٢٠ سوال از وزیرپیشنهادی آموزش‌وپرورش دولت سیزدهم

یک کارشناس حوزه آموزش و پرورش با بیان اینکه لازم است وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش دولت سیزدهم، قبل از پذیرش ریسک حضور در مقام سکان‌دار بزرگ‌ترین دستگاه اجرایی کشور، به چند سؤال مهم، کلیدی و اساسی، پاسخ روشنی ارائه دهد تا شاید نظر معلمان و نمایندگان را برای کسب رأی اعتماد جلب کند، گفت: سوالاتی که علیرغم ارائه طرح‌ها و راه‌حل‌های متعدد از سوی وزرای پیشین، همچنان لاینحل و بی‌پاسخ مانده است.
کد خبر: ۱۰۷۰۶۲۶
|
۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۸ 18 August 2021
|
64461 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، حسین صادقی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: در شرایط سخت اقتصادی، بحران شیوع کرونا در کشور و وجود مسائل عدیده نظام آموزش‌وپرورش، پذیرش سکان هدایت گسترده‌ترین دستگاه پرورش نیروی انسانی جامعه، بدون پیش‌شرط‌هایی برای رئیس‌جمهور محترم، به معنای استمرار وضعیت کنونی و عدم ایجاد تحول جدی در نظام تعلیم و تربیت خواهد بود.

وی افزود: بی‌شک بدون در اولویت قرار دادن حل مسائل آموزش‌وپرورش از سوی دولت، همراه ساختن سایر اعضای هیئت دولت، مشارکت و حمایت معلمان با این نهاد مهم و تبدیل آموزش‌وپرورش به گفتمان ملی، هر طرح و برنامه‌ای در مقام عمل، گامی پیش نخواهد رفت.

این کارشناس حوزه آموزش و پرورش با بیان اینکه لازم است وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش دولت سیزدهم، قبل از پذیرش ریسک حضور در مقام سکان‌دار بزرگ‌ترین دستگاه اجرایی کشور، به چند سؤال مهم، کلیدی و اساسی، پاسخ روشنی ارائه دهد تا شاید نظر معلمان و نمایندگان را برای کسب رأی اعتماد، جلب کند، گفت: سوالاتی که علیرغم ارائه طرح‌ها و راه‌حل‌های متعدد از سوی وزرای پیشین، همچنان لاینحل و بی‌پاسخ مانده است.

وی در ادامه به طرح پرسش‌های مذکور پرداخت که در ادامه می‌آید:

۱- راهکارهای وزیر پیشنهادی برای جبران کمبود نیروی انسانی مورد نیاز آموزش‌وپرورش در دوره کنونی که با خیل عظیم بازنشستگی همکاران مواجهیم، چیست؟

۲- برای جبران کسری بودجه آموزش‌وپرورش و پرداخت به هنگام مطالبات انباشته شده معلمان چه راهکاری را در پیش خواهد گرفت؟

۳- وزیر پیشنهادی، برای افزایش نقش مدرسه به عنوان کانون پیشرفت محلی، ‌به‌ویژه در ابعاد فرهنگی و اجتماعی چه برنامه‌ای ارائه می‌دهد؟

۴- اغلب مدیران آموزش‌وپرورش با حوزه مسئولیتی خود، «تعارض منافع» دارند؛ برای حل این مسئله چه تدبیری اندیشیده‌ است؟

۵- برای کاهش تنوع مدارس و کمک به بسط عدالت آموزشی در برخورداری از فرصت‌های تعلیم و تربیت باکیفیت چه برنامه‌ای طراحی کرده‌ است؟

۶- وزیر محترم پیشنهادی دولت درباره گسترش و توسعه فعالیت مدارس غیردولتی چه دیدگاهی دارد؟

٧- گزینه تصدی وزارت آموزش‌وپرورش چه برنامه ای برای تعیین تکلیف نیروهای حق‌التدریس و نیروهای تعهد خدمتی دارد؟

٨- آیا برای تحقق واقعی رویکرد مدرسه محوری و کاهش تمرکز در سطوح مختلف مدیریتی برنامه‌ای دارد؟

۹- برای اصلاح و چابک سازی ساختار فربه حوزه ستادی و احیای مرکز برنامه‌ریزی و منابع انسانی چه تصمیمی در سر می‌پروراند؟

۱۰- برای احیای بیمه تکمیلی و فراهم کردن امکانات رفاهی در شأن فرهنگیان چه برنامه‌ای دارد؟

۱۱- وزیر پیشنهادی تا چه میزان ترکیب تیم معاونان و مدیران ستادی و استانی آموزش و پروش را تغییر خواهد داد؟ آیا آرایش سیاسی خاصی مدنظر دارد؟

۱۲- وزیر پیشنهادی برای کاهش فاصله دریافتی معلمان نسبت به سایر کارکنان دولت چه برنامه‌ای دارد؟

۱۳- قریب به ۱۰ سال از تنظیم و ابلاغ سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش می‌گذرد؛ مهم‌ترین برنامه وزیر پیشنهادی ‌برای تحقق اهداف این سند چیست؟

۱۴- مهم‌ترین برنامه ایشان برای ایجاد نصیب برابر آموزشی در نظام تعلیم و تربیت کشور چیست؟

۱۵- مهم‌ترین برنامه گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای ارتقای منزلت اجتماعی و اعتلای جایگاه حرفه‌ای منابع انسانی چیست؟

۱۶- مهم‌ترین عامل عدم تصویب نظام رتبه‌بندی معلمان از دیدگاه وزیر پیشنهادی چیست؟ برای تصویب و اجرای دقیق آن چه تدبیری اندیشیده‌ است؟

۱۷- تا چه حد به ایجاد سازمان نظام معلمی اعتقاد دارد؟

۱۸- اگر بیماری کرونا همچنان شیوع داشته باشد، چه رویکردی برای استمرار فعالیت مدارس در مهرماه در پیش خواهد گرفت؟

۱۹- صندوق ذخیره فرهنگیان در سال‌های اخیر دچار خسارت‌های فراوانی شده است، وزیر پیشنهادی برای جبران این خسران چه برنامه‌ای دارد؟

۲۰- احزاب، جناح‌ها و تشکل‌های صنفی در تصمیم‌گیری‌ها و انتخاب و انتصاب‌های گزینه پیشنهادی چه جایگاهی دارند؟

این کارشناس حوزه آموزش و پرورش در ادامه با بیان اینکه علاوه بر مسائل مطرح شده، مسائل و مطالبات بسیار دیگری وجود دارند که بدون ارائه پاسخ روشن و داشتن برنامه عملیاتی مشخص، نمی‌توان عهده‌دار پست دستگاه عریض و طویل تعلیم و تربیت شد و در عین حال ابراز امیدواری کرد که وزیر آموزش‌وپرورش پیشنهادی دولت پیش از پذیرش این مسئولیت خطیر، به جد به سؤالات، چالش‌ها و انتظارات جامعه فرهنگی از خویش اندیشیده باشد.

صادقی تصریح کرد که در این میان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز انتظار می‌رود در انتخاب وزیر بزرگ‌ترین نهاد متولی تعلیم و تربیت کشور، علاوه بر تخصص به جمیع خصایص گزینه پیشنهادی نیز عنایت داشته و در رأی اعتماد خویش متأثر از جریانات سیاسی نباشند و وزیری را بر مسند امور بنشانند که تجلی واقعی شعارها و وعده‌های رئیس‌جمهور یعنی توجه به شایستگی‌ها و شایسته‌سالاری بوده و مورد اعتماد و احترام قاطبه فرهنگیان کشور که چشم به تغییر و تحول واقعی دوخته‌اند، باشد

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۸۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
در یکی از کلیپها این آقا می گوید معلمان به در خانه بچه ها با لپ تاپ بروند و درس بدهند. مثل این است که بگویند وزیر برود در خانه مدیر کل های آموزش و پرورش با لپ تاپ وظایفشان را به آنها بگوید. این آقا مثل اینکه خیلی گلخانه ای است . زمان مکتب خانه های سنتی هم بچه به مکتب خانه می آمد . این یعنی نیامده شان معلم را به عرش رسانده.
پاسخ ها
سخن معقول
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
اولین و بهترین کار برای ایجاد عدالت واقعی این است که سن بازنشستگی معلم ها را از سی به چهل سال برساند و سوابق دوره تحصیل آنها هم در سابقه کاری اضافه نشود تا زمان بازنشستگی مثل بقیه اقشار جامعه رانت زمانی و سنی نداشته باشند. بعد از این مورد که الان داد و فریاد معلمین را بالا خواهد برد حتما به روز کردن معلومات آنها با آموزش سه یا دو ماه تابستان به آنهاست به جای بیکاری و شغل دوم در چهار ماه اصلی سال. بقیه ملت در تمام این چهار ماه باید کار کنند! همچنین با توجه به سیل پاسخ های این افراد در پاسخ به چنین مورد به جایی، بعد از اجرای این دو بند حقوق آنها با کارمندان بانک سپه یا ملت برابر شود البته مطابق مدرک تحصیلی معادل هم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
ازخودت حرف درنیار.گفت وقتی چنان کردیم مثل این است که معلم به درخانه دانش اموزمیرود.دروغ ب هست نگو
معترض
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
تابناک عزیز نظرات را گزینشی منتشر نکنید. معلم ها اگر داوطلبانه بروند فرم تعهد خدمت دوازده ماهه و هر هفته حداقل 45 ساعت را مثل بقیه مستخدمین دولت (بدون احتساب مدیران خاص و یا افراد ویژه) امضا کنند و چهار ماه از خرداد تا ابتدای مهر ماه هر سال را به جای شغل دوم و تفریح و ... مشغول بازاموزی و مرور محفوظات و یادگیری فنون جدید تدریس بویژه کار با کامپیوتر در حد بچه های راهنمایی و دبیرستان بکنند، مطمئنا باید حقوقی هم ردیف با کارمندان بانک و مخابرات و ... با مدرک مشابه و برابر داشته باشند. البته چهار سال تحصیل دانشگاه هم باید از سوابق کار آنها حذف شود و قبل از شروع کار مثل بقیه خلایق دو سال بروند سربازی. این که عادلانه نیست سربازی نروند و از هیجده سالگی کارمند محسوب شوند، هفته ای چهار نصف روز بروند تدریس تکراری و بدون ارتقا، و چهل و چند سالگی بازنشست شوند و بقیه کارمندان تا نزدیک شصت یا بیشتر کار کنند و ادعای حقوق برابر داشته باشند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
وزارت آموزش و پرورش، مهمترین ارگان کشور است. رفاه و پیشرفت آینده کشور بسته به عملکرد امروز آن دارد.
نظام آموزشی از پایه، از آموزش و تربیت مدرس و معلم ایراد دارد. نظام آموزشی مبتی بر حفظ کردن نمی تواند تکنولوژی و هنر خلق کند فقط می تواند بخوبی از آنها استفاده کند!
ناشناس
|
Luxembourg
|
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
اولین سوال و یا درخواست صداقت و عدم دروغگویی در کتب درسی است صفحه ۵۲ مطالعات اجتماعی نهم نوشته شده ایران توانست جزو کشورهای برتر جهان در درمان کرونا باشد
مگر کرونا تمام شده فاجعه را داریم میبینیم زمانی از کرونا نگذشته است معلم و دانش آموز چگونه به مطالب گذشته اعتماد میکند به این راحتی حقیقت را وارونه نمایش میدهیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
این نوشته به این شکل که ماهرانه در اینستا پخش می سه نیت اگر کتابو دانلود کنید فقد ی تشکر از گروه درمان هستش دیگه هیچ اشاره از مقایسه ی دنیا وتعریف وتمجید خاصی نیست که چقدر سخیفند کسانی که خودکم بین ونمی تونن دانش پژوهان درحالی که درکشورای دیگه سالمندان رو رها کردن و ... ایرانی رو ببینند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
خوب ایشون چکار کنند ایشون که هنوز نیومدن اون در زمان حاج میرزایی هست چرا بیخود بهانه می کنید ذهنمون درگیر حاج بابایی هست برا همین به این بیچاره انگ می زنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۸
البته بی ربط نگفته مطلب رو وارونه کنید درست میشه نه این موضوع توهر چیزی که اعلام میکنند .... اینا هنوز قدرت ساختن یه سرم هم ندارند الحدلله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
جوابش یک کلمه س! هر چه آقای رئیسی بگه!
نامرد‌میدان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
این‌فقط‌در‌حد‌مدیر‌مدرسه‌دریک‌روستای‌خراسان‌است
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
این خودش هنوز دانش آموزه.
پاسخ ها
یک دبیرستانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
یعنی چی؟ می خواید یه مشت پیر پاتال بندازید به جون ما دانش آموزان مظلوم . بسه دیگه بابا . بزارید یک آدم جوان و با انگیزه و پرانرژی بیاد سر کار .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
اینها یکنفر میارند فقط بله قربانگو باشه یه آدمی که وارسته باشه وبرای کارکردن بیاد باید تمام این دکان بازار(غیر انتفاعی،نمونه
وغیره راباید جمع آوری کنه وطبق قانون اساسی تحصیل باید م برای همه شرایط یکسان باشه تا کسی که پول زیاد برای بچه اش خرج میکنه از جامعه طلبکار نباشه متاسفانه اینقدر درد است بدون درمان آدمی نمی دونه از چی بگه وهیچ امیدی به این آموزش پر وش نیست. ی
ایرانی
|
United States of America
|
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
مهمترین و کارامدترین و مجربترین و باسواد ترین و خوش فکرترین وزیر، بایستی وزیر آموزش و پرورش باشه علتش هم کاملا مشخصه
اما متاسفانه ایشون واقعا هیچ تجربه اس در این حوزه ندارن و شرایط بدتر از این خواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
سلام
بابا آموزش و پرورش کلاً در حاشیه است.
من معلم هستم از سال ۹۸ بدهی ما را دولت نداده...
میدونم کسی باور نمی کند..چون در عقل سلیم نمی گنجد...ولی واقعیت دارد.
اگر به دانش آموز-مدرسه ومعلم بها بدهند تا چند سال آینده وضعیت خیلی عالی می شود چون خروجی ها در جامعه نمود پیدا می کند....همیشه وزیرهای آ.پ از ضعیف ترین و بله قربان گو بوده ست.
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
18 ساله معلمم.فقط ما رو بازیچه کردید و تحقیر...هر کشور پیشرفته اموزش قوی داره
استاد دانشگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
اینکه ضربتی و دیکته و کپی شده، به این سوالات پاسخ داده شود، حتی پاسخ های خوب. معیار و ملاک برتری این شخص پیشنهادی نیست.
ما را به حاشیه نبرید، اوضاع خوب نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
اي بابا از اين فرد چه انتظاراتي داريد؟ اين بنده خدا تابحال يه مدرسه رو اداره نكرده
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟