به گزارش ایسنا، پس از خروج آخرین نیروهای نظامی باقی مانده آمریکا از افغانستان در ماه گذشته، پیشروی نیروهای طالبان و تصرف مناطق از سوی آنها سرعت گرفت. نیروهای طالبان روز یکشنبه وارد کابل شدند. بازگشت آنها نگرانیها نسبت به سرکوب آزادی بیان و حقوق بشر به خصوص حقوق زنان را برانگیخته و همچنین نگرانیهایی را درباره تبدیل شدن دوباره افغانستان به کانون تروریسم جهانی را به همراه داشته است. در این بین، شرکتهای شبکه اجتماعی آمریکایی تلاش می کنند مقررات خود را درباره این گروه را به شکل علنی روشن کنند.
روزنامه فایننشیال تایمز در گزارشی اعلام کرد سرویس پیام رسان واتس اپ فیس بوک خط کمک شکایتها که توسط طالبان پس از به دست گرفتن کنترل کابل راه اندازی شده بود را مسدود کرده است.
سخنگوی واتس اپ در این باره اظهارنظر نکرد اما گفت: این سرویس پیام رسان در راستای قوانین تحریمهای آمریکا، موظف به ممنوع کردن حسابهایی است که به نظر می رسد خود را حسابهای رسمی طالبان معرفی می کنند.
شماره رسیدگی به شکایت که یک خط تماس اضطراری برای شهروندان افغان به منظور گزارش خشونت، غارت یا مشکلات دیگر بود روز سه شنبه به همراه سایر کانالهای طالبان توسط فیس بوک مسدود شد.
فیس بوک روز دوشنبه اعلام کرد طالبان را یک گروه تروریستی می شناسد و فعالیت این گروه و محتوای حمایت کننده از آن را در پلتفرمهایش ممنوع می کند.
بر اساس گزارش رویترز، یوتیوب روز دوشنبه درباره ممنوع کردن طالبان حاضر نشده بود اظهارنظر کند.