سرانه مصرف کره به نیم کیلو رسید

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی اظهار داشت: ناتوانی مردم در خرید، سرانه مصرف لبنیات را در کشور کاهش داده است از این‌رو بخشی از شیر تولیدی در کشور به کارخانه‌های تولید شیر خشک رفته و تبدیل به شیرخشک و خامه می‌شود.
کد خبر: ۱۰۸۰۷۸۶
|
۱۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۰ 08 October 2021
|
7004 بازدید
|
۵

به گزارش «تابناک»، محمد فربد در گفتگو با ایلنا در مورد واردات محصولات لبنی، گفت: در حال حاضر چیزی تحت عنوان واردات محصولات لبنی نداریم و نیاز کشور در این زمینه در داخل تولید و تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه حدود ۱۰ درصد تولیدات لبنی بر پایه شیر صادر می‌شود، گفت: اگر سالیانه ۸ میلیون تن شیر در کشور تولید شود حدود ۸۰۰ هزار تن از آن تبدیل به محصولات متنوع صادراتی از جمله شیر، پنیر، ماست، دوغ، خامه، کفیر، کره، بستنی، شیرخشک صنعتی و پودر آب پنیر می‌شود که حدود ۱۰۰ هزار تن آن پنیر است.

این فعال اقتصادی، در ادامه با اشاره به انواع پنیر‌های تولیدی در کشور، گفت: بیشترین پنیر مصرفی در ایران پنیر سفید است. انواع پنیر‌های تولیدی عبارتند از پنیر خامه ای، لبنه، آب نمکی، لیقوان و پنیر پیتزا.

فربد با اشاره به توقف واردات کره، گفت: اگر وارداتی صورت بگیرد آنقدر ناچیز است که می‌توان به‌راحتی از آن گذشت. هم اکنون کره، از منابع داخلی تامین می‌شود و واردات آن ضرورتی ندارد. هزینه تولید کره داخلی نزدیک به ۳ هزار دلار در تن است، اما واردات کره، در حدود ۵ هزار و ۲۰۰ دلار در گمرک ایران تمام می‌شود بنابراین واردات کره توجیه اقتصادی ندارد.

به گفته فربد، سرانه مصرف کره برای هر فرد در سال حدود نیم کیلو است.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی، گفت: ناتوانی مردم در خرید، سرانه مصرف لبنیات را در کشور کاهش داده است از این‌رو بخشی از شیر تولیدی در کشور به کارخانه‌های تولید شیر خشک رفته و تبدیل به شیرخشک و خامه شده که بخشی از این خامه به کره تبدیل می‌شود.

فربد با اشاره به حاشیه سود این صنعت در ۳ ماه نخست سال جاری، گفت: حاشیه سود صنعت لبنیات در سه ماه نخست سال جاری در بورس اوراق بهادار یک درصد بوده است این در حالیست که سود قانونی مورد انتظار این صنعت حداقل ۱۴ درصد بود؛ بنابراین امکان دستیابی به سود قانونی هم مقدور نیست.

وی درباره ۲ دلیل کاهش سود در صنعت لبنی کشور، گفت: نخست، صنعت‌گران زیادی به این حرفه ورود کردند از این‌رو فعالان برای کسب سهم بازار در رقابت‌اند دلیل دوم هم به ناتوانی مردم در خرید لبنیات باز می‌گردد. این واقعیت جامعه است و من قصد ارائه گزارش غلط و سیاه نمایی را ندارم.

فربد در پایان خاطر نشان کرد: همواره این دیدگاه ارائه می‌شد که آسیب‌پذیری در صنعت غذا کم است، اما هم اکنون به جایی رسیدیم که این صنعت نیز آسیب‌پذیر شده است. اگر در گذشته مردم از کفش و لباس و سفر خود می‌گذشتند الان از خوراک خود می‌گذرند. این دیدگاه من به‌عنوان یک فعال اقتصادی نیست بلکه گزارش ارائه شده از سوی مرکز آمار است. ما صنعت‌گران باید امیدوار باشیم که اقتصاد کشور سروسامان پیدا کند و توان مردم برای خرید افزایش بیابد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
حاشیه سودشون یک درصده !!!!؟ چشمشون کور کمتر دزدی کنن ! سفره مردم فقط از این لبنیات که کوچک نشده سفره مردم از هم چی خالی شده و فقط مونده خود سفره که اگه خوردنی بود میخوردنش !
پاسخ ها
کاوه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
همش برمیگرده به بی ارزش شدن پول مثلا ملی.
دلار و ارز صرف یمن و لبنان و .. آقازاده ها در ان ور میشه به ملت هم‌پول بی ارزش میدن با درامد ناچیز
روز به روز سفره کوچک تر و حقیر تر میشه
تقصیر صنعت لبنیات و .. نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
با این حساب و کتاب و قیمت های بازار،هر تن کره حدود 6 هزار دلار بدست مردم میرسد!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
از برکت کوچک شدن سفره مردم تمام اجناس در بازار به وفور یافت می شه و کمبودی از اجناسی که خریدش برای مردم سخت شده نیست و این در سایه دولتهای خدوم این مملکت است در کشورهای اروپایی ، آمریکا .... که تولید کننده و صادر کننده اجناس مورد لزوم روزانه مردم هستند با تقی به توق می خوره فحطی اتفتق می افته که نشان دهنده دولتهای بی کفایت آنهاست ولی در ایران در سایه تدابیر دولتهای مردمی حتی از آسمان سنگ هم بباره قحطی اتفاق نمی افته خدا سایه این دلسوزان و از سر ما کم نکنه
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۶
چه جوری حساب میکنید که میگید سرانه وقتی آدم هست که یک ساله نتوانسته کره بخره
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات