۴۰هزار تن پسته در کرمان نابود شد

سرمازدگی ابتدای بهار سال‌جاری به حدود ۴۰درصد از باغ‌های پسته استان خسارت وارد کرد.
کد خبر: ۱۰۷۲۸۰۰
|
۰۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۷ 29 August 2021
|
45730 بازدید
|

 

برداشت پسته در رفسنجان آغاز شده و این درحالی‌است که سرمازدگی بهار امسال، سبب شد حدود ۴۰هزارتن پسته‌ استان به ارزش ۲۴۰میلیون دلار نابود شود؛ موضوعی که زمینه‌ساز وارد آمدن خسارت‌های بسیاری به کشاورزان کرمانی شد که حالا چشم انتظار حمایت مسئولان این استان هستند.

پسته‌کاران کرمانی بهار امسال را در وضعیت نامطلوبی آغاز کردند، چراکه سرمازدگی سبب شد نیمی از مجموع باغ‌های پست استان از سرما آسیب ببیند، اما اکنون که فصل برداشت پسته آغاز شده، باغداران کرمانی نگرانی‌هایی دارند که بیشتر این نگرانی‌ها به کاهش میزان تولید این محصول برمی‌گردد.

وعده‌هایی که محقق نشد
مدیرروابط عمومی جهاد کشاورزی استان کرمان در گفت‌وگو با خبرنگارهمشهری اظهارکرد: سرمازدگی امسال باعث شد پسته‌کاران استان برای دوسال متضرر شوند، چراکه یخ‌زدگی در بسیاری باغ‌ها نه‌تنها محصول امسال را نابود کرد، بلکه زمینه‌ساز نابودی جوانه‌هایی شد که قرار است سال دیگر محصول بدهند؛ یعنی درختان و باغ‌هایی که درسال‌جاری دچار یخ‌زدگی شده‌اند، سال بعد هم محصولی نخواهند داد.

عبدالکریمی ادامه داد: البته یخ‌زدگی تنها خسارتی نبود که متوجه باغ‌های استان شد، بلکه وزش بادهای گرم در دوره‌ای از تابستان امسال باعث شده تا بخشی از محصول امسال پوک و بدون مغز شوند و این مساله اکنون از دیگر دغدغه‌های پسته‌کاران کرمانی است.

وی درباره اینکه تاکنون چه حمایتی از باغداران برای جبران خسارت‌ها به‌عمل آمده‌است نیز اظهارکرد: دولت پس‌از بروز سرمازدگی در باغ‌های این استان وعده‌هایی برای حمایت از پسته‌کاران داده بود، اما تاکنون هیچ‌یک از آنها عملی نشده و در حد حرف و شعار باقی مانده‌است.

برداشت پسته نوبرانه در رفسنجان
دبیرکل انجمن پسته ایران نیز در گفت و گو با خبرنگارهمشهری اظهارکرد: چند روزی می‌شود که برداشت پسته از باغ‌های رفسنجان آغاز شده و کم‌کم برداشت این محصول در شهرهای دیگر استان نیز آغاز می‌شود؛ اواخر شهریور زمان اوج برداشت این محصول در استان است.

«حسین رضایی» درباره وضعیت تولید محصول پسته امسال در استان و کشور گفت: مجموع سطح زیرکشت پسته کشور ۴۷۰هزارهکتار است که از این مجموع، ۲۱۲هزار باغ پسته در استان کرمان به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده این محصول در کشور قرار دارد.

وی ادامه داد: در ابتدای امسال سرمازدگی سبب وارد آمدن خسارت جدی به پسته‌کاری در ایران شد که تقریبا ۳۵درصد از باغ‌های پسته کشور و ۴۰درصد باغ‌های پسته استان کرمان خسارت دیدند.

دبیرکل انجمن پسته ایران تصریح کرد: سرمازدگی باعث شد تا ۴۰هزارتن پسته استان نابود شود. اکنون قیمت جهانی این محصول کیلویی ۶دلار است که براین اساس می‌توان نتیجه گرفت درحال‌حاضر ۲۴۰میلیون دلار خسارت به پسته کاران کرمانی وارد شده‌است.

رضایی تأکید می‌کند: البته این میزان رقم نهایی خسارت‌ها نیست، چراکه هنوز میزان پوچی محصول برآورد نشده که این برآورد هم باید در آبان‌ماه که زمان پایان برداشت محصول است، جمع‌بندی و نهایی شود. این درحالی است که میزان خسارت باغ‌های کل کشور ۶۰هزارتن است.

پیش‌بینی برداشت ۵۸ هزارتن پسته
وی همچنین افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال از کل باغ‌های کشور ۱۵۰هزارتن پسته برداشت شود که ازاین مجموع، ۵۸هزارتن سهم استان کرمان است. دبیرکل انجمن پسته ایران درباره تاثیر خسارت‌ها بر افزایش قیمت پسته عنوان کرد: در زمینه تعیین قیمت پسته عوامل متعددی دخیل هستند که مهم‌ترین و تأثیرگذارترین آنها، قیمت جهانی پسته است. برهمین اساس ما هم تابع این قیمت‌گذاری هستیم. با این وجود عوامل دیگری مانند عرضه و تقاضا و هزینه تولید نیز دراین زمینه تأثیر دارند. به‌عنوان مثال، سال گذشته هزینه تولید هر کیلو پسته ۱۱۰هزارتومان بوده‌است.

رضایی ادامه داد: اگر بخواهیم نگاه آماری و درصدی به افزایش قیمت محصولات آجیلی کشور داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که درصد افزایش قیمت پسته نسبت به درصد افزایش دیگر محصولات آجیلی بسیار کم‌تر بوده که این موضوع به همان تعیین قیمت جهانی پسته برمی‌گردد. درغیراین‌صورت باید شاهد بیشتر شدن قیمت پسته در کل کشور می‌بودیم.

دولت حمایت نکند
دبیرکل انجمن پسته ایران درباره تأثیر کمک‌های دولتی به پسته‌کاران نیز گفت: تجربه نشان داده است دولت هر وقت در امور تولید، صادرات، واردات و... کشاورزی ورود کرده، شرایط بسیار پیچیده‌تر و بدتر شده‌است و تولیدکنندگان و فعالان حوزه‌های مربوط به‌جای بهره‌وری با ضرر و زیان روبه رو شده‌اند.

رضایی اضافه کرد: سال ۱۳۹۷ بدترین سال برای پسته‌کاران ایرانی و کرمانی بوده‌است. در آن سال مجموع تولید پسته کشور ۵۵هزارتن بود که به‌دلیل یک تصمیم‌گیری اشتباه مسئولان دولتی وقت، ۲۲هزارتن محصول همان سال روی دست‌مان ماند و نتوانستیم آن را به‌فروش برسانیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۷
sina
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
پیسته بخور غصه نخور
ناشناس
|
Luxembourg
|
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
خارجی های پسته خور ایرانی بدبخت شدن چون نمیتوانند پسته ارزان (نسبت به دلار) بخورند
بخدا چند ساله پسته تو دستم نگرفتم چه برسه بخورم
.....
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
حمایت از چی!!؟
مگه گندم کارا و چغندر کارا آسیب دیدن!؟
باید قانونی تصویب بشه، که کسانی که پسته میکارن رو از سایر کشاورزان جدا کنه!!
پسته کار یعنی میلیاردر!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
ان شاء الله خدا کمکشون کنه و خسارتهاشون جبران بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
مگه می خواسته به ملت ایران برسه.همون بهتر که نابود شدند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
مگه وقتی که سودهای کلان می‌کنند چیزی به ما میدند که موقع ضرر دولت (از جیب ما) پرداخت کنه
Ebi
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
وقتی قیمتش رو به عرش الهی رسوندین خدا هم اینجوری میذاره تو کاستون دیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
وقتی تولید بالا دارن محصول خوب برداشت می کنند همین باغدارا حاضر نیستند دوزار ارزونتر به مردم بدن
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
کشاورزان با گرانی سم و کود و ادوات کشاورزی و افزایش دستمزد با سختی محصول را به بازار می دهند،سرمازدگی،وزش باد،تگرگ و...تمام دست رنج انها را نابود می کند،هیچ کشور پیشرفته ای دست از پشتیبانی ،کشاورزان و باغداران،نمی کشند.ودر فروش هم مانند هر کالایی ،عرضه و تقاضا ،تعیین کننده است،اما مسئولان با دخالت مشکل ساز میشوند و مانند تمام کارها و زمینه ها ،دولت که پا به میدان میگذارد،بشدت زیان و خسارت به بار میاورد
محمدعسکری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
سال آینده را هم خراب کرده کاش به امسال بود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟