کیوسک بین الملل تابناک: هشدار درباره وقوع دو جنگ جهانی وحشتناک، رزمایش کماندوها و ناوهای جمهوری آذربایجان در دریای خزر، استقرار ناو هواپیمابر اتمی کارل وینسون آمریکا در اقیانوس هند، کشته و زخمی شدن ۴ نیروی ارتش ترکیه در شمال سوریه و پایان مذاکرات طالبان و آمریکا در دوحه، از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
هشدار درباره وقوع دو جنگ جهانی وحشتناک
"جنگ بین آمریکا و چین محتمل است و بشریت با دو جنگ وحشتناک جهانی روبه رو خواهد شد.
روبرت فارلی نویسنده مقاله در 19Fortyfive، معتقد است که درگیری بین ایالات متحده و چین میتواند به سومین و چهارمین جنگ جهانی منجر شود.
او مینویسد: رویارویی واشنگتن و پکن، به احتمال زیاد، با یک درگیری قاطع به پایان نمیرسد، بلکه منجر به یکسری کارزارهای مسلحانه میشود.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، به نظر وی، دو قدرت بزرگ میتوانند نبردی را بر سر تایوان آغاز کنند. فارلی معتقد است، اگر نیروهای آمریکایی موفق شوند ارتش آزادیبخش خلق چین را شکست دهند، این امر پکن را مجبور نخواهد کرد که ایده اتحاد مجدد با این جزیره را کنار بگذارد.
نویسنده معتقد است که جمهوری خلق چین، آتشبس موقتی با ایالات متحده منعقد و سپس دوباره برای الحاق منطقه مورد مناقشه به سرزمین خود اقدام میکند.
این نشریه مینویسد: حتی اگر چین در مبارزات انتخاباتی تایوان پیروز شود، تناقضات اساسی با ایالات متحده آمریکا را از بین نخواهد برد. این پیش زمینهها را برای درگیری دیگری ایجاد میکند.
فارلی گفت: هرگونه درگیری مسلحانه در غرب اقیانوس آرام، یک فاجعه خواهد بود و زیرساختها، روابط مالی و تجاری که بین آسیا و آمریکای شمالی ایجاد شده است را از بین میبرد.
نویسنده مقاله ابراز امیدواری کرد که بشر بتواند از چنین سناریویی جلوگیری کند.
رزمایش کماندوها و ناوهای جمهوری آذربایجان در دریای خزر
رسانههای جمهوری آذربایجان روز یکشنبه از برگزاری یک رزمایش از سوی نیروی دریایی این کشور در دریای خزر خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری «ترند نیوز» وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با انتشار بیانیهای اعلام کرد، این رزمایش سه روزه از فردا دوشنبه شروع و پنجشنبه خاتمه مییابد. قرار است تمرینات فرماندهی و ستادی نیروهای دریایی این کشور در بخش دریای خزر متعلق به باکو برگزار شود.
دراین رزمایش کشتیهای جنگی و کماندوهای دریایی این کشور تمرینهایی را با تمرکز بر محافظت از زیر ساختهای جمهوری آذربایجان در دریای خزر انجام خواهند داد.
چندی قبل نیز وزارت دفاع جمهوری آذربایجان از انجام رزمایش دریایی در دریای خزر خبر داد و اعلام کرد که هدف از این تمرینات با مشارکت ناوهای جنگی، کشتیها و تفنگداران دریایی انجام عملیات جنگی و حفاظت از زیرساختهای انرژی و نیروهای دفاعی در بخش جمهوری آذربایجان در دریای خزر است.
نیروی دریایی این کشور که در واقع گارد ساحلی با ماموریت تفحص و جستجو را دارد، بر دفاع از زیر ساختهای انرژی در دریای خزر تمرکز دارد. یکی از دلایل جمهوری آذربایجان در برگزاری این رزمایشها، نگرانی از عملیات تروریستی محتمل علیه تاسیسات انرژی در دریای خزر است.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرده تشکیل یگانهای جدید همراه با آموزش پرسنل مناسب و خرید کشتی و قایق را در این زمینه مد نظر دارد. وزیر دفاع جمهوری آذربایجان چندی قبل اعلام کرد، این کشور در حال تقویت نیروی دریایی خود در دریای خزر است.
باکو در حالی که نیم نگاهی به ارمنستان دارد، در هفتههای اخیر، رزمایشهای متعددی را با ترکیه، پاکستان و گرجستان برگزار کرده است.
استقرار ناو هواپیمابر اتمی کارل وینسون آمریکا در اقیانوس هند
رسانههای هندی روز یکشنبه از اعزام ناو هواپیمابر اتمی نیروی دریایی آمریکا به اقیانوس هند برای مشارکت در یک رزمایش چهارجانبه خبر دادند.
به نوشته روزنامه هندی «فایننشل اکسپرس»، ناو هواپیمابر اتمی «کارل وینسون» جهت شرکت در رزمایش «مالابار» که از دوازدهم تا پانزدهم اکتبر با حضور کشورهای هند، ژاپن، استرالیا و آمریکا برگزار میشود، وارد اقیانوس هند میگردد. منطقه اصلی برگزاری این رزمایش خلیج بنگال است. این رزمایش شامل چند مرحله از جمله نبرد فرضی ناوهای حاضر با همدیگر و مشارکت جنگندههای هند خواهد بود.
آمریکا علاوه بر این ناو هواپیمابر، شماری از ناوهای موشک انداز مختلف را عازم این رزمایش بزرگ میکند. ارتش هند علاوه رزمناوهای خود، یک فروند زیر دریایی و ناوگانی از هواپیماهای ضد زیر دریایی خود را عازم این رزمایش میکند. ژاپن نیز اعلام کرده که ناو بالگرد نشین «جی اس کاگا» و رزمناو «موراسم» را عازم این رزمایش خواهد کرد.
سخنگوی نیروی دریایی هند گفته است که تمرکز اصلی این رزمایش، نبرد با زیر دریایی و استفاده از سلاحهای پیشرفته در این رزمایش با مشارکت نظامیان است.
این در حالی است که چین نسبت به هدف تمرین مالابار مشکوک است، زیرا احساس میکند رزمایش سالیانه تلاشی برای مهار نفوذ خود در منطقه هند و اقیانوس آرام است. رزمایش مالابار در سال ۱۹۹۲ به عنوان رزمایش دوجانبه بین نیروی دریایی هند و نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس هند آغاز شد. ژاپن در سال ۲۰۱۵ به عضویت دائمی این رزمایش درآمد. این رزمایش سالانه در سواحل گوام در سال ۲۰۱۸ و در سواحل ژاپن در سال ۲۰۱۹ انجام شد.
نگرانیهای جهانی در مورد افزایش قدرت نظامی چین در منطقه هند و اقیانوس آرام افزایش یافته است. آمریکا و برخی کشورهای متحد نیز با بهانه آزادی دریانوردی، سعی در حضور نظامی در آبهای منطقه دارند.
کشته و زخمی شدن چهار نیروی ارتش ترکیه در شمال سوریه
وزارت کشور ترکیه از کشته شدن یک افسر نظامی و زخمی شدن سه تن دیگر در حمله راکتی عناصر مسلح وابسته به «یگانهای مدافع خلق» در شمال سوریه خبر داد.
وزارت کشور ترکیه در بیانیهای اعلام کرد، یکی از افسران عملیات ویژه ارتش بر اثر اصابت راکت شلیک شده یگانهای مدافع خلق به خودروی زرهی در منطقه مارع شهر اعزاز در شمال سوریه جان خود را از دست داده است.
به گزارش آناتولی، در این بیانیه همچنین آمده که در اثر اصابت این راکت، سه نیروی ترکیهای هم زخمی و راهی بیمارستان شدند.
در هفتم ماه جاری میلادی نیز ترکیه اعلام کرد که یکی از سربازان ارتش این کشور در حمله راکتی در منطقه عملیاتی «درع الفرات» در شمال حلب کشته شد.
پایان مذاکرات طالبان و آمریکا در دوحه
رسانهها روز یکشنبه از پایان مذاکرت گروه طالبان با هیات آمریکایی در دوحه قطر و آغاز مذاکرات این گروه با نمایندگان اتحادیه اروپا خبر دادند.
به گزارش"رویترز"، زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان که برای چندین سال در گفتوگوهای صلح افغانستان حضور داشت، در هیأت آمریکایی حاضر در دوحه حضور ندارد.
طالبان امروز در اولین نشست گفت و گوی مستقیم با هیات آمریکایی بعد از خروج نیروهای ایالات متحده از افغانستان به واشنگتن هشدار داده بود که دولت موقت افغانستان را تضعیف و بیثبات نکنید.
هیات آمریکایی شامگاه شنبه برای نخستین بار پس از خروج نیروهای واشنگتن از افغانستان با نمایندگان طالبان در دوحه دیدار کردند.
وزیر امورخارجه دولت موقت طالبان اعلام کرد، در دیدار با مقامهای آمریکایی، درباره روابط کابل و واشنگتن، توافقنامه دوحه، کمکهای بشردوستانه، آزادسازی پولهای بلوکه شده افغانستان، رعایت حریم هوایی افغانستان و مسائل دیگر گفتوگو شد.
امیرخان متقی سرپرست وزارت امورخارجه طالبان تصریح کرد: در این نشست، بر ارسال کمکهای بشردوستانه و عمل به توافقنامه دوحه و احترام به حریم هوایی افغانستان تاکید شد.
وزارت امورخارجه آمریکا در این باره اعلام کرد که تشکیل حکومت فراگیر و خروج شهروندان آمریکا و همکاران محلی این کشور از افغانستان، از محورهای این سفر است.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: این دیدار درباره به رسمیت شناختن و دادن مشروعیت (به طالبان) نیست. ما بر طالبان فشار میآوریم تا حقوق تمام مردم افغانستان از جمله زنان و دختران را رعایت کنند و حکومت فراگیر با پشتیبانی همه احزاب تشکیل دهند. آمریکا میخواهد به طالبان فشار آورد تا برای سازمانهای کمکرسان، امکان دسترسی به مناطقی را که نیاز به کمک دارند، فراهم کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.