به گزارش «تابناک» به نقل از یورونیوز، او گفت که برخی در افغانستان به او بهخاطر داشتن چنین شغلی پس از دو سال خدمت در دولت و ترک سمت در سال ۲۰۱۸ انتقاد کردند. اما برای او در حال حاضر «شغل، شغل است.»
این شهروند ۴۹ ساله بریتانیایی-افغان که در لباس نارنجی خود کنار دوچرخه ایستاده است، گفت: «من چیزی برای احساس گناه ندارم.»
وی اضافه کرد که به دلیل اختلاف نظر با اعضای حلقه رئیس جمهور از دولت افغانستان خارج شده بود.
سادات ابراز امیدواری کرد که سیاستمداران دیگر نیز همین راه را دنبال کنند: «نه اینکه خود را مخفی کنند بلکه با مردم کار کنند.»
داستان زندگی وی با آشوبی که پس از تسلط طالبان در افغانستان ایجاد شد، اهمیت ویژهای پیدا کرد. برخی از اعضای خانواده و دوستان او نیز میخواهند افغانستان را ترک کنند.
دادههای اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان نشان میدهد که همزمان با شروع روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان، تعداد پناهجویان این کشور در آلمان از ابتدای سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۱۳۰ درصد افزایش یافته است.
تابعیت دوگانه وی به این معنا بود که میتوانست برای مهاجرت بریتانیا را انتخاب کند جایی که بیشتر عمر خود را در آنجا گذرانده بود اما او در اواخر سال ۲۰۲۰ به آلمان نقل مکان کرد.
سید احمد شاه سادات/ رویترز
او آلمان را انتخاب کرد چراکه انتظار دارد این کشور آینده اقتصادی بهتری داشته باشد و در بلند مدت نقش اصلی را در بخشهای مخابراتی و فناوری اطلاعات بازی کند.
او با توجه به سابقهاش، بسیار تلاش کرد تا در آلمان شغلی مطابق مدرک تحصیلیاش در حوزه فناوری اطلاعات و مخابرات پیدا کند اما بدون دانستن آلمانی شانس او بسیار اندک بود.
سادات میگوید: «زبان مهمترین بخش است.»
او هر روز چهار ساعت دوره آموزش زبان آلمانی را در یک آموزشگاه میگذراند و سپس شیفت کاری شش ساعتهاش از عصر شروع میشود. او کار خود را از تابستان امسال آغاز کرده است.
وی درباره چالش یادگیری دوچرخهسواری در ترافیک شهر گفت: «چند روز اول هیجانانگیز اما دشوار بود.»
وی تصریح کرد: «هرچه بیشتر بیرون بروید و مردم را بیشتر ببینید و بیشتر یاد میگیرید.»