به گزارش بورس تابناک، شاخص کل بورس در هفته ای که تنها 3 روز کاری داشت نزدیک 0.4 درصد (کمتر از نیم درصد) بازدهی داشت تا اگرچه بازدهی شاخص ممتد شد اما از شدت این رشد هر هفته کمتر شده است.
از ابتدای تیر تاکنون بازار با شرایط جدیدی روبه رو شده است؛ جریان ورود پول حقیقی ها به بازار فعال شده و صف های طویل فروش دیگر به مانند قبل ثابت و پایدار نیستند. البته بازار شاهد نوساناتی نیز هست و همین نوسانات شاخص را به جلو و عقب میراند اما همچنان روی مرز حمایتی 1.310 میلیون واحد در تب و تاب و مقاومت است.
عقب راندن شاخص به کانال 1.2 میلیون نیازمند فشار جدی از سمت عرضه است که با توجه به تخلیه هیجان فروش و خوش بینی های سمت تقاضا بعید است فعلا در کوتاه مدت شاهد فشار جدی عرضه باشیم. البته این گزاره به معنای عدم اصلاح روند شاخص نیست و چه بسا شاخص در یک دوره کوتاه مدت ممکن است در همان کانال 1.3 میلیون واحد به نوسان خود ادامه دهد.
در میان مدت هم با سیاست های اقتصادی دولت جدید، بازار خود را برای یک وضعیت جدید آماده میکند. با اظهارنظر مقامات ایرانی و امریکایی به نظر میرسد رسیدن به توافق در وین آنهم در یک وضعیت کوتاه مدت چندان محتمل نباشد. در میان مدت به احتمال زیاد سرنوشت احیای برجام مشخص خواهد شد و با شرایط کنونی احتمالا تا پاییز روند مذاکرات به طول خواهد انجامید.
بررسی جریان ورودی پول حقیقی ها و رفتار معامله گران نشان میدهد که بازار در شرایط انتظار به دنبال تعیین تکلیف است، اما با توجه به نشانه های موجود نسبت به بهبود اوضاع خوش بین است. صفهای خرید و فروش در شرایط فعلی متناسب هستند و خبری از صف های فروش طویل نیست.
با این وصف، تحرکات بازار ارز و افزایش قیمت دلار در جهت دهی رفتار معامله گران بازار سهام تاثیر عمیقی برجای می گذارد. در مختصات کنونی دلار وارد کانال 25 هزار تومان شده واگرچه سیاستگذار ممکن است به دنبال کاهش نرخ دلار باشد اما اهرم های فشار روانی بر بازار ارز تا زمانی که برداشته نشوند، بازار سهام هم از وضعیت نوسانی کنونی بیرون نخواهد آمد.
سهام صادرات محور با افزایش نرخ دلار همچنین گرای افزایشی میگیرند و به تناسب سهام کامودیتی محور هم به تاثیر از افزایش قیمت نفت و کامودیتی ها پتانسیل رشد را انتظار میکشند. این در حالی است که قیمت های کنونی سهام در محدوده جذابی هستند و بسیاری از حرفه ای ها همین مولفه را عاملی برای توفیق دوباره خریداران در بازار در شرایط کنونی میدانند.
سهام ریالی هم متاثر از شرایط تورمی همچنان سیگنال رشد را دریافت میکنند. با گره خوردن مولفه های مزبور با بازار سهام، دورنمای بازار همچنان رشدی به نظر میآید. قطعا با روی کارآمدن دولت ابراهیم رییسی وضعیت متفاوت خواهد بود و رفتار معامله گران در بازارها به تناسب نسبت به شرایط کنونی تغییر میکند.
منبع: اقتصادنیوز
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.