دیدار مسئولان نهاد وکالت با رییس قوه قضاییه؛ سرنوشت اجرای آیین نامه جنجالی چه خواهد شد؟

پس از ابلاغ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا، تعامل نهاد وکالت و قضاوت وارد مرحله جدیدی شد، به گونه‌ای که مقامات قوه قضاییه از اجباری بودن عمل به آیین نامه خبر دادند و در مقابل مقامات نهاد وکالت تصریح کردند، قادر به انجام دادن این آیین نامه نبودند و درخواست داشتند تا آیین نامه مجددا بر اساس قانون تدوین و تصویب شود.
کد خبر: ۱۰۷۱۷۱۸
|
۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۶ 23 August 2021
|
9212 بازدید

بعد از ابلاغ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا، همان گونه که پیش بینی می شد مسئولان نهاد وکالت واکنش نشان داده و اعلام کردند به علت نقایص فاحش قانون ـ  که وجود دارد ـ قادر به عملی کردن آیین نامه مزبور نیستند.

به گزارش «تابناک» پس از ابلاغ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا، تعامل نهاد وکالت و قضاوت وارد مرحله جدیدی شد، به گونه‌ای که مقامات قوه قضاییه از اجباری بودن عمل به آیین نامه خبر دادند و در مقابل مقامات نهاد وکالت تصریح کردند، قادر به انجام دادن این آیین نامه نبودند و درخواست داشتند تا آیین نامه مجددا بر اساس قانون تدوین و تصویب شود.

در همین ارتباط گفته می شود اخیرا دیداری میان مسئولان نهاد وکالت با رییس قوه قضاییه برای بررسی این موضوع رخ داده که هرچند نفس این دیدار امیدوار کننده بوده، نتایج آن حاکی از این است که ابهامات حاکم بر سرنوشت اجرای این آیین نامه همچنان پابرجاست.

به گفته «وکلاپرس» روز سه شنبه هفته گذشته(۲۶ مرداد ۱۴۰۰) جمعی از مدیران نهاد وکالت با حجت الاسلام اژه‌ای دیدار کرده و درخصوص آیین نامه لایحه استقلال به مذاکره پرداختند.

بنا به گفته دکتر محمدرضا کامیار، در این دیدار چهار نفر از مدیران کانون وکلا به نام‌های دکتر جلیل مالکی(رییس کانون وکلای مرکز)، دکتر علیرضا آذربایجانی(عضو هیأت مدیره کانون وکلای مرکز)، علی خواجویی راد(رییس کانون وکلای کرمان) و ابراهیم کیانی(نایب رییس اسکودا) حضور داشتند.

موضوع و محور جلسه مذکور آیین نامه جدیدالتصویب لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری بوده است که پیشتر کانون های وکلای دادگستری متفقا آن را غیر قابل اجرا دانسته‌اند.

به گفته وکیل کامیار، رییس قوه قضاییه با تفسیر و دیدگاه کانون های وکلا درخصوص ماده ۲۲ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری هم نظر نبوده و دیدگاه متفاوتی داشته است.

به نقل از این عضو هیأت مدیره کانون وکلای مرکز، دکتر مالکی در جلسه هیأت مدیره از عدم وصول نامه کانون‌های وکلای دادگستری به دست رییس قوه قضاییه خبر داده است.

نامه مذکور(۲۲ تیر ۱۴۰۰) علاوه بر آن که حاوی درخواست کانون‌های وکلا جهت تعلیق و عدم اجرای آیین نامه لایحه استقلال بوده است، شامل ایرادات تفصیلی آیین نامه جدید در ۱۱ صفحه بوده است.

بر این اساس قرار شده است تا مجدداً کانون های وکلای دادگستری نامه جدیدی(همراه با اشاره به نامه قدیمی) را خطاب به حجت الاسلام اژه‌ای نگاشته و برای وی ارسال دارند.

گفتنی است چندی پیش هیأت عمومی اسکودا با حضور مدیران نهاد وکالت در سراسر کشور مخالفت صریح خویش با آیین نامه جدیدالتصویب لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری اعلام کردند و بیانیه ای به شرح ذیل منتشر کردند.

متن بیانیه مدیران نهاد وکالت

از آن جا که استقلال، جوهر ذاتی حرفه وکالت و لازمه تضمین حق دفاع شهروندان است و طبعا این استقلال حاصل نمی شود مگر با استحکام و در چارچوب کانون وکلای دادگستری مستقل و با عنایت به اینکه ماده یک لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۳۳ با سابقه هفتاد سال به عنوان یک قانون پیشرو، استقلال نهاد وکالت را در قالب یک اصل مسلم پذیرفته و صیانت از این امر به عنوان یک میراث ملی و دستاورد بزرگ در راستای تضمین حق دفاع ملت عزیز و به رسمیت شناختن این مهم در اصل ۳۵ قانون اساسی، بر عهده نظام حاکم، مدیران و گردانندگان نهاد وکالت گذارده شده است.

لذا آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا مصوب ۱۴۰۰/۴/۲، با نسخ کامل آیین نامه لایحه قانونی مصوب سال ۱۳۳۴ از مسیر اصلاح خارج و آیین نامه جدیدی را بنیان گذارده است که مغایر با ماد ۲۲ لایحه استقلال و خارج از اراده کانون های وکلای دادگستری سراسر ایران در تعاملات فیمابین با قوه محترم قضاییه بوده، مع ذلک موادی از آیین نامه اخیرالتصویب به صراحت در تعارض با استقلال کانون های وکلای دادگستری و در مواردی ناقض حق دفاع شهروندان گرامی و در تعارض با لایحه قانونی استقلال کانون وکلا به عنوان قانون حاکم بر آیین نامه می باشد که در زمره متن مرجع تنظیم کننده (کانون های وکلا) نبوده و همین امر قابلیت اجرای این آیین نامه را از کانون های وکلا سلب می نماید.

لذا هیأت عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران ضمن استقبال از رویکرد به روز رسانی آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا و موادی از آیین نامه که باعث بهبود اداره نهاد مستقل وکالت می گردد.

مخالفت صریح خویش را با وضعیت موجود آیین نامه که ناقض و تحدیدکننده استقلال کانون وکلا است، اعلام داشته و خاطر نشان می سازد که نهاد مستقل وکالت به عنوان نهادی قانونمدار، مجوزی برای اجرای مقرره مخالف با قانون نداشته و انتظار دارد با یک رویکرد تعاملی نسبت به اصلاح این موارد در اسرع وقت با نظر کانون های وکلا اقدام لازم صورت گیرد تا مالا آیین نامه قانونی، توسط کانون های وکلای دادگستری قابلیت اجرا پیدا کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟