به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، نوید حاجی بابایی با بیان اینکه میانگین بارشی استان از ابتدای سال آبی (مهر ۱۳۹۹) تا یکم شهریور ماه ۱۰۹ میلیمتر است، اظهار داشت: استان اصفهان امسال در مقایسه با سال گذشته ۳۵ درصد و نسبت به بلند مدت ۳۰ درصد کمبود بارش دارد و برپایه آمار موجود سال جاری یکی از کم بارشترین سالهای اصفهان در ۱۵ سال اخیر بوده که سپری کردیم.
وی ادامه داد: شدت کم بارشی در مناطق غربی و سرچشمههای آبی زاینده رود بیشتر مشاهده میشود به طوری که سال آبی جاری بارندگی در کوهرنگ سرشاخه اصلی حوضه زاینده رود ۴۰ درصد کمتر از نرمال است.
معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان خاطر نشان کرد: شرایط کم بارشی و بالا بودن میانگین دما نسبت به نرمال که در مدت ۱۰ ماه اخیر از زمستان ۱۳۹۹، بهار و تابستان امسال به طور مداوم ادامه داشته است، سبب کاهش منابع آب، افزایش تبخیر آبهای سطحی و تشدید شرایط کم آبی شده است.
حاجی بابایی با بیان اینکه دمای هوای استان در ۱۰ ماه گذشته بین یک تا ۲ درجه سانتیگراد نسبت به نرمال افزایش یافته است، اضافه کرد: افزایش دما در مناطق غربی و سرشاخههای زاینده رود بین ۲ تا سه درجه فراتر از نرمال بوده که این امر باعث کاهش پوشش برف در مناطق کوهستانی، کاهش رطوبت خاک شده و تشدید شرایط خشکسالی و تنش آبی در سال زراعی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ شده است.
وی با اشاره به اینکه شدت خشکسالی کوتاه مدت و بلند مدت در اصفهان افزایش یافته و مناطق وسیعی از استان را فرا گرفته است، ابراز داشت: هم اکنون ۹۰ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی متوسط تا بسیار شدید است که خشکسالی بسیار شدید مناطق مرکزی و شرق اصفهان را شامل میشود.
معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان گفت: بر پایه آخرین الگوهای هواشناسی، وقوع بارشهای پاییزی در استان ۱۴۰۰ با تأخیر خواهد بود و در زمان موعد که آبان ماه است اتفاق نخواهد افتاد. از این رو پیشبینی میشود دوره خشکسالی و شرایط کم بارشی تا نیمه اول پاییز ادامه خواهد داشت.
حاجی بابایی با بیان اینکه در نیمه دوم پاییز بهبود بارشها را انتظار داریم، ادامه داد: در مجموع بارندگیهای نیمه اول و دوم پاییز در استان کمتر از نرمال خواهد بود که این امر تشدید تنش آبی و خشکسالی را به دنبال خواهد داشت. از این رو مدیریت و مصرف بهینه آب در بخشهای شرب، کشاورزی و صنعت در ماههای پیش رو ضروری است.
وی درباره وضعیت کیفی هوای اصفهان در پاییز نیز خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سامانههای بارشی به ویژه در نیمه اول ضعیف خواهد بود، شرایط پایداری هوا و افزایش غلظت آلایندههای جوی را در ماههای مهر و آبان خواهیم داشت اما با فعالیت سامانههای جوی در نیمه دوم پاییز بهبود شرایط را انتظار داریم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.