چین سراغ بازار ۳۰ میلیارد دلاری سنگاپور رفت

کد خبر: ۱۰۷۰۳۱۴
|
۰۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۸ 26 July 2021
|
2445 بازدید

موقعیت سنگاپور به عنوان تامین کننده اصلی سوخت دریایی در آسیا با رقابت جدی چین روبرو شده است که با توسعه سریع بنادر و تاسیسات پالایشگاهی، کشتیهای بیشتری را به سواحل خود جذب می کند.

به گزارش ایسنا، فروش سوخت دریایی چین که در صنعت به عنوان بانکرینگ معروف است، طی پنج سال گذشته تقریبا دو برابر شده و این کشور روی جذب کشتیهایی که به بنادر نزدیک در اقتصادهای بزرگی مانند کره جنوبی و ژاپن سفر می کنند، حساب باز کرده است. اگرچه سنگاپور همچنان موقعیتش را به عنوان تامین کننده اصلی این بخش در بازار آسیا که بیش از ۳۰ میلیارد دلار ارزش دارد، حفظ کرده اما رشد چین شتاب گرفته است.

مرکز بانکرینگ چین، مجمع الجزایر ژوشان در جنوب سواحل شرقی شانگهای است. بعضی از جدیدترین و بزرگترین پالایشگاههای نفت چین در این منطقه ساخته شده اند و همزمان این کشور مشوقهای مالیاتی را معرفی کرده که سوختهای چینی را رقابتی تر می کند.

سنگاپور که بزرگترین قطب سوخت گیری مجدد کشتیها در جهان است، سال گذشته حدود ۵۰ میلیون تن سوختهای بانکر فروخت که معادل یک پنجم از این صنعت جهانی است. شرکت مشاوره "اویل چم" برآورد کرده که فروش چین برای پنجمین سال متوالی رشد کرده و به ۱۶.۹ میلیون تن رسیده است. آژانس اطلاعات دریایی "سی کِرد" ارزش بازار سوخت بانکر آسیا را ۳۱ تا ۳۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ ارزیابی کرده است.

پرازدحام ترین بنادر جهان در چین قرار دارند که به مدد صنعت تولید عظیم این کشور و افزایش ظرفیتهای بانکرینگ است که از فعالیتهای این بخش حمایت کرده است. دولت محلی برای توسعه لنگرگاه و ساخت کانالهای جدید کشتیرانی در ژوشان ۵۲۰ میلیون یوان (۸۰ میلیون دلار) هزینه کرده است. پالایشگاهها هم حجم بالاتر نفت کوره حاوی سولفور اندک را تولید می کنند که اکنون تحت مقررات جهانی کشتیرانی برای استفاده از سوختهای پاکتر ضروری است.

چین بیش از ۱۰ مجوز بانکرینگ به شرکتهایی صادر کرده که در منطقه تجاری آزاد ژوشان فعالیت می کنند و قرارداد معاملات آتی نفت کوره حاوی سولفور اندک را در بورس انرژی بین المللی شانگهای به منظور بهبود شفافیت قیمت گذاری معرفی کرده است. طبق آمار بورس بانکر دریایی، نفت کوره حاوی سولفور اندک (LSFO) روز دوشنبه در بندر ۵۴۶ دلار در هر تن فروخته شد که سه دلار بالاتر از سنگاپور بود در حالی که در آوریل قیمت چین ارزانتر از سنگاپور بود.

ایوون ریتفلت، مدیر تامین بانکر شرکت کشتیرانی استنا بالک که نفت و فرآورده های نفت را حمل می کند، اظهار کرد: ژوشان امسال با قیمتهایش رقابتی بوده و کشتی های استنا بالک که به چین سفر می کنند، احتمالا از این بندر برای سوخت گیری مجدد سوخت به دفعات بیشتری استفاده خواهند کرد. با این حال سنگاپور از نظر تحویل به موقع و کارآمد سوخت مطمئنتر است.

سنگاپور در گذرگاهی قرار گرفته که قرنها مسیر تجاری متصل کننده آسیا به اروپا، خاورمیانه و منطقه گلف کاست آمریکا بوده و از این نظر از برتری جغرافیایی برخوردار است. ساخت نخستین بندر کانتینری جنوب شرقی آسیا در سال ۱۹۷۲ کمک کرد این کشور جایگاه تامین کننده برتر سوخت دریایی را پیدا کند و در حال حاضر سرگرم برنامه ریزی برای بزرگترین پایانه اتومات جهان است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، سنگاپور شبکه وسیعی از مخازن و پالایشگاهها را برای ثابت نگه داشتن روند تامین سوخت کشتیها دارد و شفافیت و مقررات سخت گیرانه ای که به اجرا گذاشته، به کشتی داران درباره کیفیت سوختی که خریداری و دریافت می کنند، اطمینان می دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟