به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، دبیرکل سازمان ملل با تاکید بر ضرورت مضاعف برای پایان دادن به فقر انرژی و محدود کردن تغییرات آب و هوایی گفت: امروز ما با لحظهای از حقیقت روبرو هستیم.
گوترش افزود: ما پاسخهایی از جمله انرژی مقرون به صرفه، تجدیدپذیر و پایدار برای همه داریم که هر دو ضرورت را برآورده میکند. سازمان ملل متحد میگوید حدود ۷۶۰ میلیون نفر در سراسر جهان در حال حاضر به برق دسترسی ندارند.
گوترش نیز اعلام کرد که جهان باید این رقم را تا سال ۲۰۲۵ به نصف برساند.
دبیرکل سازمان ملل خاطرنشان کرد که پیشرفتهایی صورت گرفته است در حالی که انرژیهای تجدیدپذیر هم اکنون ۲۹ درصد از تولید برق جهان را تامین میکند.
اظهارات دبیرکل سازمان ملل در حالی است که دولتها و بخش خصوصی متعهد شدند بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار در اجلاس انرژی که خواستار تسریع تلاشها برای جلوگیری از تغییرات آب و هوایی فاجعه بار شد، هزینه کنند.
تعهداتی که بسیاری از آنها قبلا اعلام شده است شامل پروژههایی برای گسترش دسترسی به برق در کشورهای در حال توسعه، تقویت فناوریهای آشپزی تمیز و بهبود بهره وری انرژی به عنوان بخشی از حرکت در مسیرکربن زدایی سیستم انرژی است.
دبیر کل سازمان ملل پیش از این، در نشست وزرای امور خارجه شورای امنیت نیز گفت: تغییرات آب و هوایی و سوء مدیریت محیط زیستی در مناطقی که ظرفیتهای مقابله با این تغییرات محدود است، عوامل افزایش خطر هستند.
گوترش افزود: تغییرات آب و هوایی به ویژه هنگامی با شکنندگی و اختلافات گذشته یا فعلی همراه شود، میتواند تاثیرات عمیقی از خود به جا گذارد.
به گفته وی، ۹۰ درصد پناهندگان از کشورهای بسیار آسیب پذیر هستند که کمترین توانایی را برای سازگاری با تأثیرات تغییرات آب و هوایی دارند.
دبیر کل سازمان ملل از اعضای شورای امنیت خواست تمهیدات ایجاد صلح و سازگاری با آب و هوا را برای کاهش خطرات در نظر بگیرند.
وی اظهار داشت که گزارش اخیر دانشمندان سازمان ملل متحد نشان میدهد سطح تغییرات اقلیمی به طرز خطرناکی تشدید شده است.
وی با تاکید بر اینکه این یک پیام خطر برای بشریت است، افزود: حداقل ۳۰ میلیون نفر در سال گذشته بر اثر بلایای ناشی از تغییرات اقلیمی آواره شده اند و هیچ منطقهای از این تغییرات در امان نیست.
دبیر کل سازمان ملل در پایان هشدار داد: فرصت ما برای جلوگیری از بدترین تاثیرات آب و هوایی به سرعت رو به پایان است.
ماه گذشته گروهی از کارشناسان بین دولتی سازمان ملل با عنوان «هیات بین دولتی درمورد تغییرات اقلیمی» هشدار دادند که سطح انتشار گازهای گلخانهای در حال حاضر به حدی بالاست که اختلالات آب و هوایی را برای چند دهه، اگر نگوییم چند قرن تضمین میکند. به عبارت دیگر، امواج گرمای مرگبار، طوفانهای شدید و دیگر شرایط جوی که در حال حاضر اتفاق میافتد، شدیدتر خواهد شد.