به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سيما، تعداد افرادی که بیش از ۱۰۰ سال سن دارند در دهههای اخیر در حال افزایش است؛ این آمار، رقمی نزدیک به نیم میلیون نفر در سراسر جهان میباشد.
با این وجود، افراد دارای عمر طولانیِ بسیار کمی هستند که ۱۱۰ سال یا بیشتر عمر کنند. پیرترین فرد زنده، ژان کالمنت فرانسوی، هنگام مرگ در سال ۱۹۹۷، ۱۲۲ سال داشت. در حال حاضر پیرترین فرد جهان کین تاناکا ۱۱۸ ساله از ژاپن است.
بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه واشنگتن، چنین زندگیهای طولانی احتمالاً تا پایان این قرن به آرامی ادامه خواهد یافت و برآوردها نشان میدهد که طول عمر ۱۲۵ سال یا حتی ۱۳۰ سال امکان پذیر است.
نویسنده اصلی، مایکل پیرس، دانشجوی دکترای دانشگاه واشینگتن در رشته آمار، میگوید: «مردم شیفته «ترینها» در میان انسانها هستند؛ خواه رفتن به ماه باشد، خواه سرعت یک دوندهی المپیکی، و خواه کسی که بیشترین و طولانیترین عمر را کرده.» با این کار، ما میخواهیم ارزیابی کنیم که انسان در قرن حاضر، به چه حدودی از بالاترین طول عمرها میتواند برسد.
طول عمر بیشتر دارای عواقبی برای دولتها، سیاستهای اقتصادی و همچنین تصمیمات مربوط به مراقبتهای بهداشتی و شیوه زندگی خود افراد نیز هست و این امر باعث میشود آنچه در همه با سطوح جامعه محتمل، مرتبط باشد.
مطالعه جدید، که در تحقیقات دموگرافیک منتشر شده است، از مدل سازی آماری برای بررسی اواخر زندگی بشر استفاده میکند. با تحقیقات مداوم در مورد پیری، چشم انداز اکتشافات پزشکی و علمی در آینده و تعداد نسبتاً کمی از افراد که به طور قابل اطمینان به سن ۱۱۰ سال یا بیشتر رسیده اند، کارشناسان در مورد محدودیتهای احتمالی حداکثر سن گزارش شده در هنگام مرگ بحث کردهاند.
در حالی که برخی از دانشمندان استدلال میکنند که بیماری و وخامت سلولهای بنیادی منجر به محدودیت طبیعی در طول عمر انسان میشود، برخی دیگر اظهار داشتند که هیچ مانعی وجود ندارد و این قضیه را دستگاه های ثبت رکورد به اثبات رساندهاند.
پیرس و آدریان رافتری، اساتید جامعهشناسی و آمار در دانشگاه واشنگتن، روش دیگری دارند. آنها بیان داشتند که طولانیترین طول عمر فردی انسان در هر نقطه از جهان تا سال ۲۱۰۰ چقدر میتواند میتواند باشد. محققان با استفاده از آمار بیزین (ابزاری رایج در آمار مدرن)، رکورد ۱۲۲ سال جهانی را که احتمالاً شکسته خواهد شد پیش بینی کردهاند. پس با احتمال قوی در هر نقطه از زمین حداقل یک فرد ۱۲۵ تا ۱۳۲ ساله، زندگی میکند.
رافتری و پیرس برای محاسبه احتمال زندگی در ۱۱۰ سالگی، به آخرین تکرار پایگاه داده بین المللی ماندگاری، که توسط موسسه تحقیقات جمعیت شناختی ماکس پلانک ایجاد شده است روی آوردند. این پایگاه داده افراد فوق مسن از ۱۰ کشور اروپایی و نیز کانادا، ژاپن و ایالات متحده را ردیابی میکند.
با استفاده از روش بیزین برای تخمین احتمال، گروه دانشگاه واشینگتن پیشبینیهایی برای حداکثر سن گزارش شده در هنگام مرگ در هر ۱۳ کشور از سال ۲۰۲۰ تا ۲۱۰۰ ایجاد کرد.
یافتهها از این قرار است:
- محققان تقریباً ۱۰۰ ٪ احتمال شکسته شدن رکورد حداکثر سن گزارش شده در هنگام مرگ که متعلق به کالمن با ۱۲۲ سال و ۱۶۴ روز است را تخمین زده اند.
- این احتمال که فرد بیشتر عمر کند، (تا ۱۲۴ سال با احتمال ۹۹ ٪ و حتی تا ۱۲۷ سال با احتمال ۶۸ ٪) همچنان قوی است.
- عمر طولانیتر نیز ممکن است، اما با احتمال بسیار کمتر. احتمال ۱۳ ٪ وجود دارد که کسی تا ۱۳۰ سالگی زندگی کند.
- بسیار بعید است کسی در این قرن تا ۱۳۵ سال زنده بماند.
چیزی که وجود دارد این است که تعداد افراد فوق مسن زیاد است، اما احتمال شکسته شدن رکورد سن فعلی فقط در گروه در افزایش قابل توجه تعداد فوق مسن است. محققان میگویند، با افزایش مداوم جمعیت جهانی، این غیرممکن نیست.
رافتری گفت، افرادی که به طول عمر زیاد دست مییابند هنوز هم نادر هستند که جمعیت مشخصی را نشان دهند. حتی با رشد جمعیت و پیشرفت در مراقبتهای بهداشتی، پس از گذشت یک سن مشخص میزان مرگ و میر وجود دارد. به عبارت دیگر، احتمال یک سال دیگر زنده ماندن برای کسی که ۱۱۰ سال عمر دارد، نسبت به کسی که ۱۱۴ سال سن دارد، تقریبا یک و نیم برابر است.
آدریان رافتری، استاد جامعه شناسی و آمار در دانشگاه واشنگتن میگوید: «مهم نیست که افراد فوق مسن چند سال سن دارند؛ آنها با رسیدن به ۱۱۰ سالگی، هنوز با همان سرعت میمیرند. افراد فوق مسن از همه چیزهای مختلف زندگی مانند بیماری عبور کردهاند. آنها به دلایلی میمیرند که تا حدی مستقل از آنچه در افراد جوان تأثیر میگذارد، هستند.»
افراد فوق مسن، یک گروه بسیار منتخب از افراد بسیار قوی هستند.
منبع: Technology.org و University of Washington
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.