ناگفته‌های سپهبد ارتش افغانستان از پیروزی طالبان

سربازان من در حالی که زیر آتش برتر طالبان بودند صدای جنگنده های آمریکایی را بالای سرشان می شدند و می پرسیدند چرا خبری از پشتیبانی هوایی نیست. روحیه مان نابود شده بود. در جای جای افغانستان سربازان دست از جنگیدن کشیدند...
کد خبر: ۱۰۷۳۴۸۵
|
۱۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۸ 01 September 2021
|
13142 بازدید
|

به گزارش تابناک به نقل از عصرایران، در هفته های اخیر، بساری از مقام های دولت آمریکا در مورد ناکارایی ارتش افغانستان صحبت کردند و بسیاری پیروزی طالبان را صرفا به این ناکارایی نسبت می‌دهند. متن زیر، خلاصه ای از مقاله ای است که هفته پیش در نیویورک تامیز، به قلم "سپهبد سید سمیع سادات"، از فرماندهان ارتش افغانستان در مورد وضعیت ماه های آخر این کشور منتشر شد. این سپهبد، طبیعتا در مقاله خود به دنبال دفاع از عملکرد خود و همقطارانش است. ولی بازخوانی روایت او، برای آشنایی با نگاه دیگری به معادله سقوط افغانستان –که در روایت های یک‌طرفه دولت آمریکا غایب است- مفید خواهد بود:

چرا شیرازه ارتش افغانستان از هم پاشید؟
این واقعیت است که ارتش افغانستان دیگر روحیه جنگیدن نداشت، اما این امر از تنها گذاشتن ما توسط همکاران آمریکایی‌مان، نیز بی ادبی و بی اعتمادی شخص رئیس جمهوری آمریکا نسبت به نیروهای افغان که در هفته ها و ماه های اخیر دیده شد نشات گرفت...

در ۱۶ آگوست آقای بایدن اعلام که نیروهای افغان بدون هیچ‌گونه مقاومتی از هم پاشیده اند . حال آن که... ما ۶۶ هزار نیرو را از ۲۰ سال پیش تاکنون از دست داده ایم که معادل یک پنجم نیروهای رزمی ما می شد. اما چرا شیرازه ارتش افغانستان از هم پاشید؟

اول اینکه، توافق صلح صورت گرفته بین دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در فوریه ۲۰۲۰ با گروه طالبان زمینه را برای شکست ما فراهم کرد. تاریخ مصرف منافع آمریکا در منطقه رو به پایان بود.

مورد دوم، ما امکان تامین تدارکات و الزامات تعمیر و نگه داری خود را از دست دادیم که نیاز اصلی ما برای عملیات های نظامی بود. مورد سوم، فساد گسترده دولتی در حکومت آقای غنی که باعث شد نیروهای نظامی فلج شوند.

قبل از توافق [طالبان و آمریکا] طالبان حتی یک پیروزی بزرگ هم علیه ارتش افغانستان کسب نکرده بود... اما بعد از توافق ما هر روز ده ها سربازمان را از دست می دادیم...

آقای بایدن در آوریل اعلام کرد طرح ترامپ را ادامه می‌دهد و برای عقب نشینی آمریکا برنامه زمانی تعیین کرد. از این جا بود که سقوط به سرازیری آغاز شد.

آموزش های نیروهای افغان بر اساس مدل نظامی آمریکایی بود که به نیروهای شناسایی ویژه بسیار ماهر، بالگردها و حملات هوایی متکی بود. وقتی پشتیبانی هوایی از دست رفت و مهماتمان ته کشید، ما برتری مان در برابر طالبان را از دست دادیم.

پیمانکاران جنگنده بمب افکن ها و هواپیماهای پشیتبانی نزدیک و ترابری ما را در حین جنگ از لحاظ تعمیر و نگهداری پشتیبانی می کردند. اما در ماه جولای بیش از 17 هزار پیمانکار از افغانستان خارج شدند...

پیمانکارها نرم افزارهای مرتبط با مالکیت سلاح ها و سیستم های رزمی را هم با خود بردند. آن ها سیستم دفاع ضدموشکی بالگردهای ما را از آن ها جدا کردند. دسترسی به نرم افزارهایی که ما خودروها ، سلاح ها و پرسنل خود را از راه آن ها ردیابی می کردیم هم از دست رفت...

دیگر امدادرسانی به پایگاه ها با بالگردها ممکن نبود و سربازان مستقر در آن ها تدارکات نمی گرفتند.

طالبان از آمریکا تضمین عقب نشینی در تاریخ معین را گرفته بود و با حس کردن عدم اراده آمریکا می دانست هیچ یک از اقداماتش با پاسخ مواجه نخواهد شد. این گونه بود که طالبان به اقداماتش شدت بخشید . من و سربازانم در ماه جولای و هفته اول ماه آگوست هر روز با 7 حمله با استفاده از خودروهای بمب گذاری شده مواجه می شدیم.

با این حال من نمی توانم عامل سوم را نادیده بگیرم. آمریکایی ها در مورد فساد علنی که ارتش و دولت ما را آلوده کرده بود چندان نمی توانستند کاری بکنند.

این تراژدی ملی ما بود. خیلی از رهبران ما -از جمله در داخل نیروهای نظامی-به خاطر پیوندهای شخصیشان و نه لیاقاتشان مقام گرفته بودند. این انتصابات اثر مخربی بر ارتش ملی داشتند ، چون رهبران ما تجربه نظامی کافی برای القای حس اعتماد به نفس و اعتماد به سربازان را نداشتند.

فساد باعث اخلال در توزیع جیره های غذایی و سوخت به واحدهای نظامی می شود و روحیه نیروهای ما را نابود کرد.

در آخرین روزهای جنگ... جنگنده های آمریکایی بالای سر ما تنها به گشت زنی اکتفا می کردند. حس ترک شدن و مورد خیانت قرار گرفتن ما از سوی خلبانان آمریکایی هم که دستور داشتند فقط به رخدادهای روی زمین بنگرند و اجازه کمک نداشتند هم حس می شد.

سربازان من در حالی که زیر آتش برتر طالبان بودند صدای جنگنده ها را بالای سرشان می شدند و می پرسیدند چرا خبری از پشتیبانی هوایی نیست. روحیه مان نابود شده بود. در جای جای افغانستان سربازان دست از جنگیدن کشیدند...

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
بعله دیگه ... قرار و مدارشون گذاشتن ... بعدش همه با هم افغانستان رو تحویل طالبان دادیم به سلامتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
سیاست امریکا در افغانستان، سیاست زمین سوخته بود.
امریکا نمی خواست یک افغانستان باثبات برای کشورهای منطقه بجا بگذارد امریکایی ها عمیقا احساس می کردند در افغانستان با ناسپاسی هم از جانب قشر روشنفکر آن و هم از جانب کشورهای منطقه و همسایه افغانستان روبرو شدند.
بقدرت رساندن طالبان، نقشه خروج امریکایی ها بود به چندین دلیل.
سید حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
اینها همش یه سری توجیهات بی سر و ته هست.چرا؟!چون ایشون همه تقصیرها گردن آمریکایی ها انداخته در حالی که نیروی زمینی ارتش افغانستان هیچ مقاومت درست و حسابی در برابر نیروهای طالبان نداشتند.این عدم مقاومت نیروهای شما چه ربطی به توافقات آمریکایی ها دارد؟مگر خود شماها غیرت و حس وطن پرستی و دفاع از مملکت خود را از دست داده بودید؟
ناشناس
|
Malaysia
|
۱۶:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
آمریکا در تمام این مدت تمام پولها را برای پروژه ها و پیمانکاران خودشان خرج کردند و مقدار بسیار بسیار کمتری از آنها را واقعا در افغانستان خرج کردند؛ بجز پولهایی که دستی می دادند به طرفدارانشان (که آنها هم "سرمایه گذاری" بحساب نمی آمدند).
هیچوقت سعی نکردن یک ارتش ملی واقعی برای افغانستان ایجاد کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
توجیه نکن ! طالبان فقط سلاح سبک داشتند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
این جمله سپهبد افغانی گویای حال ما هم می تواند باشد، البته در همه شئون:

این تراژدی ملی ما بود. خیلی از رهبران ما -از جمله در داخل نیروهای نظامی-به خاطر پیوندهای شخصیشان و نه لیاقاتشان مقام گرفته بودند.
حق بین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
فقط باید بهتون گفت... ای اف بر شما که کیان خود را به بیگانه نثارش کردید.
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
کاملا درست میگه آمریکایی ها ارتش افغانستان را فلج کرد و عملاً قدرت دفاع سلب شد
فساد دولت و عدم اراده ملی کاملا مشهود بود
حالا سوال اینه که از این اتفاق چه فرصت و تهدیدی برای ایران ایجاد می کنه؟
رضا
|
United States of America
|
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
بیست سال فساد و بخور بخور دو تریلیون دلار و در آخر فرار از میدان . ارتش افغانستان خیانت کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۰
همیشه یا خیانت هست که این چنینن لشکری متلاشی میشه...اگه این همه وابسته به مستشاری نمیشدن و تخصصی تر با سلاحها اشنا شده بودن دیگه اینجوری مثل اش الو وا نمیرفتن...
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟