به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، رز ماری دیکارلو معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی یازدهمین گزارش دبیر کل سازمان ملل متحد درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ افزود: ادامه مذاکرات وین فرصتی برای آمریکا و ایران فراهم کرد تا به پایبندی موثر برنامه جامع اقدام مشترک و قطعنامه ۲۲۳۱ بازگردند.
معاون دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد: این یک پیشرفت حیاتی و مورد استقبال بوده و ضروری است همه کشورهای عضو از هر اقدامی که باعث اثر منفی بر تلاشهای دیپلماتیک جاری است، خودداری کنند.
اروپا بر حفظ برجام مصمم است
"اولوف اسکوک" نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد نیز در سخنانی در این نشست گفت: برجام همچنان در مرحله حساسی قرار دارد.
وی بر ضرورت بازگشت به برجام و اجرای کامل آن تاکید کرد و افزود: فضای پیرامونی برنامه جامع اقدام مشترک ارتقا یافته است و همزمان نگرانیهای زیادی با وجود خوش بینی درباره مذاکرات هستهای وین هم وجود دارد.
نماینده اتحادیه اروپا اظهار داشت: برجام که ۶ سال از آن میگذرد، حاصل تلاش دیپلماتیک و چندجانبه جامعه بینالمللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
وی خاطر نشان کرد: برجام در پی خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ و بازگرداندن تحریمها و همچنین اتخاذ گامهایی از سوی ایران که با برنامه ناسازگار بود، تحت فشار قابل ملاحظهای قرار گرفت.
اسکوک تصریح کرد اتحادیه اروپا کاملاً به برجام متعهد مانده و مصمم است به کار خود با جامعه بین المللی برای حفظ آن ادامه دهد.
نماینده اتحادیه اروپا گفت: ما از آمادگی ابراز شده آمریکا برای لغو تحریمهای مرتبط با برجام استقبال میکنیم.
ناقض برجام ادعاهای خود درباره برنامه دفاعی و بازدارندگی ایران را تکرار کرد
نماینده آمریکا و ناقض برجام نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد مدعی شد ایران به بیتوجهی به چشمانداز قطعنامه ۲۲۳۱ ادامه میدهد که میخواهد ایران هیچ اقدامی در ارتباط با موشک بالستیک که برای حمل کلاهک هستهای طراحی شده باشد، انجام ندهد و این مساله شامل پرتاب چنین موشکهایی که از این فناوری استفاده شده باشد، هم میشود.
جفری دلاورنتیس مشاور ارشد در امور ویژه سیاسی تصریح کرد:ما همچون سه کشور اروپایی و اسرائیل با توجه به نامه آنها در ارتباط با فعالیت موشک بالستیک ایران، نگران هستیم.
معاون نماینده آمریکا مدعی شد ما ارزیابی ایران و روسیه را مبنی بر اینکه این فعالیتها توسط قطعنامه ۲۲۳۱ پوشش داده نمیشوند، رد میکنیم. این فعالیتها به صراحت در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مطرح شده است.
نقض کننده برجام از ایران خواست از هر اقدام تنشآمیز بیشتر خودداری کند و به طور کامل به پایبندی از تعهدات برجامی خود بازگردد که شامل نظارت، تاییدیه و اجرای پروتکل الحاقی میشود.
استقبال نماینده انگلیس از گفتگو میان ایران و عربستان
باربارا وود وارد نماینده و سفیر انگلیس در سازمان ملل نیز در این نشست اعلام کرد انگلیس از گفتگوی ایران و عربستان سعودی استقبال میکند. گفتگو، سنگبنای جلوگیری از تشدید تنشها در منطقه است.
دیپلمات ارشد انگلیس در سازمان ملل افزود: اظهارات رئیسجمهوری منتخب ایران در روز ۱۸ ژوئن مبنی بر اینکه دولت او آماده گفتگو با عربستان سعودی خواهد بود را در نظر داریم و از رئیسجمهور
منتخب ایران میخواهیم ایران را وارد مسیر متفاوتی کند.
چین: آمریکا بدون هیچ پیش شرطی نخستین گام برای بازگشت به برجام را بردارد
معاون نمایندگی چین در سازمان ملل نیز در سخنانی اظهار داشت آمریکا در اقدامی یکجانبه از برجام خارج شده و برعهده واشنگتن است که بدون هیچ پیششرطی نخستین گام را برای بازگشت به این توافق بردارد.
وی با بیان اینکه ایران نیز بر همین اساس باید به پایبندی کامل به برجام برگردد، تصریح کرد ایران با توجه به خروج آمریکا از برجام خواستار دریافت ضمانت از آمریکا برای عدم تکرار این تجربه است که این درخواست قابل درک است و باید به آن پاسخ داده شود.
وی ابراز امیدواری کرد طرفهای مذاکرات وین به زودی تصمیم سیاسی خود را برای بازگشت به برجام اتخاذ کنند.
معاون نمایندگی چین در سازمان ملل اظهار داشت: آمریکا به طور مکرر ابراز کرده که خواهان بازگشت به توافق است و اعلام کرده است که چندجانبهگرایی بازگشته است. آمریکا باید تلاش بزرگتری انجام دهد و خلوص نیت نشان دهد تا به یک اتفاق نظر برسند.
دیپلمات چین اضافه کرد: اینکه آمریکا بتواند با ایران و دیگر طرفهای مرتبط برای ادامه انطباق با برجام به یک توافق برسد، آزمایش نهایی برای آمریکا خواهد بود که آیا آمریکا میخواهد به چندجانبهگرایی عمل کند یا خیر.
وی خاطر نشان کرد خروج آمریکا از برجام عدم اعتماد بین ایران و آمریکا را تشدید کرد و مانع اصلی در بازگشت متقابل به پایبندی به برجام است.
معاون نمایندگی چین در سازمان ملل اظهار داشت: ایران به عنوان عضوی از جامعه بینالمللی، حق دارد از فضای ماورای جو استفاده صلحآمیز داشته باشد. طرفهای دیگر برداشت نادرستی از برنامه موشکی و فضایی ایران دارند.
وی با بیان اینکه پکن به طور کلی همه تحریمهای یکجانبه آمریکا را مردود میداند و همه تحریمهای یکجانبه اعم از علیه ایران باید فوری برداشته شوند، گفت: جامعه بینالمللی بار دیگر فرصت دارد از آمریکا بخواهد تحریمهای یکجانبه خود علیه ایران را برطرف کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.