به گزارش «تابناک» به نقل از عصرایران از الجزیره، آنان به قوانین جدید طالبان درباره لباس زنان اعتراض می کنند.
طالبان لباس سیاه رنگ به همراه پوشیه یا نقاب که تمام صورت به جز چشمان را می پوشاند یا برقع را لباس مناسب زنان می داند.
در این کمپین با شعار "فرهنگ افغانستان" (AfghanistanCulture#) و هشتگ "به لباس من دست نزن" (DoNotTouchMyClothes#) شمار زیادی از زنان عکس خود در لباس رنگی سنتی در شبکه های اجتماعی منتشر کردند.
"بهار جلالی" استاد سابق تاریخ در دانشگاه آمریکایی افغانستان این کمپین را راه اندازی کرد تا به تحمیل لباس از سوی طالبان به زنان افغان اعتراض کند.
بهار عکسی از خود در شبکه های اجتماعی منتشر کرد که نشان می داد لباس سنتی به تن دارد. او نوشت: این است فرهنگ افغانستانی. من لباس سنتی افغانستانی به تن دارم.
او در گفتگو با بی بی سی توضیح داد این کمپین را آغاز کردم زیرا یکی از بزرگترین موضوعات مهم برای من هویت افغانستان و حاکمیت آن است که مورد حمله قرار می گیرند.
بهار همنین از دیگر دختران و زنان افغانستان خواست عکس های خود را به اشتراک بگذارند تا "تصویر واقعی افغانستان" را نشان دهند.
وی ادامه داد: می خواستم به جهان بگویم لباس هایی که در رسانه ها می بینند فرهنگ ما نیست. این هویت ما نیست.
دیگر زنان افغان هم عکس های خود را با لباس های رنگی سنتی در شبکه های اجتماعی منتشر کردند. آنها تلاش کردند تنوع و ثروت فرهنگی کشورشان را نشان بدهند.
یکی از دختران جوان افغان هم عکسی از مادر به همراه خواهرانشان را با لباس سنتی منتشر کرد و زیرا آن نوشت: "این مادرم است هنگامی که من را باردار بود. با لباس های افغانستانی".
در حمایت از این اقدام، هماهنگ کننده سازمان ملل متحد "ارورا اکانکشا" شهروند کانادایی هندی تبار هم عکس هایی از خود با لباس های سنتی رنگارنگ منتشر کرد.
او ضمن حمایت از این کمپین نوشت: با اعلام همبستگی با زنان قوی افغان، فرهنگ افغانستانی بازتاب آن چیزی است که در این عکس ها دیدیم. نه طالبان و نه هیچ فرد دیگری نمی توان این زنان را از ایمان به فرهنگ افغانستانی منع کند.
خانم افغان دیگری به نام "سپوزمي مسيد" (فعال حقوق بشر) هم عکسی از خود در لباس سنتی رنگی گلدوزی شده و توییت کرد: این لباس افغانی اصیل ماست. زنان افغان مثل این لباس های رنگارنگ و وزین و سنگین را می پوشند.
شرکت کنندگان در این کمپین گفته اند هدفشان حمایت از زنان افغان و اعتراض به منع زنان افغانستانی از حق انتخاب لباس خود است.
"حسرت ناظمی" خبرنگار افغان در دویچه وله هم عکسی با لباس سنتی افغان منتشر کرد و گفت: من لباس سنتی افغانستانی را در کابل می پوشم. این فرهنگ افغانستانی است. این شیوه ای است که زنان افغان لباس می پوشند.