شصت و سومین محموله وارداتی واکسن به کشورمان رسید؛ محمولهای که اهدایی است و از مبدایی به ایران رسیده که به نوعی عجیب و حتی ابهام آفرین است!
به گزارش «تابناک»؛ ساعت ۳ بامداد امروز هواپیمایی در فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در تهران به زمین نشست که حامل محموله جدید واکسن کرونا بود؛ محمولهای شامل یک میلیون دوز واکسن «کوواکسین» محصول شرکت «بهارات بیوتک» هند که محصولی مبتنی بر ویروس غیرفعال شده (مثل واکسن سینوفارم یا واکسن کووایران برکت) است.
این خبری است که مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک اعلام کرده و در تشریح آن گفته: «این محموله اهدایی هندوستان است که از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) وارد و یکسره و پای پرواز ترخیص شد و در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت. با ورود این محموله، آمار واکسنهای وارداتی از ۸۰ میلیون دوز گذشت.»
بدین ترتیب مجموع واکسن وارداتی کشورمان به ۸۰ میلیون و ۸۴۸ هزار و ۶۰۶ دوز رسید؛ عددی که با توجه به تزریق بیش از ۶۲ میلیون دوز تا روز گذشته ـ که عمدتا واکسنهای وارداتی بوده و قسمتی از آن از محل تولید داخل تامین شده است ـ حکایت از دپوی بیش از ۲۰ میلیون دوز واکسن در کشورمان دارد.
اما نکته قابل تامل درباره محموله اخیر، بدعهدی هندیها در فروش «کوواکسن» به کشورمان است، به این صورت که اواخر سال گذشته، ۵۰۰ هزار دوز از این واکسن خریداری شده بود که ۱۲۵ هزار دوز از آن در ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ تحویل کشورمان شد، اما محموله بعدی که شامل ۳۷۵ هزار دوز بود، در زمان بارگیری به مقصد ایران در فرودگاه هند توقیف شد!
آن زمان، علت این رویداد مخالفت مقامات قضایی هند با صادرات واکسن به دیگر کشورها، در روزهای اوج همه گیری کووید19 در کشورشان اعلام شد، اما وقتی در ادامه مسیر و با عبور آن کشور از بحران، باز هم محموله خریداری شده مان تحویل نشد، مقامات وزارت بهداشت طی نامهای رسمی، خواستار بازپس گیری وجوه پرداختی برای انجام این خرید شدند.
رویکردی که از فرجام آن اطلاعی نیست و به این دلیل، واردات یک میلیون دوز واکسن اهدایی از هند عجیب جلوه میکند؛ محمولهای که معلوم نیست هدف از ارسال آن به ایران، نوعی عذرخواهی و جبران مافات است یا اساسا ارتباطی با آن محموله توقیف شده ندارد؛ محمولهای که اگر در زمان مناسب تحویل میشد، به شدت مفید بود، نه اکنون که با وفور واکسن مواجهیم؟!