نسخه ایرانیِ دیوار چین؛ چشم‌انتظار ثبت در یونسکو

دیوار بزرگ گرگان، دومین دیوار طولانی جهان پس از دیوار چین، با قدمتی از دوره ساسانی، در مسیر جهانی شدن قرار دارد؛ مسئولان میراث فرهنگی گلستان با برنامه‌ریزی برای مرمت، احیا و توسعه زیرساخت‌های گردشگری این اثر تاریخی، در تلاش‌اند تا گردشگران را با ظرفیت‌های فرهنگی، طبیعی و اقتصادی این منطقه آشنا کنند.
کد خبر: ۱۲۸۵۱۹۲
|
۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۸ 25 January 2025
|
30277 بازدید
|
۸
نسخه ایرانیِ دیوار چین؛ چشم‌انتظار ثبت در یونسکو
به گزارش «تابناک» به نقل از فارس؛ دیوار تاریخی گرگان، یکی از آثار باستانی و تاریخی مهم در ایران است که در استان گلستان قرار دارد.این دیوار که به دیوار بزرگ گرگان یا "دیوار سفید" نیز شناخته می‌شود، طولانی‌ترین دیوار دفاعی در ایران و دومین دیوار بزرگ دفاعی جهان بعد از دیوار چین است.قدمت این دیوار حدود "۲ هزار سال" است و  از دوره ساسانیان به جا مانده و برای دفاع در برابر حملات قبایل شمالی و سکایی‌ها ساخته شده است.دیوار گرگان از شمال به جنوب امتداد دارد و در گذشته نقش حیاتی در حفاظت از مناطق داخلی ایران داشته است.امروز، بقایای این دیوار به عنوان یک میراث تاریخی و فرهنگی شناخته می‌شود و یکی از جاذبه‌های گردشگری استان گلستان به حساب می‌آید.
 
نسخه ایرانیِ دیوار چین؛ چشم‌انتظار ثبت در یونسکو

دیوار سفید گرگان چشم‌انتظار گردشگران

آیت‌الله نورمفیدی نماینده ولی‌فقیه در گلستان، دیوار تاریخی گرگان را بزرگ‌ترین و مهم‌ترین آثار تاریخی کشور خوانده و استفاده از ظرفیت این اثر مهم را نیازمند توجه و مرمت جدی دانسته است.نورمفیدی همچنین بر توجه به این اثر تاریخی به عنوان مقصد گردشگری تاکید کرده است.نتایج بررسی‌های هوایی منجر به ارایه نخستین نقشه مسیر دیوار بزرگ گرگان و تاسیسات وابسته به طول ۲۰۰ کیلومتر شد و امروزه بقایای دیوار تاریخی از کرانه‌های شرقی دریای خزر تا دره‌های البرز شرقی در دامنه بیلی کوه پارک ملی گلستان قابل مشاهده است.مدیر پایگاه دیوار بزرگ گرگان در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: در ۵۰ سال گذشته فقط ۲ هزار متر مربع حفاری و کاوش در طول مسیر دیوار آن هم برای مطالعات باستان شناسی و نه توسعه گردشگری انجام شده است.
 
نسخه ایرانیِ دیوار چین؛ چشم‌انتظار ثبت در یونسکو
 
وی ادامه داد: توسعه گردشگری در این اثر تاریخی نیازمند تخصیص اعتبارات مصوب سالیانه برای انجام حفاری، مرمت و احیای یکی از ۳۴ قلعه ساخته شده و بخشی از دیوار و همچنین ایجاد مراکز اقامتی و پذیرایی در محدوده آن است.

مرز کهن سرزمین عشق

کارشناسان معتقدند این شاهکار مهندسی نظامی دوره امپراتوری ساسانی در حوزه فرهنگی که با خشت و آجر برای جلوگیری از تاخت و تاز اقوام بیابانگرد ساخته شد، با وجود نابودی بخش‌های گسترده آن همچنان نماد چند هزار ساله عشق ایرانیان برای پاسداری از مرزهای این کهن‌سرزمین است. به گفته سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان، اجرای پروژه‌های کاوش، احیا و مرمت این اثر تاریخی نیازمند تعیین ردیف اعتبار ملی است که بر اساس آن طی یک برنامه بلند مدت زمینه برای ارائه خدمات گردشگری در مسیر دیوار فراهم شود.
 
نسخه ایرانیِ دیوار چین؛ چشم‌انتظار ثبت در یونسکو

دیوار ایرانی در مسیر جهانی شدن

فریدون فعالی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان در گفتگو با خبرنگار فارس ادامه داد: با توجه به طولانی بودن دیوار تاریخی گرگان برای ادامه پروژه‌های مرمتی، حفاظتی و احیا به طور مستمر سالیانه به ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم و امیدواریم با پشتیبانی دولت چهاردهم این خواسته محقق شود.وی گفت: همچنین از ظرفیت‌های بخش خصوصی و تعاونی‌ها هم در طول مسیر دیوار تاریخی گرگان برای ایجاد تاسیسات و خدمات گردشگری استقبال خواهد شد.فعالی ادامه داد: پرونده مقدماتی ثبت جهانی این اثر تاریخی در یونسکو تایید شده و اقدامات برای تکمیل پروند شامل آماده سازی زیرساخت‌های برای حضور گردشگران با تکمیل نقشه برداری، نصب تابلو راهنما و ایجاد مجتمع‌های گردشگری مثل هتل، کمپ، رستوران و بوم گردی در طول مسیر در حال انجام است.گفتنی است، نخستین بار «اریک اشمیت» آمریکایی در سال ۱۳۱۰ خورشیدی با پرواز بر روی شهرهای ایران و دشت گرگان موفق به شناسایی ۱۷۰ کیلومتر از مسیر و تاسیسات وابسته دیوار تاریخی گرگان شد و بستر لازم را برای مطالعات گسترده باستان شناسی فراهم کرد.
 
نسخه ایرانیِ دیوار چین؛ چشم‌انتظار ثبت در یونسکو
دیوار بزرگ گرگان، با پیشینه‌ای غنی و جایگاه فرهنگی ارزشمند، فرصتی بی‌نظیر برای توسعه گردشگری در استان گلستان است.کارشناسان معتقدند برنامه‌ریزی‌های دقیق و ایجاد زیرساخت‌های رفاهی می‌تواند این اثر تاریخی را به یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری ایران و جهان تبدیل کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۶
همیشه این قبایل شمال آسیا مزاحم تمدن های بزرگی مثل ایران و چین بودند
من
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۶
ایران‌کهن امپراطوری ساسانی قدمت 2000ساله دارد افتخار هر ایرانی وطن دوست میباشد
قدرت طهماسبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۶
آثار باستانی ایران متمدن بدون تبلیغ و معرفی جهانی و بستر استقبال
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۶
اللهم عجل لولیک الفرج
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۶
یونسکو زیر نظر سیا و. اطلاعات اروپا فعالیت می‌کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
ایران قدمتش بیش از چندهزارسال است عزیزان قدر داشته های تاریخی اجداد ونیاکانمان که باخون دل وجان ومالشان ایران را جاودانه ساختند بدانیم ?
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
شبیه به این دیوار در غرب کشور هم وجود دارد. اگر به روستای تاریخی ریژاو (Rejhaw)، سفر کنید. این شاهکار را بر فراز قله‌ها می‌بینید.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۷
آخه۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سال پولی هستش که برای یه دبوار باستانی گذاشته اید کمتر از ۳۰۰ هزار دلار میشه واقعا تاسف باره
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟