به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، برای نخستین بار طی ۵۰ سال گذشته، کمیته روابط خارجی مجلس سنا با لغو ۲ قانونی که به رئیسجمهور آمریکا اختیار آغاز جنگ بدون مشورت با کنگره را میدهد موافقت کرد.
این کمیته با ۱۸ رأی موافق و ۱۴ رأی مخالف با لغو قوانین تصویبشده در سالهای ۱۹۹۱ و ۲۰۰۲ که به رئیسجمهور آمریکا اجازه استفاده از زور نظامی را میدهد موافقت کرد.
وبگاه شبکه خبری «ایبیسینیوز» نوشته نمایندگان مجلس سنای آمریکا گفتهاند با این رأی میخواهند مرجعیت کنگره برای اعلان جنگ را که طی سالهای گذشته از دست رفته بود بازیابی کنند.
سه نماینده جمهوریخواه در کنار اعضای دموکرات این کمیته به این طرح که خواستار باطل کردن اختیارات جنگی رئیسجمهور آمریکا است رأی مثبت دادند.
جمهوریخواهان دیگری که با این طرح مخالفت کردهاند میگویند که با لغو اختیارات جنگی رئیسجمهور آمریکا مخالفند اما معتقدند که با توجه به تشدید تنشها با ایران، زمان برای انجام این کار مناسب نیست.
«مارک روبیو»، عضو ارشد کمیته اطلاعاتی مجلس سنا که از مخالفان طرح است حدود سه هفته پیش گفته است: «رئیسجمهورها باید اجازه داشته باشند تروریستها یا سایر گروههای مسلحی را که قصد آسیب زدن به ایالات متحده یا پرسنل ما در هر نقطه دنیا دارند، هدف قرار دهند و تمامی اقدامات لازم را جهت تضعیف توانایی حمله آنها به ما را انجام دهند.»
این طرح اکنون باید در صحن علی مجلس سنای آمریکا به رأی گذاشته شود.