طولانی تر شدن زمان معاملات صندوق ها تصمیم درستی بود؟

طبق تصمیم اتخاذ شده از امروز ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ زمان معاملات صندوق‌ها از جمله صندوق پالایشی یکم و دارایکم طولانی‌تر شد و معاملات آن‌ها تا ساعت ۱۵ ادامه خواهد داشت. مهدی سماواتی کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه به بررسی زوایای مختلف این تصمیم پرداخته است.
کد خبر: ۱۰۷۵۵۹۴
|
۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۷ 11 September 2021
|
3703 بازدید

به گزارش بورس تابناک، بورس در روز جاری چندان چنگی به دل نزد و نتوانست نظر سهامداران را جلب کند. در روز قرمزپوشی بازار، اما یک اتفاق مهم رخ داد که شاید کمتر کسی به آن توجه داشت. این اتفاق مهم طولانی تر شدن زمان معاملات صندوق ها از جمله دو صندوق دولتی دارایکم و پالایشی یکم بود. 

هنگامی که این تصمیم رسانه ای شد، بسیاری آن را مقدمه ای بر افزایش زمان معاملات سایر سهام اعلام کردند. نکته اینجاست که این تصمیم تا چه اندازه درست و با روش های جهانی همسو بود؟ و هدف از طولانی تر شدن زمان معاملات صندوق ها چه بود؟ برای طولانی تر شدن زمان معاملات سایر سهام چه اقدامات موازی باید انجام شود؟ 

تصمیمی در راستای رویه جهانی

مهدی سماواتی کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت: طولانی تر شدن زمان معاملات صندوق ها به صورت کلی اتفاق خوبی است و من با این تصمیم موافقم چرا که رویه در تمام دنیا نیز به همین شکل است و معمولا صندوق های قابل معامله ETF زمان طولانی تری جهت انجام معاملات دارند، چون ویژگی نقدشوندگی بالاتر آن ها و از طرف مقابل واکنش آن ها به اخبار بعد از ظهر می تواند، آن ها را جذاب تر کند. 

هدایت سرمایه گذاران به سرمایه گذاری غیرمستقیم

وی ادامه داد: البته جدا از هیجاناتی که امروز در بازار بود و طبیعتا بازار را با ریزش همراه کرد ولی به طور کلی من با این تصمیمی که گرفته شده است موافقم و این کمک می کند که خیلی از سرمایه گذاران به سمت سرمایه گذاری غیرمستقیم و صندوق ها سوق پیدا کنند. 

اثرات مثبت میان مدتی افزایش زمان معاملات سایر سهام

سماواتی افزود: درباره اینکه این یک مقدمه ای است تا زمان معاملات باقی سهام هم طولانی تر شود باید بگویم که این خبر را من هم شنیده ام اما از صحت و سقم آن اطلاعی ندارم. اما به نظر من در مجموع طولانی تر شدن زمان معاملات در کوتاه مدت مقداری اثرات هیجانی خواهد داشت و به همین علت شاید در کوتاه مدت خیلی از این طولانی تر شدن زمان معاملات استقبال نشود اما قطعا در میان مدت (حدود شش ماه بعد از اجرای این تصمیم) اثرات مثبتی را برای بازار به همراه خواهد داشت چون به هر حال  انگیزه های فروش رگباری افراد کمتر خواهد شد هر چند که این ابزار ناقص است. 

این اقدامات موازی همراه با افزایش زمان معاملات سایر سهام انجام شود

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: به نظر من باید یک مجموعه اقدامات موازی هم در جهت کاهش محدودیت ها اتفاق بیفتد. به عنوان مثال به همراه افزایش زمان معاملات، دامنه نوسان نیز آرام آرام افزایش یابد تا در یک بازه زمانی مناسبی به طور کلی حذف شود. همچنین محدودیت حجم مبنا نیز باید حذف گردد.

سماواتی گفت: یک موردی که باید این وسط اصلاح شود این مسئله نحوه محاسبه شاخص است. شما ببینید امروز شاخص کل مثبت بود اما بیشتر بازار منفی بود. یعنی وقتی شاخص روی قیمت پایانی تعیین می شود این خیلی گمراه کننده است این در حالی است که به قول بازاری ها، آخرین اشتهای بازار، آخرین قیمت معامله است نه قیمت پایانی. 

این کارشناس بازار در پایان گفت: به نظر من این افزایش زمان معاملات یک اقدام ترکیبی است و باید با کاهش محدودیت ها همراه باشد. می توانند برای انجام این کار یک بخشی از بازار را تست کنند و مثلا زمان معاملات سی شرکت بزرگ را افزایش دهند، هر چند که این شیوه هم معایب خاص خود را خواهد داشت اما به هر حال می توان از این ابزار هم استفاده کرد. 

منبع: نبض بورس

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟