بین الملل تابناک: رئیس جمهور روسیه در رژه نظامی نیروی دریایی روسیه که به مناسبت ۳۲۵ امین سالگرد تأسیس ناوگان دریایی این کشور در سنت پترزبورگ برگزار میشود، شرکت کرد.
در این رزمایش نظامی، ناوهای سهند و مکران از یگانهای شناور نیروی دریایی ارتش ایران هم حضور دارند.
امیر خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش، حضور ناوهای ایرانی در خلیج فنلاند را یک رویداد تاریخی و باز شدن دروازههای دریای شمال به روی ناوگان دریایی ایران خواند.
دریادار حسین خانزادی گفت: ما امروز به مناسبت سالروز تاسیس نیروی دریایی روسیه در سن پترزبورگ حضور داریم و کشورهایی که صاحب قدرت و توانمندی هستند که میتوانند عرصه اقیانوسها را بپیمایند در این رزمایش حضور دارند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: همکاریهای نظامی وقتی به این سطح میرسد، معنای خاصی دارد، زیرا صف بندیها را مشخص میکند.
وی گفت: امسال قویترین حضور میان نیروهای دریایی حاضر، متعلق به جمهوری اسلامی ایران است که با دو فروند شناور مکران و سهند در این رژه عظیم شرکت کرد.
وی ادامه داد: شرایط آبراههای روسیه به گونهای است که مکران ما با آن عظمت به دلیل کمبود عمق دریا میبایست کمی دورتر بایستد و این نشان دهنده ظرفیت ایران در رژههای عظیم است.
خانزادی تصریح کرد: حضور نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در این رژه عظیم، نشانگر تعمیق روابط دریایی ایران و روسیه است.
۵۴ کشتی جنگی از جمله سه ناوچه از هند، ایران و پاکستان، ۴۸ فروند هواپیما و بیش از ۴۰۰۰ پرسنل نظامی در این رژه شرکت میکنند.
پیشتر سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در جلسهای درباره یک رزمایش دیگر در سواحل سن پترزبورگ گفته بود: «این رزمایش ۲۵ ژوئیه برای پنجمین بار پیاپی در تاریخ معاصر روسیه و به مناسبت ۳۲۵امین سالگرد تاسیس ناوگان دریایی روسیه برگزار میشود. نیروهای همه ناوگانها و اسکادرانها در رزمایش شرکت میکنند.»
بنا بر گزارشها قرار است در این مراسم، نمایندگانی از برخی کشورهای دیگر نیز باشند. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، پیشتر در تیرماه گفته بود که در رژه دریایی سنپترزبورگ ناوهایی از هند، پاکستان و ایران حضور خواهند داشت.
ایران و روسیه بهمن سال گذشته یک مانور دریایی مشترک در شمال اقیانوس هند برگزار کردند که در آن نیروی دریایی ارتش روسیه و نیروهای دریایی ارتش ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شرکت داشتند و فرمانده ارتش ایران برگزاری این رزمایش را «پیام روشن» توصیف کرد.
ایران در دی ۹۸ نیز یک مانور مشترک با چین و روسیه در آبهای دریای عمان برگزار کرد و خرداد امسال نیز گزارشهایی درباره حرکت دو شناور ایرانی به سوی سوریه برای شرکت در یک «مانور دریایی» مشترک با روسیه منتشر شد.
ایران در سالهای اخیر کوشیده است که روابط راهبردی خود با چین و روسیه را افزایش دهد. تلاش برای تمدید قرارداد همکاریهای راهبردی با روسیه و امضای سند همکاریهای ۲۵ ساله ایران و چین، از جمله مهمترین تلاشهای دوجانبه بوده است.