سرقت تجهيزات شهري تهران رکورد شکست!

امير درفشه، مدير اداره حقوقي و امور قرارداد‌هاي سازمان حمل‌ونقل و ترافيک شهرداري تهران، از سرقت‌هاي عجيب يک‌سال گذشته در شهر تهران خبر داد.
کد خبر: ۱۰۷۷۱۳۲
|
۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۰ 19 September 2021
|
11077 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه شرق، «هرچيزي که به دست برسد؛ از دستگاه‌هاي کارت‌خوان، پيچ‌ومهره گاردريل گرفته تا تابلو و درِ داخل اتوبوس، پشت‌سري صندلي‌ها و قطعات فلزي درون اتوبوس دزديده مي‌شود» اين سخنان محمود ترفع، مديرعامل شرکت واحد اتوبوس‌راني تهران است که به‌تازگي به خبرگزاري ايلنا گفته است. او ادامه داده که دزدي در ايستگاه‌هاي اتوبوس اخيرا شايع شده، ما همه تلاش مي‌کنيم و گشت‌هاي نظارتي ما مشغول‌اند اما نمي‌توانيم جلوي اين پديده را بگيريم.

روز گذشته هم امير درفشه، مدير اداره حقوقي و امور قرارداد‌هاي سازمان حمل‌ونقل و ترافيک شهرداري تهران، به يکي از خبرگزاري‌ها از سرقت‌هاي عجيب يک‌سال گذشته در شهر تهران گفته است. اينکه ميزان سرقت‌هايي که در بزرگراه‌ها و در بسياري از معابر غير‌بزرگراهي اتفاق مي‌افتد، درمورد تجهيزات و گاردريل‌ها و در‌واقع علائم رانندگي، به‌شدت افزايش پيدا کرده است؛ گاردريل‌هايي که هر قطعه‌اش پيش از اين ۲۵۰ هزار تومان خريده شده و حالا قيمتي حدود دو‌و‌نيم تا سه‌ميليون تومان قيمت دارد.

او ادامه مي‌دهد: هفته گذشته سه باند از اين باند‌هاي سرقت را که اينها در کمال آرامش در اتوبان‌ها و خيابان‌ها خودرو‌هاي خود را کنار زده و با دستگاه‌هاي پيشرفته نسبت به قطع و برش و حمل و انتقال گاردريل‌ها به داخل وانت اقدام مي‌کردند، دستگير کرديم. درفشه درباره دليل اين سرقت‌ها هم توضيح مي‌دهد: با توجه به افزايش قيمت آهن‌آلات، فلزات مختلف، آلومينيوم و يک‌سري از اجناسي که ارزش‌افزوده بالايي پيدا کرده‌اند، در سال‌هاي اخير، گاردريل و تابلو‌هاي راهنماي مسير و انواع و اقسام وسايلي که در اتوبان‌ها قرار دارند به سرقت مي‌روند.

من به ياد دارم در سال‌هاي اخير اين افراد اقدام به سرقت تابلو‌هاي بهشت‌زهرا هم کرده بودند و آن زمان با نحوه نظارتي که انجام شد، اين سرقت‌ها متوقف شد.

درخواست ما اين است که شهروندان هرجا چنين صحنه‌هايي از سرقت اموال عمومي ديدند، فورا با پليس ۱۱۰ تماس بگيرند تا ما ديگر شاهد اين جريانات نباشيم. مدتي پيش نيز مديرعامل شرکت کنترل ترافيک تهران درباره سرقت‌ تجهيزات ترافيکي پايتخت در سال گذشته گفت: «در سال1399 بالغ بر 200 فقره تخريب و سرقت انواع تجهيزات (سرقت کابل، تجهيزات الکترونيک ايستگاه‌هاي اتوبوس، کنترلر تابلوهاي متغير خبري، کابل برق و شبکه سامانه‌هاي سرعت، تجهيزات دوربين‌هاي تصويري و انواع دوربين‌هاي ثبت تخلفات و...) در معابر کلانشهر تهران به‌وقوع پيوسته که پيگيري و رسيدگي به اين موارد از طريق پليس فاتب و پليس آگاهي تهران و دستگاه قضائي انجام شده است». مسئولان ترافيکي شهرداري تهران درباره ربودن گاردريل‌هاي بزرگراهي هم گفته‌اند با وجود وزن بالاي اين گارد‌ريل‌ها، در مناطق جنوبي و بزرگراه آزادگان بيشترين آمار سرقت آنها ثبت شده است.

سرقت تجهيزات شهري اتفاق تازه‌اي نيست. دزدي ديوارهاي صوتي بزرگراه‌ها، کابل‌هاي برق‌، مجسمه‌هاي شهري، سطل‌هاي زباله و.. سال‌هاست که رخ مي‌دهد اما دور تند اين دزدي‌ها در ماه‌هاي اخير باعث توجه دوباره به اين موضوع شده است؛ اينکه در يکي از خيابان‌هاي تهران، فردي در روز روشن در‌حال درآوردن پارکومتر از زمين باشد و تماس با پليس هم نتواند مانع وي براي سرقت شود.

محمد قاسمي، جامعه‌شناس شهري درباره افزايش سرقت از تجهيزات شهري مي‌گويد:‌ تهران به قبله آمال توليدکنندگان آسيب‌هاي اجتماعي تبديل شده است. البته اين خاصيت تمام شهرهاي بزرگ دنياست و مختص ايران نيست. شاهد هستيم اگر خشک‌سالي در منطقه‌اي رخ دهد، نيروي کار آن منطقه به تهران مي‌آيند، معتادان رانده‌شده از خانه به تهران مي‌آيند و... که بايد در يک همفکري جمعي براي اين مشکل چاره‌انديشي شود و اين حضور زمينه‌ساز آسيب‌هاي اجتماعي است که سرقت‌هاي خرد بخشي از آن است.

او معتقد است‌:‌ دزدي مجسمه‌ها يا ساير تجهيزات همچنين به مسائل اقتصادي و معيشتي جامعه برمي‌گردد؛ چرا‌که سرقت رابطه معناداري با اين مسائل دارد و به‌جز نظارت و پيگيري‌هاي انتظامي، شهروندان هم بايد به اموال شهر حساسيت داشته باشند و اگر مشاهده مي‌کنند کسي اين اموال را به سرقت مي‌برد و دستبرد مي‌زند، بايد از آن جلوگيري کنند.

ناصر اماني، عضو شوراي شهر تهران با پذيرش اينکه سرقت تجهيزات شهري در ماه‌هاي اخير افزايش قابل‌توجهي داشته است، به «شرق» مي‌گويد‌: به‌طور متوسط هر‌شب دست‌کم 500 سرقت تجهيزات شهري در سطح شهر تهران داريم‌؛ دزدي‌هاي کوچکي مانند بردن دريچه‌هاي فاضلاب، يا سرقت گاردريل بزرگراه‌ها‌، چراغ‌هاي پارک يا المان‌هاي ترافيکي‌، تابلوهاي راهنمايي‌ورانندگي و... اين دزدي‌هاي خرد آن‌قدر زياد شده که پيگيري آن دشوار شده است؛ مگر مواردي که به‌صورت باندي انجام مي‌شود که پيگيري مي‌شود، در غير اين صورت پيگيري‌ها براي پيدا‌کردن سارقان به نتيجه نمي‌رسد و متأسفانه بسياري از اين سرقت‌ها توسط معتادان متجاهر انجام مي‌شود.

او ادامه مي‌دهد‌: بخشي از افزايش دزدي‌هاي خرد تجهيزات شهري به دليل افزايش فشارهاي اقتصادي است که برخي مجبور به اين نوع دزدي‌ها مي‌شوند و تا زماني که وضعيت معيشتي مردم اين‌گونه است هم شاهد اين نوع سرقت‌ها خواهيم بود.

اين عضو شوراي شهر تهران درباره راهکارهاي کاهش سرقت‌هاي تجهيزات شهري هم توضيح مي‌دهد که شهرداري يک‌سري راهکارهاي مقطعي را مانند افزايش گشت نواحي فعال کرده يا گشت‌هاي شهربان و حريم‌بان فعال شده است اما اين‌گونه نظارت‌ها در شهري مانند تهران پاسخ‌گو نيست زيرا به محض اينکه گشت عبور کند، زمينه براي سرقت فرد فراهم مي‌شود و راهکار ريشه‌اي آن اين است که وضعيت اقتصادي و معيشتي مردم ارتقا پيدا کند و ديگري اينکه يک‌سري المان‌ها نصب شود که به‌راحتي قابل‌حمل‌ نباشد. در‌حال‌حاضر در برخي بزرگراه‌ها به‌جاي گاردريل از نيوجرسي استفاده مي‌کنند که بسيار سنگين است و قابل‌حمل نيست.

اما درباره مخزن‌هاي زباله که ربوده مي‌شود يا ساير تجهيزات شهري هم بايد به دنبال راهکارهاي پيشگيرانه باشيم و از امکاناتي استفاده کنيم که به‌راحتي قابل بازکردن نباشد.

او درباره اينکه در جلسه خصوصي که رئيس پليس تهران با اعضاي شوراي شهر داشته، درباره اين دزدي‌ها هم صحبت شد، مي‌گويد:‌ پليس گزارشي از کشفيات خود در حوزه سرقت، مواد مخدر و قتل‌هايي که در شهر مي‌افتد داد که اعلام شد 90 درصد سارقان خودرو و منازل دستگير مي‌شوند اما اموال کشف‌شده ازسوي مالک قابل شناسايي نيست. سيد‌جعفر تشکري‌هاشمي، عضو ديگر شوراي شهر تهران هم معتقد است سرقت تجهيزات شهري موضوعي است که در همه شهرها اتفاق مي‌افتد و هرگاه وضعيت معيشتي مردم آسيب ببيند، احتمال وقوع آن هم بيشتر مي‌شود.

اما هنر ما اين نيست که آمار بدهيم که چقدر سرقت شده بلکه هنر ما اين است که با تمهيدات و برنامه‌ريزي‌ها اين سرقت‌ها را کاهش دهيم. براي مثال دريچه‌هاي فاضلاب شهري که چدني هست، اگر با مواد پلي‌کربنات ساخته شود، ديگر ارزش سرقت ندارد‌ يا اگر در ارتباط با برخي از تجهيزات، حفاظ لازم و امکانات مناسب براي نگهداري مطلوب از آنها استفاده شود، احتمال اين‌گونه سرقت‌ها کاهش پيدا مي‌کند. اما هميشه اين اتفاقات بوده، هميشه سارق بوده و هميشه هم پليس برخورد کرده است؛ ولي وظيفه مديران شهري اين است که در مورد مبلمان شهري و تجهيزات شهري به‌گونه‌اي برنامه‌ريزي بکنند که احتمال تخريب و سرقت را کاهش دهد.

سال گذشته حسين رحيمي‌ در مورد سرقت وسايل و تجهيزات شهري از جمله مجسمه‌ها، ديواره‌هاي صوتي و... گفته بود: باند هشت‌نفره‌اي را که اقدام به سرقت حدود ۴۴ تابلو، تصوير و المان شهري کرده بودند، منهدم کرده و کساني که ديواره‌هاي صورتي را نيز ربوده بودند، دستگير و منهدم شدند؛ بايد اعلام کنم متأسفانه برخي از آنها از پيمانکاران شهري هستند.

‌اما او در ديدار تازه با مديران شهري توجهي به اين نوع سرقت‌ها نداشته و گزارشي به صحن شورا نداده است. اين را اعضاي شوراي شهر ششم مي‌گويند و معتقدند اينکه چه کساني سارق اين تجهيزات هستند، مشخص نيست و نمي‌توان گفت پيمانکاران در اين دزدي‌ها دست دارند؛ زيرا پليس هم در اين زمينه اظهارنظري نکرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
دلخوش نباشید به همین مقدار (آب وبرق مجانی) ما معنویت شما را بالا مبریم!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
عالی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
ای جان:))
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
راه حل: مالخران را شناسایی و دستگیر کنید و علاوه بر مجازات سنگین مالی آنها برای جبران خسارت های وارده به شهرداری، تنبیه سنگین برای آنها در نظر بگیرید تا جرات خرید اموال مسروقه را نداشته باشند. این کار باعث می شود تا حد زیادی سرقت کم شود چون سارقین جایی برای فروش اموال نخواهند داشت.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
یعنی یک درصد هم به ذهن شما نمی رسه که باید فقر را اول ریشه کن کرد؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
دزدی از دزد . مگر غیر از این است که سیستم دولتی به هر نحوی از از جیب مردم دزدی میکنه ! این هم ننتیجه ان است.
دکتر حقیقی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
به نظرتان نباید وضعیت معیشتی مردم را درست کرد و ... که اینکارها را نکنند ؟!! وگرنه با گرفتن دزد و ... مشکل حل نمی شه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
مجید جان دلبندم اون دیواره صوتی هست نه دیواره صورتی.
خویی
|
Germany
|
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
بهد از چهار دهه رسیدیم به کجا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
ببين بدبختي و ناچاري در كشور مردم رو به چه كارهايي وادار ميكنه ، حالا ما مثلا ميخواهيم الگو ي دنيا هم باشيم !
ناشناس
|
Finland
|
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
فروپاشی واقعی
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
افسوس وصد افسوس.این جامعه ای نبود که مردم برایش انقلاب کردند.میزان سرقتهای خرد بسیار بالا ست.اززاپاس وجک خودرو گرفته تا دستگیره های فلزی درب منازل ویاکفشهای جلو آپارتمانها در مجتمع های مسکونی.از موتور کولرها تا تجهیزات موتورخانه شوفاژ وخلاصه هرچیزی که قابل فروش باشد براحتی سرقت میشود.شکاف عظیم طبقاتی بسیاری از جوانان را سرخورده کرده.بیکاری گسترده زمینه این جرایم را فراهم میکند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟