به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، مهرداد روانشاد افزود: برخی بیماران زمینهای همچون بیماران هموفیلی (خونتراوی)، کبدی، کلیوی، دیابت (کنترل نشده)، تیروئید، دارای ضعف سیستم ایمنی بدن و سابقه سکته مغزی و قلبی باید با رعایت موازین احتیاطی و زیر نظر پزشک متخصص از واکسن کرونا استفاده کنند.
وی اضافه کرد: برخی اشخاص از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند، این بیماران نیز باید با مشورت متخصصان علوم پزشکی از واکسن کرونا استفاده کنند. همچنین بیماران مبتلا به صرع و بیماریهای بدخیمی نظیر سرطان به منظور تزریق واکسن باید تحت نظارت پزشکان باشند.
روانشاد گفت: بهبودیافتگان کرونا نیز به دلیل وجود آنتی بادی در بدن چهار ماه پس از بهبود میتوانند تزریق واکسن کووید۱۹ را به تعویق اندازند، اما در صورت تمایل به تزریق واکسن مطابق با برنامهریزی باید دوره قرنطینه ۱۰ تا ۱۴ روزه را گذرانده و علائم بالینی بیماری کاملا رفع شده باشد.
این استاد علوم پزشکی ادامه داد: در صورت ابتلا به برخی بیماریهای تبدار از جمله آنفلوآنزا نیز باید تزریق واکسن را به تعویق انداخته و پس از دستیابی به سلامت کامل، حداقل یک هفته صبر کرده و سپس تزریق واکسن انجام شود.
وی تاکید کرد: در صورت داشتن حساسیت هم استفاده از واکسن کووید۱۹ باید با رعایت موازین احتیاطی انجام شود. همچنین با بروز عوارض شدید، پس از تزریق دوز اول واکسن کرونا، نباید برای دوز دوم از نوع واکسن پیشین با همان برند، استفاده شود؛ زیرا تزریق دوز دوم میتواند عوارضی شدیدتر و گاه خطرناک به همراه داشته باشد.