تهدیدی که می تواند به فرصت تبدیل شود!

‎چندی پیش موضوع «واردات لوازم خانگی» به دغدغه آن دسته از تولیدکنندگان داخلی تبدیل شد که در سه سال گذشته، رقیبی برای عرضه محصولات خود نداشتند؛ تهدیدی که با دستور اخیر مقام معظم رهبری در زمینه جلوگیری از واردات خنثی شد؛ هرچند تبدیل آن به فرصت بستگی به همت تولیدکنندگان و افزایش کیفیت کالاها دارد.
کد خبر: ۱۰۸۰۴۴۵
|
۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۳ 06 October 2021
|
10652 بازدید
|

‎‎چندی پیش، موضوع «واردات لوازم خانگی» به دغدغه آن دسته از تولیدکنندگان داخلی تبدیل شد که در سه سال گذشته، رقیبی برای عرضه محصولات خود نداشتند؛ تهدیدی که با دستور اخیر مقام معظم رهبری در زمینه جلوگیری از واردات خنثی شد؛ هرچند تبدیل آن به فرصت بستگی به همت تولیدکنندگان و افزایش کیفیت کالا‌ها دارد.

به گزارش تابناک، از میانه شهریور ماه، بحث واردات لوازم خانگی کره‌ای ال جی و سامسونگ به جای پرداخت بدهی‌های کره جنوبی به ایران در رسانه‌های مختلف بدین شکل مطرح شد که آمریکا برای آزاد کردن بخشی از پول‌های ایران به کره و شرکت‌های کره جنوبی مجوز داده که بدهی ایران را تنها از طریق واردات کالا به ایران پرداخت کنند، اما در این مجوز قید شده که شرکت‌های جدید امکان صادرات محصولات خود به ایران را ندارند و همان شرکت‌های پیشین ال‌جی و سامسونگ باید محصولات خود را به ایران صادر کنند؛ اخباری که در منبع انگلیسی آن، اشاره‌ای به دو شرکت نشده، منتها گمانه‌زنی‌هایی از واردات لوازم خانگی کره‌ای بعد از توافق با کشور‌های غربی مطرح شد.

این گمانه زنی‌ها به جایی رسید که علیرضا سلیمی، عضو هیات رییسه مجلس در جلسه علنی ۱۴ شهریور در تذکری گفت: «شنیده شده دو شرکت سامسونگ و ال جی می‌خواهند با شرایط عجیب و غریب به کشور برگردند؛ روزی که ما به سامسونگ و ال‌جی نیاز داشتیم، آن‌ها ایران را رها کردند و رفتند. حالا هم پذیرفتنی نیست که به جای پول‌های بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی و با فضایی که آمریکایی‌ها باز کرده‌اند، محصولات کره‌ای وارد کشورمان شود.»

سلیمی این را هم اضافه کرد که «دولت نباید اجازه دهد سامسونگ و ال‌جی به کشور برگردند، چون آن‌ها به ما خیانت کردند.»

منظور از «خیانت» دو شرکت کره‌ای ال جی و سامسونگ، به اقدام آن‌ها در ترک ایران در دو سال گذشته برمی‌گردد که با تشدید تحریم‌های آمریکا ایران را ترک کردند. در حال حاضر برند این دو شرکت در ایران به جی پلاس و سام تغییر کرده و قطعات آن‌ها از کشور‌های دیگری به جز کره به ایران وارد می‌شود؛ بنابراین، کالا‌های برند ال جی و سامسونگ موجود در بازار قاچاقی وارد می‌شوند و گارانتی ندارند.

حالا جمعی از تولیدکنندگان داخلی در نامه‌ای به رهبر انقلاب نگرانی خود را درباره‌ی گشایش واردات محصولات لوازم خانگی خارجی بعضی از شرکت‌های کره‌ای بیان کرده و از ایشان درخواست چاره‌جویی کردند؛ بنابراین، مقام معظم رهبری براساس رویه همیشگی خود در حمایت از تولید ملی، ضمن تایید درخواست تولیدکنندگان ایرانی در نامه‌ای خطاب به رییس جمهوری چنین تاکید کردند: «این موضوع بسیار مهمی است. اگر این خبر (گشایش واردات از دو شرکت کره جنوبی) راست باشد، به معنی شکستن کمر شرکت‌های لوازم خانگی داخلی است که تازه توانسته‌اند قدری روی پا بایستند. جدا جلوی این مشکل را سد فرمایید.»

پیرو این نامه نیز ابراهیم رییسی رئیس جمهوری، دستور جلوگیری از واردات را به وزرای صنعت، معدن، تجارت و اقتصاد ابلاغ کرد؛ البته شورای هماهنگی سران سه قوه در سال ۱۳۹۷ ممنوعیت واردات لوازم خانگی تا پایان سال ۱۴۰۰ را تصویب کرده بودند که با دستور فعلی رییس جمهوری این مصوبه همچنان اجرایی می‌شود.

دستور مقام معظم رهبری و ابلاغ آن توسط رییس جمهوری با استقبال نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شد که پیش از این نیز با امضای بیانیه‌ای بر لزوم جلوگیری از واردات لوازم خانگی خارجی به خصوص دو برند کره‌ای تاکید کرده بودند.

در همین باره، احمد نادری نماینده تهران، دستور رهبری را درخشان و هوشمندانه تعبیر کرد و گفت: طبیعتاً کسانی که نسبت به کشور و مردم ایران بدعهدی و بدقولی کردند، باید بدانند که این واکنش یک واکنش کاملاً جدی است. کشور و شرکت‌های کره‌ای در زمان تحریم، بدعهدی و بدقولی و پشت ایران را خالی کردند؛ لذا قاعدتا ما هم باید واکنش نشان می‌دادیم و کالا‌های آن‌ها را تحریم کنیم.

علی حدادی نماینده ساوجبلاغ نیز تولید داخلی را مساله مهمی برای کشور خواند و افزود: دستور رهبر انقلاب، دستور ویژه‌ای است که باید مسئولان به آن توجه کنند، چون ممنوعیت واردات لوازم خانگی کره‌ای در راستای حمایت از تولید داخل است.

او با اشاره به توانمندی‌های کشور اظهار کرد: باید با حمایت همه جانبه از سرمایه گذاران و تولید داخل به سمت خودکفایی در تولید محصولات مختلف برویم، چون رونق تولید به معنای ایجاد اشتغال و تشویق تولیدکنندگان و همچنین افزایش رقابت پذیری و به بهبود کیفیت محصولات ایرانی است.

علی بابایی نماینده ساری نیز درباره چرایی ممنوعیت لوازم خانگی کره‌ای گفت: واردات لوازم خانگی کره‌ای در اوضاع کنونی، یک تیر و دو نشان برای چشم بادامی‌هاست؛ هم به جای پول‌های بلوکه شده، تولیدات خود را به فروش می‌رسانند و هم جلوی رشد صنایع رقیب در ایران را می‌گیرند که البته هر دو تیر به قلب اقتصاد و تولید ایران اصابت خواهد کرد.

طبیعتا ممنوعیت واردات، بستری برای عرضه گسترده تولیدات داخلی آن هم بدون رقابت با محصولات خارجی را فراهم می‌کند، در این وضعیت انتظار می‌رود تولیدکنندگان داخلی با افزایش کیفیت و مشتری مداری رضایت حداکثری جامعه را فراهم کنند؛ موضوعی که مهرداد گودرزوند چگینی نماینده رودبار هم به آن اشاره داشت و گفت: «با توجه به فرصت ایجاد شده برای تولیدکنندگان لوازم خانگی، وزارت صمت برنامه ای فوری برای بالا بردن کیفیت، کاهش قیمت و افزایش تولید ارائه دهد. حمایت برای یک دوره زمانی مشخص مناسب است، اما در ادامه راه رقابت پذیری هم در بعد کیفیت و هم هزینه شرط موفقیت است.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۵۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
میشه مثل خودروها
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
در چند ده سال اخیر اقای کمیجانی کار بلد ترین رئیس بانک مرکزی از نظر حرفه ای بود. در پنج ماه مدیریت ایشان در بدترین شرایط تورم کالاهای اساسی ولی ارزش پول ملی کمترین افت اماری را داشت و از ان مهمتر کمترین نوسان در طول سالهای اخیر را داشت که برای بهبود کسب و کار بسیار مهم تست. چه اندازه سیاست زده شدیم که حتی افرادی مانند کمیجانی یا فرزین را هم تحمل نمی کنیم
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
این بحث سیاسی نیست یک تجربه جهانی است اگر رقابت نباشد صد در صد باعث عقب ماندگی خواهد شد
ناشناس
| Canada |
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
محسن(اشتهاردیان) آزمایش (زادهٔ ۱۳۰۴ در تهران – درگذشتهٔ ۱۳۷۱ در رباط، مراکش) کارخانه‌دار و کارآفرین ایرانی و بنیان‌گذار کارخانهٔ آزمایش بود. او با تاسیس کارخانه آزمایش توانسته بود نقش مهمی را در تولید لوازم خانگی در بازار ایران و کشورهای اطراف بازی کند. پس از موفقیت‌های کسب‌شده، محسن آزمایش کارخانه‌های خود را در ساوه، مرودشت و تهران گسترش داد.[۱] فعالیت‌های اقتصادی او تا سال ۱۳۵۸ در ایران ادامه یافت و در این سال حدود ۲۵۰۰ نفر در مجموعه آزمایش به شکل مستقیم مشغول به کار بودند. سپس در جریان مصادره‌های ابتدای انقلاب، تمامی کارخانه‌ها و اموال محسن آزمایش مصادره شدند و او ناگزیر ایران را ترک کرد. در زندگی خارج از کشور، او با مسائلی همچون فقدان درآمد، کار، هزینه بالای زندگی درگیر بود و نهایتا در سال ۱۳۷۱ درگذشت. کارخانه آزمایش نیز پس از مصادره دوران افول خودش را شروع کرد و در سال ۱۳۸۸ با اخراج حدود نود درصد از کارکنانش به حالت نیمه‌تعطیل درآمد، و نهایتا پس از مدتی تعطیل و جمع شد.[۲][۳][۴] در حال حاضر، مجموعه مرودشت به انبار کاه و یونجه، تبدیل شده است

محسن آزمایش در خانواده‌ای روحانی به دنیا آمد و به خاطر وضع نامناسب مالی خانواده و فوت پدرش در نوجوانی، بیش از چهار کلاس درس نخواند. محسن از ۱۱ سالگی برای تأمین خانواده اش در کارگاه آهنگری با مزد یک تومان در هفته به شاگردی مشغول شد. او پس از دو بار تغییر محل کار و هفت سال تجربه شاگردی، عاقبت با ۱۴۰ تومان پس‌انداز، در سال ۱۳۱۸ مغازه کوچکی در خیابان عین الدوله باز کرد و به در و پنجره‌سازی پرداخت.

چه اندازه سرگذشتش شبیه بنیانگذاران تویوتا و هوندا و فورد و هیوندایی و سامسونگ و ال جی و سونی و میتشوبیشی و .... بود. ولی انها با کار افرینان خود ساخته خود چه کردند و ما چه کردیم.
ایرجی
| Australia |
۰۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۵
خودرو سازها نیمه دولتی هستند ( چون مدیر عامل از طرف دولت انتخاب میشه) و با توجه به انحصار موجود و خیال راحتشون از عدم از بین رفتن آن ، نیازی به نوآوری ، کیفیت و مشتری مداری و غیره نمی بینند ولی در مورد لوازم خانگی هیچ کدام از این موارد صدق نمی کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
به تولید کنندگان جدید مجوز کار داده بشود و حمایت شوند، کیفیت میره بالا. جلوگیری از کاهش قیمت ها نباید باعث انحصار در دست چند تولید کننده خاص بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
همون وسایل کره ای رو میخرن، برچسبش رو عوض میکنن و دوبرابر قیمت به مردم میفروشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
خب تبریک میگم به تولیدکنندگان لوازم خانگی...همون بلایی که خودروسازها سر مردم آوردن ایندفعه نوبت لوازم خانگی هاست...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
یک جمله انداختید تو دهنتون که ال جی و سامسونگ به ما خیانت کرده اند . چرا نمیفهمید آنها دو شرکت هستند که باید تابع قوانین بین الملل باشند وگرنه تمام بازار هارا از دست میدهند . بهانه ی بهتری برای انحصار طلبی پیدا کنید لطفا .
چطور روسیه خیانت میکند و خلیج فارس را خلیج عربی خطاب میکند نادیده میگیرید؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
چه سودی میبرن ناتولیدکنندگان داخلی

مثل اشغال تولید کنندگاه ماشین ایرانی پراید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
نه تنها این تهدید به فرصت تبدیل نخواهد شد
بلکه این تهدید به انحصار تبدیل خواهد شد
این را بدانید که هیچ صنعتی در عرصه و میدانی بدون رقیب رشد نخواهد کرد

آزموده را آزمون خطاست. دقیقا بلایی که سر خودرو سازی اومد و پراید را به قیمت خودرو بنز و Bmw قالب مردم میکنند ، در این عرصه هم اتفاق خواهد افتاد

روزی را میبینم که لوازم خانگی ایرانی بی کیفیت، بواسطه این انحصار با قیمت دو الی سه برابر LG و SAMSUNG به فروش برسد

و باز هم مردم ضرر خواهند کرد
دقیقا سناریوی خودروسازها پیاده شد
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۲۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
خود کره و ژاپن مدت ها روی واردات کالاها تعرفه ترجیحی می گذاتشن تا زمانی که تولید خودشون توان رقابت با کالاهای خارجی رو پیدا کرد. فقط باید نظارت درست داشت تا تولید کنندگان داخلی کیفیت را پایین نیاورند. خودرو دست ۲ خودروساز بی رقیب است ولی لوازم خانگی انواع شرکت ها و برندها را دارد که فضای رقابت را نگه می دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
به زودی ...
قرعه کشی ۱ میلیون دستگاه تلوزیون
شرایط ثبت نام
متقاضی مجرد نباشد و در ده سال گذشته تلوزیون نخریده باشد
زمان تحویل و قیمت آن مشخص نیست و رنگ و اینچ تلوزیون هم نا مشخص خواهد بود .

بلای خودرو اینبار بر سر لوازم خانگی
اگر محصولاتتان با کیفیت و ارزان است چرا از واردات و رقابت میترسید؟؟ مگر آنکه بخواهید ... به مردم قالب کنید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
آنوقت گله میکنید چرا مردم در ترکیه خانه میخرند .
وقتی همه چیز را انحصاری کردید و حق انتخاب برای مردم نگذاشتید همین میشود . نمیشود مردم هرچه را شما گفتید با هر قیمت که شما گفتید بخرند.

اگر مردم نتوانند با دست خود انتخاب کنند با پای خود انتخاب خواهند کرد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
عالی گفتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۴
باشه از تولید داخلی حمایت میکنم

اما قرار نیست هر بنجولی را که میسازند و به چند برابر قیمت واقعی گرانتر می فروشند را بخرم

همین کارها را کردید که دو بنجولساز سایپا و ایرانخودرو را به اژدهای انحصار خودرو تبدیل کردید

در این طرح ردپای مافیای لوازم خانگی بوضوح دیده میشود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟