آیا زنان باردار می توانند واکسن کرونا بزنند؟

سئوالی که این روزها ذهن بسیاری از زوج ها را به خود مشغول کرده است، این است که آیا خانم های باردار قادر خواهند در فرایند بارداری نسبت به واکسیناسیون کرونا اقدام کنند؟
کد خبر: ۱۰۷۲۱۷۳
|
۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۹ 26 August 2021
|
8082 بازدید

آیا زنان باردار می توانند واکسن کرونا بزنند؟

به گزارش «تابناک»، در رابطه با اینکه یک مادر باردار و یا یک خانمی که قصد بارداری دارد، آیا می تواند اقدام به واکسیناسیون کرونا کند یا خیر نظرات متفاوتی وجود دارد.

برخی این موضوع را به صلاح نمی دانند و برخی توصیه می کنند تا در ماه های آغازین بارداری انجام نشود.

در رابطه با این سئوال دکتر محبوبه شیرازی- متخصص زنان و زایمان و پریناتالوژیست در گفت و گو با «تابناک»، گفت: واکسیناسیون کرونا در خانم های باردار بعد از سه ماهه اول ممانعتی ندارد.

دکتر شیرازی همچنین عقیده دارد که در مورد دو واکسن تایید شده آسترازنیکا و سینوفارم فعلاً عوارضی که نشان دهد برای مادر و یا جنین خطرناک باشند، مشاهده نشده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در همین رابطه افزود: تزریق واکسن به خصوص با هدف پیشگیری از شدت بیماری مفید است. توجه داشته باشیم که واکسیناسیون از ابتلا به بیماری پیشگیری نمی‌کند بلکه از مرگ و میر و شدت آن می کاهد.

علاوه بر دکتر شیرازی، دکتر پرشنگ ناظمی متخصص بیماری های عفونی نیز در مورد اینکه آیا زنان باردار می توانند واکسن کرونا بزنند یا خیر؟ به «تابناک»، گفت: توصیه ما این است که خانم های باردار واکسینه شوند. به این دلیل توصیه می کنیم مادران باردار واکسینه بشوند که ریسک عوارض ناخواسته کووید مثل مرگ و میر و بستری در بیمارستان در مادران باردار بیشتر است.

تزریق واکسن باعث عوارض ناخواسته بر جنین نشده است

این متخصص بیماری های عفونی افزود: نکته مهمی که باید به افراد اطمینان بدهیم که به واسطه واکسیناسیون کرونا دچار عارضه نمی شوند این است که مطالعات نشان داده است، که تزریق واکسن باعث عوارض ناخواسته بر جنین مثل سقط یا آنومالی نشده است و از همه مهم تر اینکه مطالعات نشان داده است که آنتی بادی تولید شده در بدن مادر می تواند به نوزاد نیز انتقال پیدا کرده و از او نیز محافظت کند.

ناظمی همچنین اضافه کرد: مسئله بعدی این است که خانم هایی که قصد بارداری دارند، لازم نیست که واکسیناسیون خود را به تعویق بیاندازند و بالعکس اگر واکسن زدند نیاز نیست اقدام بارداری خود را کنسل کنند.

وی ادامه داد: دیگر اینکه اگر در حال دریافت اقدامات ناباوری هستند، واکسیناسیون کرونا تداخلی با آن اقدامات ندارد و این دو به موازات هم قابل انجام است.

دکتر ناظمی در ادامه سخنانش نیز تأکید کرد: نکته مهم دیگر اینکه اگر یک دوز از واکسن را زدید و نیاز نیست مرحله بعد را به تعویق بیاندازید و باید روال را ادامه دهند. همچنین مطالعات نشان داده است تمام واکسن های در دسترس هیچ اثر بدی بر جنین نداشته است.

ناظمی در ادامه و در رابطه با بهترین زمان تزریق واکسن کووید برای مادران باردار به تابناک گفت: بهترین زمان تزریق واکسن کووید برای خانم های باردار سه ماهه دوم است، اما مثل واکسن آنفلوآنزا بعد از هفته 12 دیگر منعی وجود ندارد.

این متخصص بیماری های عفونی همچنین افزود در مورد فاصله بین آمپول رگام و واکسن کووید نظرات مختلفی وجود دارد، مثلا برخی گفتند که وقتی ایمنوگلوبین تزریق می شود، بهتر است که دو هفته بین این دو تزریق فاصله وجود داشته باشد که ما می توانیم این را توصیه بکنیم.

دکتر ناظمی در بخش پایانی سخنانش نیز در پاسخ به این پرسش که اگر خانم باردار دوز اول را قبل از بارداری گرفته باشد، تکلیف واکسیناسیون  این خانم چه می شود نیز گفت: از آنجا برای واکسن کرونا عوارض خاصی گزارش نشده است و از سویی نیز دریافت آنتی بادی برای مادر باردار و جنین اهمیت بالایی دارد، توصیه می شود که مادران باردار سر موعد مقرر دوز دوم را نیز دریافت کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟