به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، شب گذشته جدیدترین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با حضور وزیر اقتصاد، رییس و اعضای اتاق بازرگانی و نمایندگانی از دولت از جمله معاون برنامه ریزی وزارت نیرو برگزار شد.
در این جلسه نیز مانند دیگر بحثهای روزهای اخیر، موضوع برق و زیرساختهای موجود در کشور برای افزایش توان برق رسانی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
دراین رابطه حسین سلاحورزی، نایبرئیس اتاق ایران و قائممقام دبیر شورای گفتوگو با اشاره به نتیجهای که در این نشست گرفته شد، گفت: هدف از ارائه تعریف یک مدل جامع برای حل مشکلات نیروگاههای تولید برق این است که به صورت ریشهای با موضوع برخورد کنیم و زمینه سرمایهگذاری پایدار بخش خصوصی در این حوزه را مهیا کنیم.
بر اساس اظهارات او قرار شد وزارت نیرو در نشست آتی شورای گفتوگو مدل خود را برای حل این دست از مشکلاتی که ممکن است مجدد و با نوسانات ارزی در آینده اتفاق افتد، ارائه دهد.
نایبرئیس اتاق ایران همچنین از ارائه بسته پیشنهادی جامع اتاق ایران در راستای تحقق شعار سال؛ الزامات و راهکارها توسط محمد قاسمی، رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران خبر داد و گفت: این بسته پیشنهادی نیز که تلفیقی از مجموعه مطالعات و بررسیهای مرکز پژوهشهای اتاق ایران با مشارکت اتاق تعاون و اصناف و بسته پیشنهادی وزارت اقتصاد که در واقع دربرگیرنده مجموعه دیدگاههای دولت در راستای تحقق شعار سال است، در نشست شورا ارائه و تشریح شد.
سلاحورزی تاکید کرد: پیشنهاد مرکز پژوهشهای اتاق ایران این بود که بسته پیشنهادی مذکور به شکل آییننامه هیات وزیران در همین مدت باقی مانده از دولت دوازدهم به تصویب برسد.
بر اساس اظهارات قائممقام دبیر شورای گفتوگو در این نشست ضمن تشریح مشکلات تعدادی از نیروگاههای تولید برق و تاکید اعضا بر لزوم حل ریشهای مسائل موجود، علت قطعیهای مکرر برق در کشور نیز مورد توجه قرار گرفت.
همچنین در بخش دیگری از این نشست، غلامحسین شافعی – رییس اتاق بازرگانی ایران – به برنامه توسعه منطقهای اتاق پرداخت و گفت بخش خصوصی آماده ارائه این طرح است.
رئیس اتاق ایران درباره بازارچههای مرزی و تصمیماتی که متاسفانه در روند اجرا از اهداف اولیه خود دور میشوند، گفت: بازارچهها برای ایجاد امنیت و توسعه سطح معیشت مردم در مناطق مرزی ایجاد شدند. در حال حاضر این شرایط تغییر کرده و نه تنها به اهداف اولیه خود در این رابطه نرسیدیم بلکه اجرای طرح مذکور در مرزها آسیبزا شده است. باید برای این مسئله فکری کنیم.
او همچنین به موضوع ذینفع واحد در چند ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در این مورد بخش خصوصی از رفتارهای تبعیضآمیز دولت انتقاد دارد. در این چند ماه اخیر چندین واحد بزرگ دولتی از موضوع ذینفع واحد خارج شدند. انتقاد بخش خصوصی نسبت به شیوه عملکرد دولت در نگاههای تبعیضی است چرا که هیچ کدام از واحدهای بخش خصوصی اجازه پیدا نمیکنند تا از ذینفع واحد خارج شوند. این نگاه تبعیضی مایه انتقاد است.
رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور درباره آمایش سرزمین نیز گفت: چهار سال پیش وضعیت اقتصاد فرانسه، ترکیه و کره جنوبی را مطالعه کردیم و متوجه شدیم که در این سه کشور طرح توسعه منطقهای اجرا شده است. بنابراین اتاق ایران تصمیم گرفت این طرح را تهیه کند و به وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه ارائه دهد؛ این کار انجام شد، ولی مورد عنایت قرار نگرفت.