کیوسک بین الملل تابناک: کشف اسناد محرمانه وزارت دفاع انگلیس در یک ایستگاه اتوبوس، نشست سهجانبه سران عراق، مصر و اردن در بغداد، امضای توافقنامه نظامی میان روسیه و قطر، دیدار وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با بلینکن درباره ایران و توافق مصر و قطر برای حل اختلافات دوجانبه از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کشف اسناد محرمانه وزارت دفاع انگلیس در یک ایستگاه اتوبوس
در یک ایستگاه اتوبوس در کنت، اسناد طبقه بندی شده از وزارت دفاع انگلیس پیدا شده که در آن درباره واکنش احتمالی روسیه به عبور ناوشکن "دیفندر" بحث شده است.
به گزارش بی بی سی، شخصی در یک ایستگاه اتوبوس در کنت، سند ۵۰ صفحهای طبقه بندی شده از وزارت دفاع انگلیس را پیدا و اعلام کرد که مایل است ناشناس بماند.
مدارک محرمانه و طبقه بندی شده وزارت دفاع انگلیس، حاوی جزئیاتی درباره ارتش، ناوشکن دیفندر در ایستگاه اتوبوسی در کنت در جنوب شرقی این کشور است.
دولت انگلیس گفته است، تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرده است.
سخنگوی وزارت دفاع انگلیس گفت، یکی از کارکنان گم شدن مدارک محرمانه را گزارش کرده بود. او اظهارنظر بیشتر در این باره را "نامناسب" دانست.
این مدارک بامداد سهشنبه پشت ایستگاه اتوبوس پیدا شدند.
شهروندی که خواسته نامش ناشناس بماند، زمانی که به محرمانه بودن این مدارک پی برد با بیبیسی تماس گرفت. بی بیسی باور دارد، این مدارک شامل ایمیل و ارائه پاورپوینت در دفتر یک مقام ارشد وزارت دفاع تهیه شدهاند.
مدارک مربوط به دیفندر، ناوشکن نوع ۴۵ نیروی دریایی سلطنتی از ماموریتی خبر میدهد که وزارت دفاع از آن به عنوان "عبور بیآزار از آبهای اوکراین" یاد کرده و در حالیکه روی سلاحهای ناوشکن پوشانده شده و هلیکوپتر در آشیانه بود.
یکی از این مجموعه مدارک، به واکنش احتمالی روسیه به عبور این ناوشکن از آبهای جزیره کریمه در روز چهارشنبه پرداخته است.
طبق اطلاعات طبقه بندی شده، طرف انگلیسی احتمال واکنش تهاجمی مسکو به عبور کشتی جنگی را پیشبینی میکرد، به همین دلیل، یک مسیر جایگزین برای ناوشکن نیز در نظر گرفته شده بود.
براساس گزارش بیبیسی، این مدارک نشان میدهند، دولت انگلیس دو مسیر برای سفر دیفندر از بندر اودسا اوکراین به بندر باتومی گرجستان را بررسی کرده بود و یکی از آنها به دلیل نزدیکی به سواحل کریمه انتخاب شد که آن مسیر "امن و حرفهای" توصیف شده است.
فرماندهی انگلیس مسیر جایگزین دور از آبهای کریمه را به دلیل نگرانیاش از بابت اینکه مسکو آن را فرار انگلیس و نیز به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه تلقی کند، رد کرد. لذا مسیر اول انتخاب شد تا حمایت انگلیس از دولت اوکراین را نشان دهد که الحاق کریمه به روسیه را به رسمیت نمیشناسد.
طبق این مدارک، فرماندهی انگلیس سه سناریوی احتمالی را برای پاسخگویی روسیه به نزدیک شدن دیفندر به سواحل کریمه در نظر گرفته بود که بین "امن و حرفهای" و "غیرامن و غیرحرفهای" بود.
یکی دیگر از این مدارک، مربوط به جزئیات برنامه حضور نظامی احتمالی ارتش انگلیس در افغانستان پس از پایان حضور ماموریت ناتو به رهبر افغانستان است.
طبق گزارش بیبیسی، این اسناد شامل پروندههای دیگر از جمله توصیههای بسیار حساس به بن والاس وزیر دفاع درباره امکان ابقای برخی نیروهای انگلیسی در افغانستان به رغم خروج ناتو از این کشور است.
به گزارش رادیو مسکو، اخیرا پس از اینکه ناوشکن "دیفندر" انگلیس مرزهای دریایی روسیه در نزدیکی شبه جزیره کریمه را نقض کرد ـ که منجر به تیراندازی هشداردهنده روسیه به سمت ناوشکن انگلیسی شد ـ روابط دو طرف تیره شده است.
نشست سهجانبه سران عراق، مصر و اردن در بغداد
امروز یکشنبه (۲۷ ژوئن)، بغداد میزبان رئیسجمهور مصر و شاه اردن برای نشست سهجانبه سران عراق، مصر و اردن است. در همین راستا، صبح امروز «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر و ظهر امروز «عبدالله دوم» شاه اردن وارد بغداد شدند.
همزمان با ورود هواپیماهای این دو مقام عالیرتبه مصری و اردنی به آسمان بغداد، یک فروند جنگنده عراقی، جداگانه به استقبال این هواپیماها رفت و آنها را تا فرود در فرودگاه بغداد اسکورت کرد.
این نخستین بار طی سه دهه اخیر است که رئیس جمهوری از مصر به بغداد سفر میکند. آخرین سفر مربوط به ۲۴ ژوئیه ۱۹۹۰ است که «حسنی مبارک» رئیسجمهور وقت مصر برای منصرف کردن «صدام» دیکتاتور عراق از حمله به کویت به بغداد رفت.
«برهم صالح» رئیسجمهور عراق در فرودگاه بغداد به استقبال هر دو مقام اردنی و مصری رفت و بر ضروررت بازگشت عراق به جایگاه منطقهای و عربی خود و تقویت همکاریهای سهجانبه با مصر و اردن تاکید کرد.
امضای توافقنامه نظامی میان روسیه و قطر
دوحه و مسکو با هدف آموزش سربازان نیروهای قطری در موسسات آموزش نظامی روسیه توافق نامه نظامی امضا کردند.
به گزارش خبرگزاری قطر (قنا) این توافقنامه نظامی امروز (یکشنبه) در مسکو به امضای سرتیپ «عبدالعزیز صالح السلیطی» رئیس سازمان همکاری بین المللی نظامی قطر و سرلشکر «ویکتور گوریمکین» رئیس اداره کل پرسنل وزارت دفاع روسیه رسید.
بر اساس این توافق نامه، سربازان نیروهای نظامی قطر برای آموزش در موسسات آموزش نظامی وابسته به وزارت دفاع روسیه پذیرش میشوند.
قنا هدف این توافق نامه را تقویت روابط موسسات آموزش نظامی قطر و روسیه اعلام کرد.
روابط قطر و روسیه به سمت توسعه همکاریهای استراتژیک در زمینههای مختلف پیش میرود.
مشارکت گسترده قطر در مجمع اقتصادی بین المللی «سن پترزبورگ» که به تازگی در این شهر برگزار شد، نقطه عطفی در مسیر همکاریهای دوجانبه و دریچهای بر افقهای جدید روابط دو کشور که در سالهای اخیر مداوم توسعه یافته است، گشود.
«شیخ احمد بن ناصر بن جاسم آل ثانی» سفیر قطر در روسیه در ماه آوریل گذشته اعلام کرد، همکاریهای فنی و نظامی بین قطر و روسیه همچنان رو به توسعه است و طبق اخبار منتشر شده توسط مجله "Strategy. Order Defence New" روسیه، قطر در حال مطالعه جامع همکاری با روسیه در زمینه سیستمهای تسلیحاتی است.
سفیر قطر در روسیه با بیان اینکه روابط بین دوحه و مسکو به طور مداوم در حال توسعه است، افزود: ما با همکاری اقتصادی شروع و سپس همکاریهای امنیتی و نظامی را نیز به آن اضافه کردیم.
وی با اشاره به اینکه همکاری نزدیک، فعال و مثبتی بین همه سرویسهای امنیتی دو کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد که روابط بین دو کشور شفاف است و ارتباطات بین سرویسهای ویژه قویتر میشود.
دیدار وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با بلینکن درباره ایران
در راستای سیاستهای کابینه «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای اعمال نفوذ بر مذاکرات «وین» برای احیای برجام، «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) قصد دارد در «رم» پایتخت ایتالیا با «آنتونتی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا درباره مذاکرات برجامی دیدار و گفتوگو کنند.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در این خصوص گزارش کرد، وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و آمریکا قصد دارند، در این دیدار درباره توافق هستهای ایران، اوضاع سیاسی منطقه و عادیسازی روابط تلآویو با حماس گفتوگو کنند.
سفر به رم در حقیقت اولین تور بینالمللی لاپید به عنوان وزیر خارجه و معاون نخستوزیر رژیم صهیونیستی محسوب میشود.
پیش از این دو هفته پیش، لاپید و بلینکن طی یک تماس تلفنی در خصوص طیفی از موضوعات گفتوگو و توافق کردند که به هیچ عنوان رفتار غیرمنتظرهای از دو طرف تلآویو و واشنگتن سر نزند و با یکدیگر هماهنگ باشند.
لاپید حدود چند هفته پیش و زمانی که هنوز رهبر مخالفان بود، در جریان سفر بلینکن به قدس پس از تجاوزات ۱۲ روزه اخیر رژیم صهیونیستی به غزه، با وی در هتلی در قدس دیدار کرده بود.
وزیر خارجه آمریکا در حال حاضر برای یکسری نشستهای سیاسی در خصوص موضوعات مختلف در اروپاست.
بنا بر گزارش روزنامه هاآرتص، وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و آمریکا قصد دارند، روابط کاری میان کابینه بنت-لاپید و دولت بایدن را گسترش دهند که شامل بحث درباره تلاشهای آمریکا برای رسیدن به توافق هستهای جدید با ایران، اوضاع امنیتی و سیاسی در منطقه و پیشبرد عادیسازی روابط با حماس میشود.
بنا بر گزارش هاآرتص، اواخر هفته جاری، لاپید در صدد است تا در یک دیداری بیسابقه به امارات عربی متحده سفر کند سفارتخانه رژیم صهیونیستی در «ابوظبی» و سرکنسولگری این رژیم در دبی را افتتاح و با وزیر خارجه امارات عربی متحده دیدار و گفتوگو کند.
لاپید ارشدترین وزیر رژیم صهیونیستی محسوب میشود که از زمان انعقاد توافق عادیسازی روابط تلآویو با برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به نام «آبراهام» در اواخر سپتامبر ۲۰۲۰ تاکنون، یک سفر رسمی به امارات عربی متحده صورت میدهد.
پیش از این، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی از سفرهای رسمی وزرای کابینه در حال استعفا، به کشورهای حاشیه خلیجفارس جلوگیری میکرد و تلاش داشت تا در نزدیکی انتخابات رژیم صهیونیستی، یک سفر رسمی برای خود به کشورهای حاشیه خلیج فارس ترتیب دهد که در نهایت به واسطه شیوع کرونا و بستری شدن همسرش در بیمارستان، نتوانست به آرزوی خود جامه عمل بپوشاند.
از طرف دیگر، رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش کردند که لاپید همچنین در صدد است در حاشیه سفر خود به رم، با «عبدالطیف بن راشد الزیانی» وزیر خارجه بحرین دیدار و گفتوگو کند.
دیدار بلینکن و لاپید در حالی صورت میگیرد که چندی پیش، وبگاه «اکسیوس» گزارش کرد، نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی بر خلاف «بنیامین نتانیاهو» قصد دارد با به کارگیری رویکرد دیپلماسی، بر روند مذاکرات «وین» برای احیای برجام اعمال نفوذ کند.
در این گزارش آمده بود، علیرغم آن که نفتالی بنت و کابینه وی نیز با توافق هستهای ایران مخالف هستند، تلاش می کنند با ایالات متحده در خصوص این موضوع تعامل کنند.
توافق مصر و قطر برای حل اختلافات دوجانبه
وزارت خارجه قطر اعلام کرد که کمیته پیگیری قطر و مصر روز شنبه (دیروز) پنجمین دور نشست خود را در دوحه برگزار کرد و طی آن بر سر پارهای مسائل مورد اختلاف توافق شد.
این نشست به ریاست «علی بن فهد الهاجری» فرستاده ویژه وزیر خارجه قطر در امور منطقهای و «یاسر عثمان» دستیار وزیر خارجه مصر در امور عربی برگزار شد.
طرفین درباره مسائل مطرح در این نشست توافق کرده و تصمیم گرفتند که اجرای اقدامات لازم در این خصوص تکمیل شود.
برگزاری این نشست در راستای اجرای توافقات مربوط به نشست العُلا عربستان سعودی در ژانویه گذشته، صورت گرفت.
چهار کشور عربی اعم از عربستان سعودی، مصر، بحرین و امارات در سال ۲۰۱۷ روابط دیپلماتیک خود با قطر را به بهانه حمایت این کشور از تروریسم قطع کرده و تمامی گذرگاههای زمینی، هوایی و دریایی را به روی این کشور بستند.