به گزارش «تابناک»، عطاالله رییسی شامگاه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در روزهای گدشته اجساد سه نفر از مفقودشدگان بهنامهای عبدالرحمن اهل پسابندر و یک نَجار و تعمیرکار لنج تبعه پاکستان از صیادان ۲ لنج شکسته شده در همین محدوه پیدا شده است.
وی ادامه داد: تیمهای جست و جو و نجات مردمی برای یافتن یک صیاد باقیمانده مفقود شده دیگر در حال تلاش هستند.
او تصریح کرد: ۱۶ قایق از بندر بریس بهسمت پسابندر طی چند روز اخیر عملیات جست و جو را انجام دادهاند که از تلاشهای شبانهروزی آنها قدردانی میکنم.
رییسی افزود: ۲ لنج صیادان ۱۰۰ درصد در اثر طوفان شکسته شده و بیش از ۲۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده و همچنین زیرساختهای بندر صیادی پسابندر و بریس و رمین به شدت آسیب دیده است.
وی به خسارت ۱۶۷ میلیارد تومانی طوفان شاهین به زیرساختهای حوزه شیلات سواحل مکُران اشاره کرد و ادامه داد: شبکه برق اسکله صیادی پسابندر و جاده دسترسی آن تخریب و سولهها و سقف آن نیز دچار خسارت شده است.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان بیان کرد: در مجموع بهجز شکسته شدن ۲ لنج، حدود ۱۰ قایق صیادی نیز آسیب دیده و ۲ قایق صیادی دیگر مفقود و در دریا سرگردان هستند که نیاز به اعزام بالگرد برای جست و جو و عملیات نجات در دریا است.
وی افزود: در طوفان شاهین موج شکن پسابندر هم آسیب دیده و به ترمیم نیاز دارد وهمچنین ریزش تراشه موجب لای گرفتن اسکله شده و به دیوار محافظتی نیاز است.
به گفته رییسی، شبکه برق، روشنایی و جاده دسترسی بندر پسابندر آسیب ۱۰۰ درصدی دیده است.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در کنارک جاده دسترسی در اثر طوفان بخاطر آب شورخوردگی نیاز به روکش دارد و همچنین نیاز جدی به فیبرنوری است، افزود: باتوجه به اینکه بندر کنارک بزرگترین بندر صیادی کشور است اما ساختمان اداری ندارد.
وی ادامه داد: اسکله هفت تیر شهرچابهار متاسفانه برای لایروبی نیاز به اعتبار دارد و با توجه به اینکه قولهای از طریق اداره بنادر و دریا نوردی برای لایروبی آن در سال ۱۳۹۸ داده شده ولی متاسفانه عملی نشده است.
رییسی تصریح کرد: سه بندر هفت تیر، رمین و تیس که در حوزه منطقه آزاد چابهار هستند، متاسفانه بخاطر نیاز به لایروبی و تامین اعتبار محل امنی برای فعالیت شناورهای صیادی نیست و درخواست پیگیری اعتبار داریم.
وی با بیان اینکه تمامی تیرهای برق پسابندر شکسته و برق قطع است، افزود: باتوجه به اهمیت ذخایر آبزیان و حراست از ذخایر نیاز به اعتبار درخصوص تامین نیرو و اعتبار برای هزینه نگهداری گلف وافزایش گلف داریم.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان ادامه داد: متاسفانه در طوفان شاهین موج شکن پسابندر آسیب دیده و نیازبه ترمیم دارد و همچنین ریزش تراشه موجب لای گرفتن اسکله شده و نیاز به دیوار محافظتی دارد.
وی گفت: تعداد بیش از ۲۰ قایق بخاطر بارش و پرشدن آب داخل حوضچه غرق شده و به یک دستگاه جرثقیل بوم بلند برای نجات و بیرون کشیدن، نیاز است.
رییسی بیان کرد: تعداد ۳۰ قایق شکسته و لنجهای صدمه دیده ۱۲ فروند در اثر طوفان بوده است، و درخواست اعتبار برای راه اندازی واحد اطفای حریق و ایمنی در بنادر صیادی استان را داریم.