به گزارش تابناک به نقل از ایرنا از بلومبرگ، شرکت فایزر اعلام کرد، دادههای ایالات متحده و اسرائیل نشان میدهد که اثربخشی واکسن کرونا با گذشت زمان کاهش مییابد و یک دٌز تقویت کننده در دفع ویروس موثر خواهد بود.
شرکت فایزر قرار است جزئیات بیشتر توضیحات در مورد اثربخشی واکسن کرونا را در روز جمعه در جلسه مشاوران سازمان غذا و دارو ارائه دهد.
شرکت داروسازی فایزر تصریح کرد: مجموع دادههای موجود نیاز بهداشت عمومی به دٌز تقویت کننده سوم تقریباً ۶ ماه پس از دریافت دز دوم واکسن برای افراد ۱۶ سال به بالا را پیشنهاد میکند.
به گفته محققان شرکت فایزر، کاهش اثربخشی واکسن عمدتا به دلیل تضعیف پاسخهای ایمنی واکسن در طول زمان است.
به گزارش مجله ساینس نتایج مطالعهای جامع در آمریکا نشان میدهد، واکسنهای کووید ۱۹ علیه گونه دلتا موثر هستند و از بستریشدن و مراجعه اورژانسی به بیمارستان بر اثر کرونا جلوگیری میکنند. همچنین واکسن مدرنا در مقایسه با فایزر و جانسون اند جانسون علیه گونه دلتای کرونا موثرتر است.
بر اساس این مطالعه، واکسنها نقش موثری روی گونههای جدید کرونا دارند و مانع از بستری شدن در بیمارستان بر اثر کرونا میشوند.
این مطالعه بیش از پیش ضرورت واکسیناسیون را روشن میکند و به شدت تاکید دارد واکسیناسیون برای جلوگیری از مرگ و میر و مهار پاندمی کووید ۱۹ ضروری است.
بررسی نتایج مطالعات دقیق در حالی انجام میشود که محققان در تلاش هستند تا تاثیر واکسن روی گونههای دیگر را مورد ارزیابی قرار دهند. در حال حاضر گونه دلتا یکی از مهمترین نگرانیهای حوزه بهداشت است. گونه دلتا از هند سرچشمه گرفته و از اواسط ماه ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی با سرعت در سراسر جهان منتشر و خبرساز شد.
بر اساس آمار مرکز کنترل و بیماریهای آمریکا، ۸۰ درصد از بیمارانی که در گروه آماری این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، به گونه دلتا مبتلا هستند و انتظار میرود در نقاط مختلف جهان نیز وضع به همین منوال باشد. بر اساس آمار این گونه بسیار مسری است و به راحتی منتقل میشود؛ بنابراین احتمال میرود بیشتر موارد ابتلای جدید را به خود اختصاص دهد.