نشست رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم به ریاست سید ابراهیم رئیسی از امروز شنبه (سی ام مردادماه) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و با حضور نمایندگان و وزرای معرفی شده، آغاز شد.
به گزارش «تابناک»؛ طبق ساز و کاری که از سوی هیات رئیسه مجلس در نظر گرفته شده، همه نوزده وزیر پیشنهادی بر خلاف روال گذشته، این بار علاوه بر حضور در کمیسیون تخصصی، در سایر کمیسیونهای مجلس حاضر شدند و به گفته سید نظام الدین موسوی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس، ۲۷۰ جلسه در این کمیسیونها بین وزرای پیشنهادی و نمایندگان برگزار شده است.
آن گونه که هیات رئیسه مجلس خبر داده، قرار است بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبای وزارتخانه آنان صورت گیرد که رئیس جمهور هم در این جلسه برای دفاع از کابینه پیشنهادی حضور خواهد داشت.
مجلس از امروز شنبه بررسى برنامه دولت و ترکیب هیأت وزیران را با اظهارات پنج تن از نمایندگان مخالف و پنج تن از نمایندگان موافق با حفظ ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق و هر کدام براى مدت پانزده دقیقه انجام خواهد داد.
برآوردی که اکنون از فضای مجلس به دست آمده، این است که وکلای ملت موافق کلیت کابینه پیشنهادی آیتالله رئیسی به مجلس هستند؛ هرچند برآیند اظهارات نمایندگان نشان میدهد که ایرادها گرفته و نقدهایی به برخی وزرای پیشنهادی هم شده است.
بر پایه این گزارش، سردار وحیدی وزیر پیشنهادی کشور، امیر سرتیپ آشتیانی وزیر پیشنهادی دفاع، امیر عبداللهیان وزیر پیشنهادی وزرات امور خارجه، عزتالله ضرغامی وزیر پیشنهادی گردشگری و میراث فرهنگی، سیدرضا فاطمیامین وزیر پیشنهادی صمت، امیرحسین رحیمی وزیر پیشنهادی دادگستری، سیدجواد ساداتینژاد وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی و رستم قاسمی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، جزو وزرایی هستند که هم اکنون با اقبال بالایی از سوی نمایندگان مواجه هستند و احتمالا ۵ نفر از این افراد با بالای ۲۲۰ رای از مجلس سکان وزارت را به دست میگیرند.
از سوی دیگر، اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات، سیداحسان خاندوزی وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، جواد اوجی وزیر پیشنهادی نفت، علیاکبر محرابیان وزیر پیشنهادی نیرو و عیسی زارعپور، وزیر پیشنهادی ارتباطات جزو گزینههایی هستند که هرچند بعضا به سختی اما پیش بینی می شود میتوانند از سد مجلس بگذرند.
طبق آنچه از فضای مجلس مشخص است، شرایط برای رای اعتماد به حسین باغگلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش مساعد نیست و سیدحمید سجادی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، بهرام عیناللهی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمدعلی زلفیگل وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری و حجتالله عبدالملکی وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز اکنون موقعیت تثبیت شدهای در مجلس ندارند و احتمالا اگر نتوانند نظر نمایندگان را جلب کنند، جزو گزینههایی خواهند بود که به کرسی وزرات نخواهند رسید.
آنچه مشخص است، نطق دفاعیه رئیس جمهور در جلسات رای اعتماد پارلمان به کابینه میتواند در رای نمایندگان به وزرای پیشنهادی بسیار موثر باشد. باید دید نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف در خصوص رای اعتماد به ۲۹ وزیر پیشنهادی آیتالله سیدابراهیم رئیسی چگونه عمل خواهند کرد.