چرا دولت سیزدهم از بورس حمایت می کند؟

کابینه دولت سیزدهم چند روزی است که با گرفتن رای اعتماد از مجلس، کار خود را آغاز کرده است و تیم اقتصادی دولت نیز مستقر شده است. در این روزها بورس در حال صعود است و به نظر می رسد که دولت جدید نیز دلایل کافی برای حمایت از بورس را دارد. چرا دولت سیزدهم از بورس حمایت خواهد کرد؟
کد خبر: ۱۰۷۲۷۸۷
|
۰۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۷ 29 August 2021
|
3147 بازدید

به گزارش بورس تابناک، روند صعودی بورس تقریبا از اوایل خرداد ماه سال جاری کلید خورد و این روند صعودی تا روز گذشته ادامه داشت.

شاخص کل که در ۳ خرداد ماه بر روی سطح یک میلیون و ۹۵ هزار و ۶۹۷ واحد قرار داشت تا روز گذشته مورخه ۶ شهریور ماه خود را به سطح یک میلیون و ۵۷۵ هزار و ۷۶۲ واحد رسانده است. یعنی در عرض تقریبا سه ماه شاخص کل ۴۴ درصد رشد داشته است.  

این روزها بازار جذاب شده است و به نظر می رسد که این جذابیت بعد از استقرار دولت سیزدهم و در دست گرفتن سکان هدایت قوه مجریه بیشتر هم شده است. 

اما چرا باید دولت سیزدهم از بورس حمایت کند؟ چه دلایلی می تواند برای حمایت دولت از بورس وجود داشته باشد؟

بررسی ها نشان می دهد که دولت به پنج دلیل دوست دارد که از بورس حمایت کند:

اول) تامین بخشی از کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی

جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، طی مصاحبه ای برآوردها در مورد رقم کسری بودجه سال جاری را حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

با توجه به اینکه درآمدهای نفتی به دلیل تحریم ها به شدت کاهش یافته است و مالیات ستانی به دلیل شرایط کرونایی سخت تر از گذشته می باشد، به نظر می رسد که رونق بورس و فروش سهام دولتی و همچنین مالیات ستانی از خرید و فروش سهام راهکار مطمئن تری برای دولت جهت تامین کسری بودجه خود باشد. حداقل دولت می تواند بخشی از کسری بودجه را از طریق بورس تامین کند. 

تیم اقتصادی دولت سیزدهم می داند که هر گونه استقراض از بانک مرکزی برای تامین کسری بودجه، عواقب بسیار خطرناکی از جمله افسار گسیخته تر شدن تورم دارد. 

دوم) جلب رضایت سهامداران سهام عدالت و صندوق های دولتی

در حالی که ارزش سهام عدالت در مقاطعی از سال گذشته به بیش از ۲۰ میلیون تومان رسیده بود، با سقوط بورس این ارزش به زیر ۱۰ میلیون تومان رسید و از سوی دیگر نیز شرایط برای فروش ۶۰ درصد از سهام عدالت در رکود بازار اصلا فراهم نبود. این مسئله موجب انباشت تقاضا برای فروش سهام عدالت و ایجاد نارضایتی در میلیون‌ها سهامدار سهام عدالت شد.  

همچنین دولت در سال گذشته دو صندوق دارایکم و پالایشی یکم را به متقاضیان فروخت و این دو صندوق تا همین ده روز پیش اصلا شرایط خوبی نداشتند و حتی زیر ارزش ذاتی خود در حال معامله بودند. این مسئله هم نارضایتی را در سهامداران این دو صندوق به وجود آورده بود. 

با رونق بورس، دولت جدید توانست هم رضایت سهامداران سهام عدالت و هم رضایت سهامداران دو صندوق خود را فراهم کند. رونق بورس و افزایش ارزش سهام عدالت می تواند دوباره فروش سهام عدالت را کلید بزند، کما اینکه این روزها دوباره خبرهایی پیرامون فروش دوباره سهام عدالت منتشر شده است. 

سوم) کنترل بازارهای رقیب بورس و کنترل نقدینگی

بازارهای رقیب بورس از جمله ارز، سکه، طلا، مسکن، خودرو و ... این روزها به دلیل هجوم نقدینگی، رشد قابل توجهی داشته اند و دولت ترجیح می دهد که با سبز کردن بورس و عمق بخشی به آن نقدینگی را به سمت این بازار هدایت کند تا بازارهای موازی را تحت کنترل خود درآورد.

همچین نقدینگی در حال رشد می باشد و با ورود این حجم از نقدینگی به هر بازار، آن بازار قطعا به هم خواهد ریخت به خصوص اگر این نقدینگی به بازار ارز، سکه و طلا وارد شود خود موجبات رشد تورم را فراهم خواهد کرد. بنابراین دولت باز هم ترجیح خواهد داد که برای کنترل نقدینگی، آن را وارد بورس کند. 

چهارم) رونق تولید

راه رونق تولید از بورس می گذرد چرا که تامین مالی شرکت ها می تواند بدون موانع موجود در تامین مالی از طریق بانک ها، به راحتی از طریق بورس انجام شود و این مسئله می تواند در نهایت به رونق تولید منجر شود. 

پنجم) جلب اعتماد عمومی

بسیاری از سهامداران خرد در سال گذشته و با دعوت دولت قبلی و بدون دانش کافی وارد بورس شدند و با سقوط بورس متحمل زیان های گسترده ای گردیدند و اعتمادشان با قول هایی که دولت قبلی پیرامون رونق بورس داد و عملی نشد، خدشه دار شده بود. دولت سیزدهم در ابتدای راه خود، می خواهد از طریق سبزپوشی بورس اندکی از اعتماد را به سهامداران باز گرداند. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟