به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، «اسماعیل بقایی هامانه» سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو با ایراد سخنانی در چهل و هفتمین نشست شورای حقوق بشر یادآورشد که جمهوری اسلامی کاملاً به حمایت و ارتقای حقوق بشر متعهد و به تعهدات بین المللی خود احترام می گذارد و بر همین اساس دیروز چهارمین گزارش ملی خود را درباره اجرای میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی دیروز به کمیته حقوق بشر ارائه کرد.
بقایی هامانه افزود: ما از همه کشورها می خواهیم که اصول جهانی بودن، بی طرفی و گزینشی برخورد نکردن را در بررسی مسائل حقوق بشر و حذف استانداردهای دوگانه و سیاسی کاری را رعایت کنند. از همه کسانی که واقعاً به حقوق بشر اهمیت می دهند، می خواهیم ضرورت حاکمیت قانون و محوریت سیستم های قضایی را در حفظ حاکمیت قانون و حمایت از حقوق بشر مورد شناسائی قرار دهند.
نماینده دائم کشورمان با بیان اینکه مردم ایران در برابر اقدامات قهرآمیز، یک جانبه و بی رحمانه رژیم سابق آمریکا که به عنوان یک راهبرد برای تحت فشار قرار دادن "حداکثری" بر مردم ایران استفاده شد، "حداکثر مقاومت" را نشان داد افزود: ایالات متحده، میراث غیرقانونی و غیرانسانی دولت سابق را که کاملاً مخالف قوانین بین المللی و اصول اساسی بشریت است، ادامه می دهد.
ایالات متحده، حامیان آن و کشورهایی که اقدامات یک جانبه و اجباری واشنگتن را اعمال میکنند، باید پاسخگوی نقض گسترده و شدید حقوق بشر باشند
میراثی که آمریکا به گفته او «حتی در زمان همه گیری کرونا، تحریمهای یک جانبه خود را بدون توجه به حکم دیوان بین المللی دادگستری( ICJ) در تاریخ ۳ اکتبر ۲۰۱۸ که به آمریکا دستور داد هرگونه مانع بر سر راه صادرات مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی به ایران را بردارد، تشدید کرد.»
بقایی هامانه توضیح داد: ایالات متحده، حامیان آن و کشورهایی که اقدامات یک جانبه و اجباری واشنگتن را اعمال میکنند، باید پاسخگوی نقض گسترده و شدید حقوق بشر باشند. به گفته او، چگونه کسانی که چنین اقدامات وحشیانه یک جانبه قهرآمیز را اعمال میکنند، منطقاً ادعا می کنند که از حقوق بشر ایرانیان مراقبت می کنند.
سفیر و نماینده دائم ایران در ژنو ادامه داد که گزارش ضد ایرانی شورای حقوق بشر مبتنی بر یک دستور کار کاملا سیاسی است که توسط گروهی از کشورهای همفکر یا جانبدار که مدتهاست حقوق بشر را به عنوان بخشی از برنامه های خصمانه خود علیه ایران استفاده ابزاری می کنند، ارائه شد.
به گفته وی، محصول چنین ماموریت پیش داورانه ای به طور اجتناب ناپذیری تقویت پیش داوری ها است. پس آیا نباید به فکر خاتمه این حلقه و دور بیهوده بود ؟!
سفیر و نماینده دائم کشورمان گزارش شورای حقوق بشر را یکی از چهار گزارش سالانه دانست «که همگی از نظر محتوا، مضمون و لحن، مشابه است که به ناچار برای برآورده ساختن ماموریت چند کشور غربی، برای تحت فشار قرار دادن و اهریمنی نشان دادن ایران تهیه شده است.»
بقایی هامانه توضیح داد : آیا واقعاً کارآمدترین و موثرترین روش استفاده از بودجه و منابع کمیاب سازمان ملل، تبدیل کردن دستور کار حقوق بشر به بستری برای مقابله و حمله کاملاً یک طرفه به یک کشور عضو است ؟!
وی ادامه داد: این گزارش های پی در پی، هر ساله، بر اساس قطعنامه های مربوطه مجمع عمومی ارائه شده توسط کانادا کشوری که بیش از یک دهه قبل تصمیم گرفت روابط دیپلماتیک خود را با ایران بدون دلیل موجه قطع کند و همچنان در سیاست خود برای محروم کردن جامعه مهاجر ایرانی مقیم این کشور از حقوق اساسی کنسولی خود پافشاری میکند، با انگیزه هدف قرار دادن ایران و ترویج کلیشه های منفی صورت می گیرد.
نماینده دائم ایران تصریح کرد: سوال این است که چنین ماموریت ناقصی که ناشی از خودبزرگ بینی و فاقد هر گونه حسن نیت از سوی بانیان اصلی آن است، چگونه می تواند به ارتقای حقوق بشر کمک نماید غیر از آنکه موجب انباشت حجم زیادی از اطلاعات غیر دقیق و جنجالی و روایت های نادرست گردد.
بقایی هامانه به برخی از اطلاعات اشتباه در گزارش ضد ایرانی شورای حقوق بشر مانند بند ۶۱ و اطلاعات مربوط به آمار افراد بی خانمان در تهران اشاره کرد و گفت؛ تدوین کنندگان گزارش، قبل از عجله برای درج این داده های مورد علاقه شان در گزارش، حتی زحمت بررسی کردن اخبار و منابع اصلی فارسی را نیز به خود نداده اند.
اسماعیل بقایی هامانه در بخش پایانی سخنرانی خود ادامه داد که جمهوری اسلامی ایران به رغم ملاحظاتی که نسبت به متن گزارش داشت، با حسن نیت سعی در اصلاح انبوه اطلاعات غلط ، ادعاهای دروغ و بی اساسی کرد و «امیدوار بودیم که متقابلاً رویکرد مسئولیت پذیر و حرفه ای ایران توسط تهیه کنندگان گزارش پاسخ داده شود؛ اما قریب به اتفاق نظرات و توضیحات ۶۰ صفحه ای ایران نادیده گرفته شد. »
سفیر و نماینده دائم ایران به انتخابات هفته گذشته اشاره کرد و ادامه داد که ایرانی ها نمایندگان خود در شورای شهر و روستای را در سراسر ایران و همچنین سیزدهمین رئیس جمهور جمهوری اسلامی را از طریق صندوق های رای انتخاب کردند و عزم خود را برای استفاده از حقوق اساسی خود و تأمین روندهای دموکراتیک کشور به نمایش گذاشتند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همچنان در حمایت از حقوق بشر مصمم است، افزود: ما رویکرد تعاملی خود را برای کمک به ارتقا و حمایت از کلیه حقوق بشر برای همه، از جمله از طریق تعامل سازنده با سایر کشورها، دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل و دارندگان اختیارات مربوط ، ادامه می دهیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.