پلاک‌های جعلی، پیامک‌های شوک آور

این روزها با اعمال محدودیت های کرونایی برای رفت و آمد خودروها برخی هموطنان پیامک‌هایی مبنی بر تردد غیرمجاز در ساعات ممنوعه(۲۲ تا سه بامداد) دریافت می کنند؛ در حالی که دریافت کنندگان این پیامک ها می گویند شوکه شده اند چراکه در آن بازه زمانی و در مکان ذکر شده در پیامک، حضور نداشته اند.
کد خبر: ۱۰۶۵۲۸۶
|
۳۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۸ 21 July 2021
|
11213 بازدید
|
۵

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، بنابر اظهارات شهروندان پایتخت نشین غالب این پیامک های اشتباهی بین ساعت ۲۲ الی سه بامداد(ساعات ممنوعه) ارسال می شود و در این بین پلیس علت این امر را مخدوش کردن پلاک خودروها از سوی برخی رانندگان متخلف عنوان می کند.

اعلام تردد در ساعت غیرمجاز
شهروند گرامی؛ برای حفظ سلامت خود و خانواده و براساس مصوبه ستاد کرونا، تردد خودروی شما به شماره **ص** - ایران۹۹ در تاریخ ۱۴۰۰/۰۴/۱۲ ساعت ۲:۴۵ ثبت گردید. لطفا از تردد غیرضروری در سطح شهر پرهیز نمایید. قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونای کلان‌شهر تهران

متن پیامکی است که برای مالک خودرو رسیده است و نگرانی صاحب خودرو این است که اگر با همین ترفند، متخلفان مرتکب جرم های دیگری شوند چه اقدامی باید انجام دهند و وظیفه پلیس در این شرایط چیست؟

کارشناسان پلیس راهور معتقدند که بحث محدودیت‌های کرونایی یک مأموریت مقطعی است که بنابه شرایط خاص کشور به پلیس ابلاغ و به مرحله اجرا گذاشته شده است.

به گفته آنها در این بین سامانه‌های ثبت تخلف پلیس مراحلی را طی کرد تا کد گرفته و بتواند با آن تخلف خاص برخورد کند؛ به طول مثال دوربین‌های ثبت تخلف سرعت در جاده‌ها، دوربین ورود به طرح ترافیک در شهر تهران و دوربین‌های ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز در تقاطع‌ها و معابر شهری مراحل مشخصی را برای تست و عملکرد پشت‌سر گذاشته‌اند ضمن اینکه به لحاظ مکان‌یابی و جانمایی هم در یک نقطه و یک محل خاص با توجه به مأموریتی که سامانه دارد، نصب می‌شوند.

کارشناسان پلیس راهور همچنین تاکید دارند که در بحث محدودیت‌های کرونایی با توجه به حجم گسترده محیطی که باید تحت کنترل قرار می‌گرفت به ناچار از آمارهای موجود استفاده شد تا بتوان ترددهای غیرمجاز را شناسایی و اعمال قانون کرد.

پلیس راهور بارها و بارها هشدار و تذکر داده که مالکان خودروهایی که پلاکشان را مخدوش کرده و ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه را تغییر دهند برابر قانون به حبس از سه تا ۶ ماه محکوم می‌شوند چراکه دستکاری و مخدوش کردن غیرقانونی پلاک خودرو تخلف نیست بلکه جرم است و منجر به ضرر به اشخاص دیگر می شود.

از این رو ماموران پلیس راهور در مواجهه با خودروهایی که دارای پلاک مخدوش هستند، ضمن اعمال قانون، راننده را به دستگاه قضایی می کنند.

پلاک، هویت اصلی وسایل نقلیه و ابزار شناسایی برای مالکان وسیله نقلیه محسوب می شود و از این رو رانندگان نباید بخاطر فرار از اعمال قانون این هویت را مخدوش کنند.

دوربین های هوشمند ثبت تخلف در این بین تصاویر رانندگان متخلف را به راحتی ضبط کرده و هویت آنها را برای پلیس به راحتی محرز می کند.

قانون مخدوش کردن پلاک خودرو

طبق ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی هر فردی ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه را تغییر دهد یا چنین وسایلی را با علم به تغییر یا تعویض پلاک تقلبی استفاده کند، به حبس از ۶ ماه تا یک‌سال محکوم می‌شود. بر اساس این ماده قانونی چنانچه فردی پلاک وسیله نقلیه موتوری دیگری را به خودرو خود الصاق کند یا برای آن پلاک تقلبی بکار برد نیز مشمول این مجازات خواهد شد.

متخلفان برای فرار از قانون روش‌های مختلفی برای ناخوانایی پلاک استفاده می‌کنند که می‌توان به پخش روغن‌های تیره بر روی پلاک، گلی و خاکی کردن پلاک، استفاده از اسپری های مخصوص، استفاده از کاورهای پلاستیکی تیره اشاره کرد.

برخورد پلیس با پلاک های مخدوش

سردار سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا در مورد سرانجام ارسال پیامک هایی برای شهروندان و شکایت از این که در مکان خاصی که برای آنها پیامک ارسال شده، حضور نداشته اند، گفت: تردد همه خودروها در هر نقطه و ساعتی از شبانه روز در سامانه چک اپراتورهای قابل رویت است اما بعضا برخی ترددها در شب انجام شده و دوربین در ثبت شماره پیامک شاید دچار خطا می شود.

وی می افزاید: از سوی دیگر ممکن است شماره همراه صاحبان خودروها، شماره دیگری باشد که باید افراد با تغییر مکان و شماره همراه در اسرع وقت موضوع را به پلیس اطلاع رسانی کنند تا دچار مشکل نشوند اما در کل جریمه پیامک های ارسال شده ۲ مرحله‌ای است.

هادیان فر ادامه می دهد: ما در چند مرحله اعمال جریمه را کنترل می‌کنیم، به طور مثال وقتی خودرویی تخلف می‌کند یک پیامک برای راننده ارسال می‌شود که شما با فلان پلاک خودرو ۷مرتکب تخلف شده اید اما در حال بررسی است بعد از آن نرم‌افزاری به صورت سیستمی پلاک و خودرو را بررسی می‌کند سپس عامل انسانی به صورت اپراتوری کنترل را انجام می‌دهد و در صورت انطباق مشخصات موجود با ارکان وسیله نقلیه، پیامک جریمه برای فرد ارسال می‌شود.

رییس پلیس راهور ناجا به هوشمندسازی پلیس راهور اشاره کرد و گفت: با هوشمندسازی انجام شده امکان اینکه با تغییر پلاک جریمه برای فرد دیگری صادر شود، وجود ندارد زیرا در زمان شماره‌گذاری خودرو، رنگ، نوع و مدل خودرو در سامانه پلیس ثبت می‌شود.

هادیانفر درباره پوشاندن پلاک خودروها افزود: از آن جایی که امکان تشخیص پلاک خودرو وجود دارد، پلیس می تواند پلاک اصلی این خودروها را نیز با استفاده از ارکان وسیله، تجهیزات و نوع آن شناسایی کند.

چک اپراتورها، راهی برای شناخت پلاک های مخدوش

سرهنگ عین الله جهانی معاون اجتماعی پلیس راهور نیز در این زمینه به رسانه ها گفت: چنانچه برای افرادی پیامکی با این مضمون آمده باشد که تردد مالک خودرو در حال بررسی است؛ این افراد نگران نباشند زیرا این پیامک در چک اپراتورهای بخش اجرائیات پلیس راهور به صورت سیستمی بررسی می شود و چنانچه رنگ و نوع خودرو با پیامک ارسالی هماهنگی نداشته باشد، حذف می شود.

وی تصریح کرد: البته اگر پیامک دومی آمد که در آن ذکر شده، مرتکب فلان تخلف شده اید و این پیامک دارای شناسه پرداخت باشد، یعنی تخلفی صورت گرفته و باید جریمه پرداخت شود.

جهانی اضافه کرد: چنانچه فردی در فلان جاده و مسیر ترددی نداشته اما پیامک دریافت کرده است، این نوع پیامک ها نیز در چک اپراتورهای پلیس راهور بررسی و از سیستم حذف می شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
جاده های خوزستان پرشوتیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
این موضوع می تواند شروع یک بحران اجتماعی دیگر باشد!!!
باید به شدت برخورد شود
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
برای بنده سه مورد جریمه 60هزار تومانی که هر سه مورد درهمان زمان وهمان مکان در بزرگراه شهید زالدین تهران امده که نمی دانم کجاست درحالی که بنده ساکن شهرستان خوی دراذربایجان غربی هستم
مهدي پور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
با سلام
تاكنون چندين نوبت براي خودرو من اين پيامك آمده ، در صورتي كه خودور در پاركينگ بوده ، الان چطوري ثابت كنم كه ابن خودرو خلافي نداشته است ، جريمه هم الصاقي بوده است .متشكرم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
هم نظارت ها باید تشدید بشه و هم محازات ها!!! زندان مشکلی رو حل نمیکنه و مشکلات خاص خودش رو داره. بنظرم بجای زندان باید وسیله دارای پلاک جعلی یا مخدوش به نفع بیت المال مصادره بشه. قطعا این کار هزینه این جرم رو بالاتر میبره و دیگه افراد کمتر سراغ این خلاف میرن.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات