ابهام در سرنوشت صندوق ETF سوم

دولت در سال گذشته برنامه ریزی کرده بود تا سهام تحت مالکیت خود را در قالب سه صندوق به متقاضیان در بورس واگذار کند. دو صندوق دارایکم و پالایش یکم واگذار شد اما خبری از واگذاری صندوق ETF سوم نشد. سرنوشت صندوق سوم دولت چه شد؟
کد خبر: ۱۰۶۲۹۰۶
|
۱۸ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۰ 09 July 2021
|
3712 بازدید

به گزارش بورس تابناک، با بالا گرفتن تحریم‌های نفتی و همچنین شیوع ویروس کرونا از اواخر بهمن ماه سال ۹۸ درآمد‌های دولت با چالشی جدی مواجه شد. تنها راهکار برای تامین کسری بودجه دولت بورس بود؛ بنابراین دولت سعی کرد تا بورس را رونق ببخشد تا اولا سهام خود را به نرخ بالایی در قالب صندوق‌های ETF و غیر ETF بفروشد و ثانیا از مالیات‌های حاصل از خرید و فروش سهام درآمد بالاتری کسب نماید.  

دولت سه صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) برای واگذاری‌های خود در نظر گرفته بود که این سه صندوق عبارت بودند از:

  • صندوق سرمایه گذاری قابل معامله واسطه گری‌های مالی:

این صندوق شامل سهام باقیمانده دولت یا شرکت‌های دولتی در شرکت‌های بیمه البرز، بیمه اتکایی امین، بانک صادرات، بانک ملت و بانک تجارت است (از امروز واگذاری سهام این صندوق آغاز شده است). تخفیف در نظر گرفته شده برای این صندوق ۲۰ درصد می‌باشد.

  • صندوق سرمایه گذاری قابل معامله صنایع پالایش و پتروشیمی:

این صندوق شامل سهام یاقی‌مانده دولت یا شرکت‌های دولتی در شرکت پالایش نفت تبریز، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تهران. تخفیف در نظر گرفته شده برای این صندوق ۲۰ درصد می‌باشد.

  • صندوق سرمایه گذاری قابل معامله خودروسازی و صنایع فلزی

این صندوق شامل سهام باقیمانده دولت یا شرکت‌های دولتی در ایران خودرو، سایپا، شرکت ملی صنایع مس ایران و فولاد مبارکه. تخفیف در نظر گرفته شده برای این صندوق ۲۵ درصد می‌باشد.

دو صندوق اول با نام‌های دارایکم و پالایش (پالایشی یکم) به مردم واگذار شد. دو صندوقی که هم اکنون زیر قیمت واگذاری هم اکنون در حال معامله می‌باشند. اما از سرنوشت صندوق سوم که به نام دارا سوم  مطرح بود، خبری نشد!

البته در ۹ دی ماه سال گذشته بود که فرهاد دژپسند بدون اشاره به این صندوق دارا سوم گفت: کمیته‌ای تشکیل شده با رصد دقیق شرایط و مقتضیات،  زمان دقیق  صندوق دارا دوم و صندوق فولادی‌ها را تعیین می‌کند و اگر شرایط فراهم و زمینه مشارکت عموم و فراگیری عرضه مهیا باشد آنگاه صندوق دارا دوم شامل باقی‌مانده سهام دولت در سه بانک عرضه می‌شود.

وی اظهار داشت: راجع به ETF ها، هم زیاد صحبت شده است، ما در سال جاری (۹۹) حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان عرضه داشتیم که از این میزان بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان آن در قالب دو ETF «دارایکم» شامل باقی‌مانده سهام دولت در بانک‌های ملت، تجارت، صادرات ایران و بیمه‏‌های البرز و اتکایی امین و «پالایش یکم» شامل باقیمانده سهام دولت در پالایشگاه‌های تبریز، تهران، اصفهان و بندرعباس بود. همچنین ۱۵ هزار میلیارد تومان در قالب عرضه تدریجی انجام پذیرفت.

 

منبع: نبض بورس

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟