به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از شبکه سی جی تی ان، معاون وزیر امور خارجه چین در نشست با دیپلمات های خارجی گفت که پکن به تعهد خود مبنی بر تبدیل واکسن به یک کالای عمومی جهانی عمل میکند.
این در حالی است که چین با ورود به هفته چهارم موج جدید شیوع ویروس کرونا، با واکسیناسیون عمومی، آزمایشهای همگانی کرونا و قرنطینه برخی شهرها و مناطق به دنبال مهار این بیماری است.
سازمان جهانی بهداشت نیز هفته گذشته با توجه به نابرابری گسترده در توزیع واکسن کرونا در جهان از کشورهای برخوردار درخواست کرد که تزریق واحد تقویتی واکسن را تا دستکم پایان سپتامبر (هشتم مهر ماه) به تعویق اندازند.
هدف این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد مستقر در ژنو، کاستن از نابرابری شدید در توزیع واکسن میان کشورهای ثروتمند و فقیر و کمک به مبارزه همه جانبه و گسترده با همهگیری بیماری کووید - ۱۹ است.
تدروس آدهانوم قبریسوس رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت: ما نمی توانیم بپذیریم کشورهایی که تاکنون بیشترین موجودی واکسن های جهان را مصرف کرده اند، از این پس هم مقدار بیشتری از آن را مصرف کنند در حالی که آسیب پذیرترین مردم جهان، بدون دریافت حتی یک واحد واکسن، بدون حفاظ باقی مانده اند.
بر اساس برآورد این سازمان، تا ماه مه (اردیبهشت) از هر ۱۰۰ شهروند کشورهای دارای درآمد بالا، نزدیک به ۵۰ واحد واکسن دریافت کرده اند و این رقم از آن هنگام تاکنون ۲ برابر شده است. اما کشورهای با درآمد پائین به علت کمبود واکسن، تنها توانسته اند به ازای هر ۱۰۰ شهروند خود یک و نیم واحد واکسن تزریق کنند.
بر اساس تازه ترین آمارها؛ میزان تزریق واکسن در کشورهایی که توسط بانک جهانی در طبقه بندی دارای درآمد بالا قرارگرفته اند، ۱۰۱ واحد واکسن به ازای هر ۱۰۰ شهروند بوده، اما این میزان در ۲۹ کشور دارای درآمد پائین، به تنها ۱.۷ واحد به ازای هر ۱۰۰ شهروند سقوط می کند.