نمایندگان محترم! بستنی بخورید، به فکر بستن نباشید

کاش امروز آقای قالیباف همۀ نمایندگان را در این مرداد داغ، به بستنی میهمان کند تا دست از سر بستن و محدود کردن بردارند. مجلس با بستن و طرح های "بستنی"، انقلابی جلوه نخواهد کرد و تنها خودش و دولت بعد را به دردسر و انبوه کاربران فضای مجازی را به حیرت می‌اندازد تا بپرسند اگر نخواهیم از حقوق ما صیانت کنید و از جانب ما سخن بگویید کی را باید ببینیم؟!
کد خبر: ۱۰۶۶۵۱۰
|
۰۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۴ 28 July 2021
|
10244 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: مطابق اعلام نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس قرار است امروز چهارشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۰ در یک جلسۀ غیرعلنی ابعاد مختلف طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» برای نمایندگان توضیح داده شود.

حالا چرا غیر علنی؟ لابد نمی‌خواهند مشروح مذاکرات را مردم مستقیماً از رادیو بشنوند. اما مگر قرار نیست از حقوق همین مردم در فضای مجازی صیانت کنند؟ پس یا این کاربران، آن کاربرانی نیستند که ما تصور می‌کنیم یا این صیانت، آن صیانتی نیست که ادعا می‌کنند.

آیا می‌خواهند فضا را ببندند منتها جوری که اسم آن بستن نباشد ولی بگویند داریم صیانت می‌کنیم؟ اما از کی تا حالا به "بستن" می گویند صیانت؟ اگر بستن یعنی صیانت، به "بستنی" هم باید گفت: "صیانتی"!

نکتۀ جالب در اظهارات آقای غلامرضا منتظری در گفت و گو با ایسنا این است که می‌خواهند بعد از توضیح ضرورت این طرح برای نمایندگان، اصل ۸۵ قانون اساسی را نسبت به این طرح در صحن به رأی بگذارند تا چنانچه رأی آورد دیگر نیازی به رسیدگی در صحن مجلس ( و پخش مستقیم مذاکرات از رادیو و اطلاع عموم مردم از مباحثات) نباشد و در کمیسیون تخصصی مورد بررسی و تصویب قرار گیرد و مستقیما به شورای نگهبان برود و قانون شود!

هر چند از مجلسی که در فضای غیر رقابتی و با پایین‌ترین نرخ مشارکت در جمهوری اسلامی شکل گرفته و برخی از نمایندگان آن با ۲۰ هزار یا کمتر راه یافته‌اند و در شهر‌های بزرگ گاه تنها ۱۵ درصد واجدان شرایط را پوشش می‌دهند، جز این هم انتظار نیست، اما چند سؤال باقی می‌ماند:

اول این که چرا از کلمۀ «صیانت» استفاده می‌کنند و نمی‌گویند برخورد، کنترل، مسدود سازی، نظارت، محدودیت و از این قبیل؟ اسم‌شان بد است و رسم‌شان خوب؟

دوم: وقتی سعید مرتضوی یک نشریه را می‌بست از روز بعد دیگر واقعا قابل چاپ نبود. فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اما این گونه نیست کما این که دیدیم بعد از فیلتر شدن تلگرام به عنوان پرکاربردترین نرم افزار پیام رسان استفاده از آن ادامه یافت و رسمی‌ها هم به فضای آن بازگشتند و در تلگرام به مناسبت سالگرد فیلتر شدن آن یادداشت منتشر می‌شود.

سوم: چند روز دیگر رییس جمهوری جدید دولت را در دست می‌گیرد. با توجه به حمایت اکثریت همین نمایندگان از آقای ابراهیم رییسی چرا ریش و قیچی را دست او نمی‌سپارند و پیشاپیش او را گرفتار موضوعی می‌کنند که اولویت مردم نیست. نه که استفاده از آن اولویت مردم نباشد که مثل هواست در دنیای امروز. صیانت از آن با تعبیر مورد نظر اما اولویت‌شان نیست.

بهتر نیست نان و آب و برق و واکسن را تأمین کنند و صیانت از حقوق کاربران را به خود کاربران بسپارند؟ مرحوم دکتر شریعتی می‌گفت: خدایا! تو چگونه زیستن را به ما بیاموز. چگونه مردن را ما خود خواهیم آموخت.

به سیاق مرحوم دکتر می توان گفت: آقایان! چگونه زندگی کردن در فضای تحریم و انزوا را به مردم بیاموزید، صیانت از حقوق خودشان در فضای مجازی را خود خواهند آموخت. اصلا جور دیگر: صیانت از حقوق آدمیان در فضای واقعی را بیاموزید یا تضمین کنید فضای مجازی بماند برای فاز بعد!

آقای قالیباف و مجلس انقلابی! نان و آب و برق و واکسن را تأمین کنید و تدبیری بیندیشید این سرزمین خشک و بیابان نشود و قهرمان المپیکی آن از تیم پناهندگان سر در نیاورد و ورزشکار دیگرش برای اخلاف چنگیز خان مغول مدال نفره نگیرد، صیانت از حقوق کاربران را که خودمان باشیم خودمان انجام می‌دهیم ضمن این که انصافا حواس پلیس فتا و نهادهای مختلف دیگر واقعا به این فضا هست و این گونه هم نیست که هر که هر چه خواست بنویسد و کسی به کسی نباشد.

چهارم: اگر بستن، یعنی صیانت، به بستنی هم بگوییم صیانتی! در این هوای داغ مردم به دنبال آب و برق و نان اند و نمایندگان مجلس در پی بستن! ببخشید صیانت. از کی و از چی؟ از حقوق کاربران. کدام کاربران؟ همۀ مردم؟ نه! چون اکثر مردم که به این نمایندگان رأی نداده‌اند و ؤای دهندگان هم دغدغه های دیگر دارند. از "حقوق" رأی دهندگان؟ خوب، مگر از طریق دولت بعد نمی توانند صیانت کنند که پیشاپیش سراغ بستن، ببخشید صیانت رفته اند؟!

پنجم: اینستاگرام، فضای کسب و کار است و با این نگاه کمیسیون فرهنگی کافی نیست و در کمیسیون تخصصی باید اعضای کمیسیون های مرتبط با اقتصاد و بازرگانی هم دخالت داده شوند.

ششم: دو بال خاتمی و دولت اصلاحات، جنبش دانشجویی و مطبوعات بود. یکی را در سال ۷۸ چیدند و دومی را در سال ۷۹. دو بال دولت روحانی هم برجام و تلگرام بود. یکی را با مصوبه ۱۱ آذر ۱۳۹۹ می‌خواستند بچینند و تا نرفته می‌خواهند دومی را هم بچینند. تفاوت منتها در این است که نه فضای مجازی و نه برجام مانند آن دو مورد قبل قابل چیدن کامل نیست و تنها گره را کورتر می‌کنند.

مهم‌تر از همه با این جور صیانت چه به دست می‌آورند؟ اگر تصور می کنند فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نارضایتی را پمپاژ یا مونتاژ می‌کنند در خطایند. نه این که دروغ و جعل در این فضا نباشد. معلوم است که هست و نماد آن هم آمد‌نیوز زم بود. اما کنترل این فضا به کار ایجابی و آگاهی سازی و عملکرد درست نیاز دارد و بستنی نیست. لابد می گویند ما هم به دنبال بستن نیستیم. می خواهیم صیانت کنیم.

اما این چه صیانتی است که همه را یاد محدودیت و بستن می اندازد تا صیانت و نگه داری؟

درست است که شیوۀ مورد نظر برخی با آزادی اطلاع رسانی سازگار نیست اما حقوق کاربران اتفاقا با تضمین آزادی رسانه ها تأمین می شود تا از خبرها و شایعات نادرست در امان باشند نه با طرح هایی از این دست که اگر قرار بود نتیجه دهد پیش از این نتیجه داده بود.

شاید گفته شود با فیلترشکن ها دست رسی به مستهجن ترین سایت ها و کانال ها ممکن شده و می خواهند تکلیف آنها را روشن کنند. اما مگر جز این است که وقتی پیام رسان عادی را فیلتر می کنید قبح استفاده از فیلترشکن را می ریزید؟ در واقع فیلترینگ موجب رواج فیلترشکن شده و سورنا را از سر گشاد آن نمی‌توان نواخت.

کاش امروز آقای قالیباف همۀ نمایندگان را در این مرداد داغ، به بستتنی میهمان کند تا دست از سر بستن و محدود کردن بردارند. مجلس با بستن و طرح های بستنی، انقلابی جلوه نخواهد کرد و تنها خودش و دولت مورد علاقۀ خودش را به دردسر می اندازد و انبوه کاربران فضای مجازی را به حیرت می اندازد تا بپرسند اگر نخواهیم از حقوق ما صیانت کنید و از جانب ما سخن بگویید کی را باید ببینیم؟

می گویند فردی وصیت کرده بود پس از مرگ من کسی سیاه نپوشد. بازماندگان و دوستان اما اعتنا نکردند وسیاه پوشیدند و وقتی یکی یادآور شد: گفتند: مرحوم بیجا کرده!

حالا حکایت کاربرانی است که یادشان نمی آید، کی، کجا و چگونه به نمایندگان کنونی چنین وکالتی داده باشند. شک نکنیم که چنین طرحی اگر به همه پرسی گذاشته شود بیش از ۱۵ درصد مردم ایران با آن موافق نخواهند بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
حضرت آقا گفتند فضای مجازی ول است نمایندگان هم دارند منویات ایشان را اجرا می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
اگر صاحب تفکر واندیشه باشید ، راهکارهایی مثل آموزش و احیای فرهنگی در زمینه استفاده از فضای مجازی را در جامعه اشاعه دهید وگرنه پاک کردن اصل سوال که کار هر کسی می تواند باشد . مردم را دریابید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
عجب یعنی می خواهید در اینترنت باشید و دروازه‌ها باز و قانونی وجود نداشته نباشد؟
در مدینه فاضله شماها که این قدر برای آن سر و کله می زنید اینقدر ول نیست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
یک دکان میخواهی بزنی باید مجوز داشته باشی وگرنه پلمب میرشوی ولی نمی خواهی مجوز کار در اینترنت داشته باشی؟
خجالت بکشید
dayani
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
با این کارها بخوبی نشان میدهند که انقلابی ترین مجلس ایران ، واژه انقلاب را چگونه معنی میکند. اینجاست که تفاوت درون با بیرون مشخص می شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
بهسون بفرمایید به جای طرح صیانت از فضای مجازی و اینترنت، طرح صیانت از جیب مردم و ریشه کنی فقر را اجرا کنید تا مردم از بی پولی تلف نشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
چرا به فکر نان مردم نیستند و فقط با اعصاب و روان مردم بازی می کنند؟
چرا تا روحانی بود فقط به فکر نان و گرانی بودند؟
حالا که قدرت به دست جناح خودشان افتاده دیگه گرانی و مهار آن مهم نیست؟
زمانی راجع به ویدیو هم همینطوری فکر می کردند.
بعدش ماهواره آمد.
الان هر گوشی موبایل خود یک ویدیوست.
بعدش اگه اینترنت ماهواره ای بیاد که قابل دسترس برای همه باشه چکار می خوان بکنند.
می خوان ایران رو بکنند پارازیت خانه؟
سرطان مردم که خانواده خودشان نیز بخشی از این مردمند نیز مهم نیست؟
طالبان محدود می کنه می شه محدودیت آزادی اطلاعات؟
ما محدود می کنیم می شه صیانت از مردم و ...؟
چرا فکر می کنید مردم متوجه نمی شن؟
چرا به جای راه آمدن با مردم روش مقابله رو انتخاب می کنید؟‌
خیلی کار براشون جور کرده اید می خواهید همین یک روزنه ای که خودشون برای خودشون تهیه کرده اند رو هم ببندید؟
تا دیروز که روحانی بود قیمت مرغ و گوشت و ... مهم بود. بیکاری مردم مهم بود! الان که رییسی اومده اون حل شده؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
نمایندگان حداقلی که از مردم نیستند و وکیل الحکومه هستند و اینها را برده اند مجلس تا زندگی را برای مردم سخت تر کنن مردم باید دست به مبارزه مدنی علیه این اقدامات متحجرانه و واپسگرایی بزنن والا روزگاری سیاه تر از حالا در انتظارمان است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
بسیار فنی ؛ ضربه فنی نمودید این روش بسیار سست و نامناسب در زمان بسیار نامناسب تر مجلس را ؛ بهتره دنبال سوراخ های قانونی قوانین حاشیه دار باشید و جلوی اختلاسگران و گرانی و مسکن و درآمد ملت باشید تا با آمدن جناب رئیسی خودش بهتر نظر بدهند.
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
مجلس تو این 42 سال نشون داده که چون از پس کار های سختی که برای مملکت و توسعه لازم است برنماید، لذا باید برود سراغ کار هایی که خیلی ساده هستند و بلدند. که البته بلدی هم نمیخواهد. " شیر را ببند و آن شیر را باز کن" اما دریغ از یک کار کارشناسانه برای توسعه ی پایدار.
با این وضع تا 50 سال آینده مجلس هنوز داره راجع به ماهواره و اینترنت و ببند و باز کن صحبت میکنه در حالی که دیگه چیزی وجود نداره که بخواهد حتی از رانتش استفاده کنه. در اون زمان بزرگترین رانتی که یک مجلسی میتونه داشته باشه 2 تا بطری آب معدنی خواهد بود که مردم ندارند بخورند و اونها دارند.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟