پیشنهادات کرونایی باقری لنکرانی

وزیر اسبق بهداشت و استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت: خوشبختانه تهیه واکسن از داخل و واردات سریع آن در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته و امید است ظرف چند هفته آینده دسترسی به واکسن بهبود جدی‌تری حاصل نماید.
کد خبر: ۱۰۶۹۷۰۵
|
۲۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۳ 13 August 2021
|
16684 بازدید
|
۹

 

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، کامران باقری لنکرانی وزیر اسبق بهداشت و استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی طی یادداشتی پیشنهادات خود را در زمینه مقابله با بیماری کرونا به شرح زیر ارائه کرد:

حجت اسلام والمسلمینّ رئیسی ریاست محترم جمهوری از همگان برای ارسال پیشنهادات خود برای رهایی از وضعیت فعلی کرونا دعوت کردند و من هم به سهم خود تلاش خواهم کرد در این چند خط نظرات خود را عرضه نمایم.

در آغاز باید بگویم این روزها که کرونا تبدیل به علت اول مرگ ایرانیان شده است و درد جانکاه مرگ صدها نفر در روز قلبها را می‌فشرد، برخی به جای کمک به اصلاح امور، در پی سفید کردن خود هستند. کسی می‌گوید اگر من نبودم و نمی‌کردم، مرگ‌ها سه برابر می‌شد، دیگری می‌گوید من از اول هم گفته بودم و برخی دیگر نیز اشکالات موجود را برعهده این و آن می‌اندازند. این نوع برخورد حتما مشکل‌گشا نخواهد بود و برای ملت از این دیگ جوشان خصومت و گاه خودخواهی چیزی نخواهد جوشید. صرف نظر از اینکه مقصر کیست که در جای خود و در پیشگاه عدل الهی و نیز قوه قضاییه به عنوان مصداقی بزرگ از اهمال در حفظ حقوق عامه باید به آن رسیدگی کرد، امروز نیاز فوری کشور به اصلاح و تحول در عرصه مواجهه با کرونااست.

کرونا را نمی‌توان شکست داد باید با آن کنار آمد و آن را کنترل کرد. خیل عظیم بیماران دردمند نظام سلامت را فلج، فرسوده کرده و احتمال فروپاشی آن را افزوده است. در چنین شرایطی فراهمی امکان درمان صحیح در منزل و رهایی از فضای بیمارستانی و گسترش مراقبت درون خانه همراه با پشتیبانی و حمایت، با کمک خیرین و بسیج و نیروهای جهادی بسیار راهگشا خواهد بود. راهنمای درمان درون خانه باید سریعا تدوین و ابلاغ شود. در این خصوص طرحنامه‌ای تحت عنوان بیمارستان مجازی حدود هفت ماه پیش تهیه شده که می‌تواند مبنای کار قرار گیرد.

در بین بیمارستان‌ها تفاوت مرگ و میر بسیار بالاست. تدوین راهنمای درمان عالمانه و مستند و فارغ از تعارض منافع و رعایت آن، پرهیز از اقدامات سلیقه‌ای و بازتوانی کادر درمان در کنار حمایت از آن‌ها بسیار ضروری است. وقتی یک راننده تاکسی جوانمردانه می‌نویسد که اگر کادر درمانی هستید من از شما کرایه نمی‌گیرم، بسیار تلخ است که ارگان‌های دولتی نه‌تنها حامی کادر درمان نیستند بلکه در برخی مواقع با ایجاد تضییقاتی آزار هم می‌رسانند.

از ثبت نام در مدرسه گرفته تا مواجهه با بیمه و سایر ادارات، گاه چنان اذهان کادر درمان را درگیر می‌کند که نمی‌توانند به وظیفه درست خود بپردازند. بگذریم که بهترین دانشگاه‌های ما هنوز مطالبات سال گذشته کادر خود را نپرداخته‌اند و برخی دانشگاه‌ها هنوز بدهی ۱۲ ماهه به اطبا و پرستاران خود دارند.

اما جان کلام کنترل این جهانگیری در بیماریابی فعال و ایزوله کردن و همچنین واکسیناسیون وسیع نهفته است. خوشبختانه تهیه واکسن از داخل و واردات سریع آن در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته و امید است ظرف چند هفته آینده دسترسی به واکسن بهبود جدی‌تری حاصل نماید. اما در مورد واکسن سرعت و نیز تمرکز بر گروه‌های خاص از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. سریعتر واکسینه‌کردن مهم‌تر است تا تداوم آن. باید آن‌چه که داریم را سریع‌تر با کمک نیروهای مردمی، دانشجویان آموزش دیده و بسیج توزیع کنیم. واکسیناسیون در منزل برای برخی از افراد ناتوان باید انجام شود و خلاصه سریع‌تر پوشش را زیاد کرد.

بیماریابی فعال و ایزوله کردن افراد بیمار و مواجهین با آنها بسیار مهم است. هر بیمار با علائم سرماخوردگی احتیاج به ایزوله شدن دارد. آزمایش برای تشخیص قطعی برای همه ضروری نیست. فراخوان بیماران با علایم خفیف برای قطعی شدن تشخیص یا درمان کاری پر خطر، پر هزینه و مضر است. باید همانگونه که ذکر شد مراقبت در منزل و مراقبت توسط خانواده را تقویت و حمایت کرد. بسته‌های خدمت در این خصوص شامل محصولات مورد نیاز و پشتیبانی خدمات قابل ارائه هستند و این کار با همکاری نیروهای جهادی می‌تواند سریعا همگانی شود.

کم کردن مواجهه های پرخطر از طریق افزایش خدمات غیر حضوری از ابتدای کار اعلام شده ولی کارنامه اعمال آن احتیاج به بررسی دارد. متاسفانه در اعمال آن کارنامه برخی از ادارات و نهادها خوب نیست. طولانی شدن کرونا باعث شده سازو کارهای پرخطر قبلی احیا و مستحکم شوند و خود گسترش‌دهنده بیماری گردند.

تاکنون تعطیلی سراسری بدون اعمال نظارت به افزایش ترددها انجامیده است . مراقبت در مقاصد، ممنوعیت در دریافت سوخت مگر با مجوز، استفاده از پرواز به خصوص برای سفرهای خانوادگی صرفا با مجوز به خصوص برای شهرهای پرخطر، مراقبت در مرزها اقدامات قابل انجام هستند. تسهیل کسب و کار الکترونیک با تسهیل مجوز و حتی حمایت بانکی می‌تواند فضای کسب و کار را زنده نگه دارد.

دورهمی‌های پرخطر در رستوران‌ها و فضاهای عمومی به خوبی قابل کنترل هستند. اینکار را می‌توان از طریق صنف و بسیج آن بهتر انجام داد. مجالس دینی به خصوص مجالس عزای سید الشهدا علیه السلام باید با تعهد از برگزارکنندگان و مراقبت و نظارت جدی بر رعایت هرگونه مواجهه پرخطر و نیز کنترل ساعت مجلس در حد یک‌ساعت و کمتر با همکاری سازمان تبلیغات و معتمدین محلی انجام شود.

آموزش عمومی که هر فرد با کمترین علامت خود را ایزوله کند و این را به عنوان حق الناس بشناسد برای برخی می‌تواند کارساز باشد اما حضور هر فرد با علامت در محیط‌های عمومی باید منجر به بازخواست سنگین گردد.

خبرهای تلخی از خروج واکسن و دارو از چرخه توزیع می‌رسد. با متخلفان باید برخورد جدی کرد و نظارت را در این عرصه با استفاده از فن‌آوری‌های مختلف قوی‌تر کرد.

رکن مهم کنترل هر همه‌گیری به خصوص این جهانگیری بزرگ حفظ اعتماد مردم و مراوده صحیح با آنهاست. نظام اطلاع رسانی در خصوص کرونا احتیاج به بازنگری جدی دارد. هم سخنگو و هم مراجع علمی خبررسان باید بازنگری شوند. سوء عملکردها باعث شد مرجعیت رسانه ملی که در آغاز این همه‌گیری بیش از ۷۰ درصد بود به شدت کاهش یابد. این را باید اصلاح کرد تا جلوی خبرهای کذب که منجر به تنش‌های روحی در فرد و اجتماع می‌شود را گرفت. استفاده از فضای مجازی و بازسازی کار ارزشمندی که با خط تماس ۴۰۳۰ شکل گرفت و امکان ارتباط دوسویه و حمایت و پشتیبانی از دردمندان ضروری هستند.

بالاخره این بیماری بر همه ابعاد زندگی اثر گذاشته و برای بازتوانی و نوتوانی مبتلایان، خانواده‌ها و کادر درمان و بهداشت باید از هم‌اکنون برنامه داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Portugal
|
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۲
اینو که عمه مهدی کروبی هم میدونست. تو وزیر این مملکت بودی مثلا. دو تا پیشنهاد تخصصی نداشتی؟ فقط همین حرف های عمومی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۲
این همون هلوی احمدی نژاده دیگه
ناشناس
|
Austria
|
۱۷:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۲
مشکل کشور در این است جناب لنکرانی که متخصصین عفونی و اپیدمیلوژیست‌ها در سایه هستند، و متخصصین گوارشی مانند شما و افرادی مثل وزیر بهداشت که از مافیای دارویی است و با تملق از مقامات کشور، بجای تهیه واکسن، بودجه‌ها را صرف مصرف داروهای بی‌ خاصیتی مانند رمدسیویر و فاویپراویر کرد که هیچ ارزشی ندارند.

مرگ در کرونا چندین فاز داشته است و در هر فاز عواملی مصر بوده ا‌ند. تخت‌های مراقبت ویژه و سن جمعیت در ابتدا فکتور تعیین کننده بوده ا‌ند و الان واکسیناسیون هم به آن اضافه شده است. وزیر بهداشت و کادر ملی‌ کرنا با تملق بجای وکسن اطلاعات غلط به مسولین دادند و وضع را به اینجا کشاندند. از حالا به بعد برخورد شدید با تجمع کنندگان (مذهبی‌ و غیر مذهبی‌)، مجازات متخلفین و تهیه سریع واکسن کمک خواهد کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۲
همش. حرفهای تکراری یک من یک غاز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۲
حرف های تکراری .این حرفها بارها و بارها گفته شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۲
هلو سکوت را شکست؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۲
خسته نباشی یا علی بگو کمک کن ملتتو نجات بده ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۲
منظورت همان هلوست
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۲
بهترین راه حل تامین داروی رایگان و یا ارزان قیمت برای خانواده های بیمار و قرنطینه در منزل است.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟