یافته جدید درباره عامل آلزایمر

کد خبر: ۱۰۷۶۴۱۸
|
۲۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۷ 15 September 2021
|
4802 بازدید

پزشکان در یک مطالعه جدید دریافتند پروتئین مضری که موجب بروز بیماری آلزایمر می شود ممکن است در کبد تولید شود.

به گزارش ایسنا، بررسی روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد: پروتئین چربی که در کبد ساخته می شود باعث تجزیه و آسیب سلول های مغزی شده و می تواند به بروز بیماری آلزایمر و سایر انواع زوال عقل منجر شود.

به گفته متخصصان، پروتئینی موسوم به آمیلوئید پیش از این نیز با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر که شایع ترین نوع زوال عقل است، مرتبط دانسته شده است. رسوب نوعی از همین پروتئین موسوم به "آمیلوئید بتا"، باعث اختلال در عملکرد سلول های مغزی در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر می شود.

با این حال، حداقل تاکنون مشخص نشده این پروتئین که توسط چندین اندام بدن تولید می شود در مغز شکل می گیرد یا در سایر اندام های بدن؟

متخصصان علوم پزشکی در استرالیا اظهار داشتند: یافته های جدید نشان می دهد که کبد ممکن است نقش مهمی در شروع یا پیشرفت آلزایمر ایفا کند. برای پیشگیری و درمان آلزایمر باید متوجه شد که در واقع چه عاملی باعث بروز این بیماری می شود.

این مطالعه نشان داد که مقدار زیاد پروتئین چربی سمی در خون می تواند به عروق خونی مغزی به نام مویرگ آسیب برساند، به مغز نفوذ کرده و باعث التهاب و مرگ سلول های مغزی شود.

به گفته محققان، شناسایی رسوبات آمیلوئید بتا در مغز افراد مبتلا به آلزایمر با استفاده از MRI می تواند به تشخیص آسانتر این بیماری کمک کرده و به طور بالقوه امکان درمان زودتر را فراهم آورد.

درک چگونگی تشکیل این رسوبات آمیلوئیدی در مغز می تواند به محققان در شناسایی داروهایی که از انباشت آنها جلوگیری می کند، کمک کند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، محققان تاکید کردند: اصلاح رژیم غذایی مانند کاهش مصرف غذاهای پرچرب می تواند به طور بالقوه تولید این پروتئین در کبد را کند سازد، بنابراین میزان آن در سطح خون کاهش یافته و از تجمع آن در مغز جلوگیری می شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟