رعایت نکات زیر برای تمامی پروژههای گچکاری و گچبری الزامی است.
اگر سطح دیوار موردنظر بیش از اندازه خشک باشد؛ رطوبت از لایههای گچی که روی آن پخش میکنید خارج شده و در نتیجه گچ بیش از اندازه سفت شده و مشکلساز میشود. این اصل در مورد پوشش اولیه و پوشش ثانویه و رویی نیز صادق است.
اگر میخواهید از یک متخصص کمک بگیرید در قدم اول میتوانید قیمت گچ کاری و گچبری را در شهر خودتان بپرسید. مثلا اگر به دنبال گچکار در تهران باشید میتوانید درخواست گچ کاری و گچبری ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار سنجاق صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، میتوانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.
ترکیب ماسه و سیمان به همراه میزان مشخصی نرمکننده مصالح میتواند برای شما به عنوان یک مبتدی مزایای بسیار زیادی داشته باشد.
پوشش و لایه اولیه باید بسیار نازک باشد. تنها کافی است که این لایه با فشار مناسب بر روی دیوار بچسبد. این فشار به شما کمک میکند تا بتوانید لایه دوم را به خوبی روی آن سوار کنید و پایه کارتان از بین نمیرود. برای این که سطح موردنظر به ضخامت مناسب باشد و کاملاً صاف و یکدست باشد باید روی آن فشار اعمال کنید. البته ممکن است در برخی موارد اعمال فشار برای چسباندن گچ بر روی دیواری کمی دشوار است و ممکن است حواس شما را از رعایت نکات گفت شده پرت کند.
برای چسباندن لایه دوم باید زمانی اقدام کنید که لایه اول هنوز خیس و منعطف باشد. شاید برایتان تعجببرانگیز باشد که ببینید این بار لایه گچ به سادگی و راحتی با فشاری بسیار کم بر روی لایه قبلی میچسبد. دلیل اینکه لایه اول را باید قبل از لایه دوم و با یک فاصله زمانی بچسبانید این است که در این بین کمی از رطوبت جذب شود. اگر خیلی فاصله بیندازید ممکن است نتوانید این کار را به خوبی انجام دهید.
برای چسباندن لایه دوم با هر ضخامتی که مدنظرتان باشد؛ نیاز به فشار کمی دارید اما باید سعی کنید با اعمال فشار مناسب آن را کاملاً صاف و یکدست کنید.
یادتان باشد که هدف ما این است که سطح گچکاری شده کامل صاف و یکدست باشد و به دنبال یک سطح صیقلی نیستیم. همه ما هنگام کار کردن با گچ وسوسه میشویم که هرچه بیشتر گچ را صاف کنیم. به ویژه این مسئله برای لایه و روکش اولیه اصلاً اهمیتی ندارد. این لایه از گچ باید به قدری صاف باشد که بتوانید راحت لایه دوم را بر روی آن بچسبانید. واقعیت این است که اگر لایه اولیه صاف نباشد نمیتوانید به سادگی لایه و پوشش دوم را به شکلی صاف و یکدست در بیاورید.
یادتان باشد که حتماً تمامی گوشههای دیوارها را به دقت بررسی کنید. صاف بودن گوشهها تأثیر زیادی بر روی صاف به نظر رسیدن دیوار دارد. یادتان باشد که تمامی گوشههای چپ و راست و بالا و پایین باید کاملاً صاف باشد. با یک گونیا میتوان صافی این زوایا را به خوبی بررسی کرد. تمامی گوشهها و کنجهای داخلی و بیرونی باید کاملاً صاف و موازی با قابهای دیوارها باشد.
این کار بسیار ساده است. در آخر روز با یک کاله کاملاً صاف و تمیز بر روی دیوار بکشید. البته باید بر روی گچی که لایه دوم آن نیز خشک شده باشد این کار را انجام دهید. هرگز نباید این کار را زمانی که گچ هنوز نرم و خیس است انجام دهید. اگر میبینید که گوشه ماله شما به خوبی بر تمام لبهها میچسبد؛ میتوانید مطمئن باشید که تمامی برآمدگیها و ناصافیای کوچک تراش می ورد و به خوبی از سطح دیوار جدا میشود. این کار کمک میکند تا سطح گچکاری شده یکدستتر به نظر برسد.
لازم به ذکر است که تمامی نکات مطرح شده در قسمت قبل در این مورد نیز صادق است و از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار است.
ماله اصلیترین ابزار شما در گچکاری است. اگر ماله کیفیت خوبی نداشته باشد؛ کار نهایی نیز مطلوب نخواهد بود.
اگر غلظت گچ لایه دوم بیش از اندازه ضخیم باشد نمیتوانید آن را به خوبی صاف کنید. این گچ باید غلظتی همچون ماست چکیده داشته باشد و بتوانید آن را بهراحتی شکل دهید. با این کار میتوانید به راحتی با اعمال فشار کمی پوششی به ضخامت مناسب ایجاد کنید. پیشنهاد ما این است که ضخامت بیش از 2 میلیمتر نباشد.
یکی از نکات مهم گچکاری و گچبری درست گرفتن ماله در دست و در واقع زاویه ماله با دیوار در مراحل مختلف است. با تغییر زاویه ماله نسبت به دیوار میتوانید گچ را به خوبی روی آن بچسبانید و یا لایه ناصاف را از روی آن بتراشید. برای پرکردن حفرهها نیز باید زاویه مناسبی به ماله بدهید.
برای اینکه بتوانید گچ را بدون برآمدگی و به خوبی بچسبانید باید بتوانید آن را خوب روی دیوار یا سطح موردنظر فشار دهید. زاویه صحیح ماله و همینطور فشار مناسب در گچکاری و گچبری حرف اول را میزند.
برای پرکردن سوراخهایی که روی گچ ایجاد شده؛ قبل از سفت شدن گچ میتوانید با ماله آن را به خوبی پخش کنید. بعد از اینکه گچ به خوبی سفت شد میبینید که هیچ جای ماله بر روی دیوار باقی نمیماند. البته اگر در مرحله قبلی به خوبی توانسته باشید گچ را یکدست کنید. هرچه ماله صافتر روی دیوار و گچ قرار بگیرد کار نهایی تمیزتر خواهد بود.
اگر به دنبال فردی متخصص برای گچکاری منزل خود هستید؛ میتوانید از طریق سنجاق با گچکاران حرفهای شهر خودتان ارتباط بگیرید و از خدمات تخصصی این عزیزان استفاده کنید.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
انتهای رپرتاژ آگهی/