به گزارش تابناک، متن بیانیه به شرح زیر است:
«یا ایها الذین آمنوا کونوا قوامین لله شهداء بالقسط» (المائده:۵).
اوضاع در افغانستان عزیز بسیار مایه نگرانی شده و چشم انداز صلح و امنیت در این کشور را به شدت تیره و نومیدکننده ساخته است. مردم ستمدیده و محروم این کشور پس از چند دهه نا آرامی و ستیز ممکن است بار دیگر در معرض تجربه تلخ حاکمیت کسانی قراربگیرد که در ایجاد وحشت، ناامنی، کشتار و خونریزی در این کشور نقش اصلی داشته اند و چهره ای زشت از اسلام در جهان به نمایش گذارده اند.
چگونه می توان بازگشت دوباره جریانی تندرو و افراطی به قدرت را نظاره کرد، که با تفسیری خشن از اسلام و برداشتی گذشته گرا و متصلب از شریعت، پیشینه و کارنامه ای تاریک در محروم ساختن شهروندان از حقوق و آزادی های اساسی و بنیادین آنان داشته و از خشونت، سرکوب و کشتار در دستیابی به اهداف خود هیچ پروایی نداشته است؟
آیا می توان نسبت به قدرت یافتن گروهی که با نگاهی فرقه گرایانه و تکفیری چونان خوارج، تحمل دیگر مذاهب را ندارد و با پیروان دیگر مذاهب اسلامی به ویژه شیعیان با نهایت خشونت رفتار کرده است، آرام نشست؟ آیا رواست در برابر حاکمیت مجدد این جریان، که بدون هیچ نشانه ای از تغییر در بینش و رفتار گذشته اش در پی برقرار ساختن دوره ای جدید از وحشت و سرکوب است، سکوت پیشه کرد؟
هنوز مردم خاطره تلخ و مصیبت بار خشونت و سرکوب در دوران حکومت ائتلافی طالبان و القاعده را از یاد نبرده اند. در طول دو دهه گذشته نیز اینان با ایجاد فضای ترور و وحشت، انجام عملیات های تروریستی و تحمیل خسارت ها و قربانیان، یادگاری اسفناک برای مردم رنج دیده افغانستان به جای گذاشته اند. بمب گذاری در مدارس و دانشگاه ها و کشتار فاجعه آمیز دانش آموزان و دانشجویان گوشه ای از کارنامه سیاه این جریان است.
بی تردید استراتژی توسعه طلبانه نیروهای بیگانه با رهبری آمریکا در اشغال این سرزمین و ناکامی دولت در تامین حقوق و نیازهای معیشتی اولیه مردم و فساد گسترده، زمینه ساز گسترش نفوذ این جریان و موفقیت آن در تصرف استان ها و ایالت ها بوده است. دولت هایی که زمانی با حمله به این سرزمین نوید پایان خشونت و برقراری دموکراسی و آزادی می دادند، اینک مردم را بی پشتیبان گذارده و به اسلام گرایان تندرو و افراطی چراغ سبز نشان می دهند.
حاکمیت مجدد طالبان نه تنها نقض حقوق و آزادی های مردم افغانستان را در پی دارد، بلکه آینده صلح و امنیت در منطقه را در معرض خطر قرار می دهد. از این رو لازم است همه نهادهای بین المللی، همچون سازمان ملل و شورای امنیت، که نسبت به حمایت از صلح، امنیت و اجرای حقوق بشر تعهد و مسئولیت دارند، تمام تدبیر و توان خود را برای جلوگیری از حاکمیت مجدد این جریان بر افغانستان به کاربرند.
از سازمان کنفرانس اسلامی نیز انتظار می رود با تشکیل نشست اضطراری و گرد آوردن همه دولت های اسلامی برای حل این مشکل تدبیری عاجل بیندیشد. جمهوری اسلامی ایران نیز وظیفه دارد در چارچوب منافع ملی و مسئولیت های فراملی خود از توان و امکانات خود برای یاری مردم افغانستان بهره ببرد و از تضییع و پایمال شدن حقوق آنان به ویژه شیعیان جلوگیری کند. برای بسیاری این پرسش مطرح است که هزینه کردن آن همه امکانات و شهادت بسیاری از عزیزان ایرانی و افغانی برای جلوگیری از خطر داعش در سوریه با سکوت کنونی در برابر شورش مرگبار اقلیت طالبان برای حکومت بر اکثریت مذاهب و اقوام افغانی و روی کار آمدن حکومت این گروه تروریستی در کنار ایران، چگونه قابل جمع است؟
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم مراتب عمیق نگرانی و همدردی و همراهی خود را با ملت شریف افغانستان نسبت به حاکمیت مجدد طالبان اعلام می کند. همچنین از مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظله العالی که با پیام قاطع و دلسوزانه و امید بخش خود در برابر تضییع حقوق مردم افغانستان واکنش نشان دادند، به طور ویژه سپاس و تقدیر می کند. در چنین شرایطی از دیگر مراجع معظم تقلید و علمای بزرگوار نیز انتظار می رود به موجب وظیفه شرعی و اخلاقی اهتمام به امور مسلمین نسبت به ظلم و ستمی که بر مردم افغانستان می رود، ساکت ننشینند.
والسلام علی من اتبع الهدی
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم
۱۴۰۰/۴/۲۶، ۶ ذی الحجه ۱۴۲۲