قوانین حوزه فناوری پشتوانه لازم را ندارند/نیاز به فهم دقیق رمزارزها داریم

به طور معمول قانون‌گذاری در حوزه رمزارزها از دو جنبه جزایی و حقوقی قابل بررسی است و به نظر می‌رسد در رژیم حقوقی ما که یک رژیم حقوقی منحصر‌به‌فرد است باید از بُعد مدنی و بدون پرداختن به مصداق‌ها قانون‌گذاری کنیم.
کد خبر: ۱۰۷۹۴۲۴
|
۰۹ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۴ 01 October 2021
|
4585 بازدید
|
۱

نشست چالش‌های حقوقی رمزارزها توسط مرکز نوآوری حقوقی پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار شد که در این نشست رسیدن به فهم دقیق از رمزارزها و ارتقای آگاهی حقوقی در حوزه فناوری‌های حقوقی مورد تأکید قرار گرفت.

به گزارش «تابناک» در نشست چالش‌های حقوقی رمزارزها که توسط مرکز نوآوری حقوقی پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار شد اظهار کرد: در سال‌های گذشته رمز ارزها و مسائل مرتبط با آن با شیب بسیاری رشد کرده و امروز به یک موضوع مهم تبدیل شده است به طوری که 10 میلیون کاربر در فضای مجازی به مبادله رمز ارز می‌پردازند.

دبیر نشست چالش‌های حقوقی رمزارزها اضافه کرد: متاسفانه امروزه در نظام قضایی و حقوقی با چالش هایی در حوزه رمزارزها مواجه هستیم و هنوز تنظیم گری خاصی نداشتیم و تنها در سطح مقررات و مبارزه با پولشویی مقرراتی وضع شده است.

** نیاز به فهم دقیق رمزارزها داریم/دستگاه قضایی در حوزه رمزارز نیازی به قانون ندارد

در ادامه این جلسه دکتر مهدی شریعتمدار با بیان اینکه ده ‌میلیون کاربر ایرانی که مطرح می کنیم ممکن است در برخی پلتفرم‌های خارجی فعالیت داشته باشند افزود: در بالاترین نقطه، پیک معاملات در حوزه رمزارزها به بیش از ده هزار میلیارد می‌رسد.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی فین تک گفت: ارزش‌گذاری در حوزه رمزارزها قراردادی است و اگر خریداری وجود نداشته باشد، ارزشی نیز وجود نخواهد داشت.

دکتر شریعتمدار با بیان اینکه نیاز به فهم دقیق رمز ارزها وجود دارد بیان کرد: امروز دستگاه قضا نیاز به تصویب قانون ندارد بلکه آنچه که بین مردم رایج و دارایی است پذیرفته خواهد شد.

**در حوزه فناوری حقوقی دچار فقر حقوقی هستیم

محمدجعفر نعناکار وکیل دادگستری و حقوقدان حوزه فضای مجازی نیز در بخش دیگری از این نشست افزود: به طور معمول قانون‌گذاری در حوزه رمزارزها از دو جنبه جزایی و حقوقی قابل بررسی است و به نظر می‌رسد در رژیم حقوقی ما که یک رژیم حقوقی منحصر‌به‌فرد است باید از بُعد مدنی و بدون پرداختن به مصداق‌ها قانون‌گذاری کنیم.

این حقوقدان و وکیل دادگستری اضافه کرد: در سوی مقابل یعنی در بحث کیفری باید به طور مصداقی به موضوع پرداخت اما آنچه به عنوان یک مشکل مطرح است، وجود چندین متولی در این حوزه به شمار می‌رود.

نعناکار در ادامه به بررسی رمزارزها به عنوان یک دارایی پرداخت و گفت: برای اینکه رمزارزها به عنوان دارایی مورد شناسایی قرار گیرند، قانون تجارت الکترونیک کفایت می کند و در این حوزه خلاء نداریم البته در درک صحیح از فناوری و دچار فقر حقوقی هستیم. متاسفانه امروز حقوقدانانی که فناوری حقوقی را بدانند اعم از وکیل و قاضی، کم هستد و این مساله نشان از فقر حقوقی در این حوزه است و پژوهشگاه می‌تواند در این عرصه کمک کند.

این حقوقدان حوزه فضای مجازی افزود: اینکه باید سازمان تنظیم مقررات یا بانک مرکزی و بانک‌های خصوصی و ... در حوزه رمزارزها وارد میدان شوند، محل بحث است.

وی تأکید کرد: مساله بعدی تنظیم گری است که باید مشخص شود دولت و بخش خصوصی کدامیک باید در این حوزه ورود کنند و معماری در این حوزه از اهمیت بالایی برخودار است.

** تصویر مناسبی از فناوری در اندیشیه حاکمیت وجود ندارد

مهندس حسین اسلامی رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران نیز در این نشست با بیان اینکه در اندیشیه حاکمیت در مواجه با فناوری اختلال وجود دارد گفت: متاسفانه هنوز تصویر مناسبی از فناوری در اندیشیه حاکمیت شکل نگرفته است.

وی تأکید کرد: قوه قضاییه باید در راستای ترک فعل زیرا حقوق اساسی وقتی زیر سوال می‌رود کسی پاسخ گو نیست.

اسلامی ادامه داد: فناوری‌هایی مانند بلاکچین، فناوری جدید نیست و عدم اشراف منجر به عدم استقبال از این حوزه شده است.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با بیان اینکه وقتی زیر ساخت فناورانه ایجاد نشود آسیب به همراه دارد گفت: فناوری می تواند کمکی برای سبک زندگی و رفاه عامه مردم باشد و قوه قضاییه در راستای پاسخ گرفتن از افراد در این زمینه باید ورود کند.

وی با تأکید بر اینکه حقوقدانان و حوزه های علمیه در این زمینه کم کاری کردند گفت: بهترین مجموعه اصناف در حوزه فناوری نوین وجود دارند که می توانند کمک حال باشند.در فناوری نوین که افراد خود متعهد می شوند چرا جلوی آنها را میگیریم.

اسلامی بیان کرد: افرادی که در این صنف کار می‌کنند بنا بر تخلف ندارند و باید این امر را بدانیم. نباید از پیشرفت جلوگیری کرد بلکه باید در راستای کاهش هزینه‌ها حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه در نظام صنفی رایانه‌ای به قوانین جدید نیاز وجود دارد گفت: متاسفانه امروز قبل از اتخاذ تصمیم در این حوزه، از متخصصان امر مشورت گرفته نمی‌شود که درست نیست.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران باید بیان اینکه بسیاری از آرزوها در حوزه فناوری با شیوع کرونا محقق شد گفت: متاسفانه قوانین حوزه فناوری رایانه‌ای، پشتوانه لازم را ندارد و ضروری است مسئولان امر تمام صحبت‌های متخصصان این حوزه را بشنوند.

در حوزه فناوری بسیاری از آرزوها در زمان کرونا صورت گرفت . قوانین پشتوانه لازم را ندارد و مسئولان باید بدانند که تمام صحبت ها را بشنوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
منهم بایستی برای بازی های رایانه ای و حد و مرزهای آن و چگونگی دست یابی بی وجدانان بازی های جنگی برای کودکان از آنها استمداد بگیرم. تا بتوان فهمید چگونه مانند موریانه آهسته و کم کم روح آنها را تباه میکند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟