بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: دیدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با فرمانده ارتش پاکستان، واکنش جریانهای عراقی به نتایج انتخابات، سفر معاون جوزف بورل به ایران با موضوع برجام و افغانستان، حمله با نارنجک به منزل یکی از فرماندهان الحشدالشعبی در بغداد و گفتوگوی وزیر خارجه اسرائیل با مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برجام، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
دیدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با فرمانده ارتش پاکستان
سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در دومین روز از سفر رسمی خود به پاکستان صبح امروز با فرمانده ارتش این کشور دیدار کرد.
سردار باقری به همراه هیات بلندپایه نظامی کشورمان با حضور در مقر فرماندهی ارتش پاکستان در شهر «راولپندی» با ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش کشور میزبان دیدار کرد.
پیش از شروع نشست رسمی، سردار باقری با حضور در جایگاه نمادین شهدا در مقر فرماندهی ارتش، ضمن ادای احترام به فداکاریهای نیروهای مسلح پاکستان در مبارزه با تروریسم، دسته گلی را نثار جایگاه شهدا کرد.
پس از مراسم استقبال، هیاتهای بلندپایه نظامی ایران و پاکستان وارد مذاکرات رسمی شدند.
سردار سرلشکر محمد باقری و ژنرال باجوا، تازهترین تحولات روابط دوجانبه ایران و پاکستان، مناسبات دفاعی، تحولات منطقهای از جمله افغانستان را مورد بررسی قرار دادند. آنان با ابراز اطمینان نسبت به روند رو به رشد تعاملات نظامی، امنیتی و مرزی دو کشور همسایه طی سالهای اخیر، مصمم به پیشبرد این تعاملات شدند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان همچنین قرار است با ژنرال «ندیم رضا» رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان دیدار کند.
توسعه همکاریهای مشترک علیه تروریسم، تبادل هیاتهای آموزشی، تقویت مدیریت مرزی، تبادل اطلاعات و گسترش رایزنیهای دفاعی، از دیگر موضوعاتی است که توسط هیات بلندپایه نظامی کشورمان و مقامهای ارتش پاکستان مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
سردار باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در راس یک هیات بلندپایه نظامی شب گذشته به منظور توسعه همکاری مشترک با پاکستان وارد اسلامآباد شد و مورد استقبال مقامات ارشد ارتش پاکستان و سفیر ایران در این کشور قرار گرفت.
واکنش جریان های عراقی به نتایج انتخابات
کمیسیون عالی انتخابات پارلمانی عراق می گوید، نتایج اعلام شده، اولیه و غیر نهایی است اما گروه ها و شخصیت های متعدد عراقی ملاحظاتی جدی درباره تخلفات احتمالی در این رویداد دارند.
کمیسیون عالی انتخابات عراق بعد از اعلام نتایج اولیه و واکنش های مختلف برخی جریان ها و شخصیت های عراقی، نامزدها و جریان های سیاسی و نیز طرح موضوع عدم شمارش بخشی از آرا، نتایج اعلام شده قبلی را از پایگاه اطلاع رسانی خود حذف کرد.
کمیسیون عالی انتخابات اعلام کرد که ۳ هزار و ۱۰۰ صندوق را دستی بازشماری خواهد کرد.
این کمیسیون افزود: آرایی که قرار است، دستی شمارش شوند، ۶ درصد کل آرا را مشتمل بر ۶۰ هزار رای شامل می شود.
کمیسیون، تصمیم گرفته در مرحله نخست امروز چهارشنبه، صندوق های ۴۹۸ مرکز انتخاباتی را با حضور رسانه ها و نمایندگان گروه های سیاسی در بغداد شمارش دستی بکند تا با نتایج رایانه ای اعلام شده تطابق دهد.
بر اساس نتایج اولیه و غیر نهایی، جریان صدر پیشتاز نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق است.
این کمیسیون از ۱۲ اکتبر (۲۰ مهرماه) به مدت سه روز به نامزدهای معترض نسبت به نتایج انتخابات مهلت داده تا شکایت خود را با مستندات ارائه دهند.
از سوی دیگر، مرکز حقوق بشر بغداد از مفقود شدن بیش از دو میلیون رای خبر داده است.
این مرکز به عدم شمارش آرا در ۳ هزار و ۱۸۳ سیستم استناد کرده که گفته شده است به علل فنی از کار افتادند و آرای موجود در آنها به سرجمع رای افزوده نشده است.
اما نامزدهای انتخابات پارلمانی و جریان های سیاسی نسبت به تفاوت آرا واکنش های مختلفی از خود نشان داده اند.
مقتدا صدر تشکیک در نتایج انتخابات را رد کرده و گفت: کسی حق ندارد که دست به خشونت بزند.
از سوی دیگر، «احمد الاسدی» سخنگوی فهرست الفتح عراق در کنفراسی خبری در بغداد گفت: نتایج شمارش آرای انتخابات مجلس را به هیچ وجه قبول نداریم؛ شفافیتی در کار نبود.
وی افزود: کمیسیون انتخابات باید بطور شفاف واقعیت ها را بیان کند. ما لحظه به لحظه نتیجه شمارش آرا را پیگیر بودیم و می دانیم پیروز انتخابات شدیم اما نمی دانیم در شمارش آرا چه اتفاقی افتاد.
عضو ائتلاف الفتح ادامه داد: طرفداران فهرست الفتح شوکه شده اند، ما آنها را به آرامش دعوت کردیم. کسی را متهم نمیکنیم، ولی تاکید داریم که آرای ما مفقود شده است. یک میلیون رای شمارش نشده است و ما حتی از یک رای طرفداران خود نمیگذریم.
این عضو ائتلاف الفتح تصریح کرد: ما خواهان بازشماری دستی ۱۲ هزار حوزه انتخاباتی هستیم و مطمئنیم در آن صورت نتایج انتخابات تغییر خواهد کرد.
افزون بر فهرست الفتح که شامل جریان های محور مقاومت و بسیج مردمی است، احزابی چون اتحادیه میهنی کردستان و حزب العزم اهل سنت نیز نسبت به نتیجه انتخابات تشکیک کردند و خواستار بازشماری دستی آرای صندوق ها شدند.
فهرست الفتح رسما طی بیانیه ای «مهند نعیم» مشاور نخست وزیر در امور انتخابات را که پیش از این مدیر مسئول شبکه «العین» ویژه نظارت بر انتخابات بود به تلاش برای تخریب سیستم تجمیع آرای جریان های سیاسی خاص و مورد نظر متهم کرد و خواستار دادگاهی شدن او شد. الفتح گفته فایل صوتی از وی دارد که بر این ادعا صحه می گذارد.
در همین حال، «عدنان فیحان» رئیس ائتلاف الصادقون در صفحه شخصی توییتر خود نوشت: نتایج اعلامی، منجر به پیچیدگی های بیشتر در روند سیاسی و ورود کشور به تونلی تاریک می شود، زیرا این نتایج، آشکارا غیر منطقی و دور از واقع است.
حزب اسلامی عراق نیز نتایج انتخابات را نپذیرفته است.
«عمار طعمه» از جریان «النهج الوطنی» در بیانیه ای که در رسانه های عراقی بازتاب وسیعی یافت، نوشت: فقدان بیش از ۲ میلیون رای، مشکوک است و برای آن آمار و ادله ارائه می کنیم.
وی استناد کرده است که تعداد رای دهندگان اعلامی در پایگاه اینترنتی کمیسیون عالی انتخابات ۹ میلیون و ۷۷ هزار و ۷۷۹ نفر است در حالی که جمع کل آرای اعلام شده برای همه نامزدها در همین سایت ۶ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۶۳۹ رای است.
طعمه ادامه داد: فرق بین تعداد رای دهندگان با رای حاصل شده از سوی نامزدها ۲ میلیون و ۱۳۰ هزار و ۱۴۰ رای و این یعنی سرنوشت بیش از ۲ میلیون رای نامعلوم است.
او سپس استدلال کرده که ۳ هزار و ۱۷۷ صندوق رای هنوز شمارش نشده است، در حالی که کمیسیون انتخابات می گوید فقط ۶۰ هزار رای شمارش نشده باقی مانده است.
به روایت عمار طعمه، این در حالی است که به طور معمول در هر صندوق باید حداقل ۳۰۰ رای باشد و هنوز بیش از ۳ هزار صندوق شمارش نشده است. همچنین باید پرسید چطور نتایج را بدون شمارش کامل صندوق ها اعلام کردند؟
در واکنش دیگر، «حسن سالم» نماینده سابق پارلمان و عضو جنبش عصائب اهل الحق عراق در توییتر نوشت: «در انتخابات از الف تا یای آن تقلب و مقابل چشم مردم با آرای رای دهندگان بازی شده است.»
از سوی دیگر، مقتدا صدر رهبر جریان صدر که حائز اکثریت ( ۷۵ کرسی) در پارلمان شده است در بیانیه ای توییتری خواستار خویشتنداری سایر طرف ها شده و تاکید کرده است که «مهم نیست چه کسی پیروز است، بلکه مهم تر از آن خود ملت عراق و خدمت به آن است.»
سفر معاون جوزف بورل به ایران با موضوع برجام و افغانستان
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص سفر «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران اظهار داشت: مطابق هماهنگی های صورت پذیرفته قبلی این سفر در روز پنجشنبه انجام خواهد شد.
وی افزود: این سفر در ادامه رایزنی های دو طرف در خصوص موضوعات مورد علاقه فیما بین از جمله روابط ایران و اتحادیه، افغانستان و برجام صورت می پذیرد.
سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین اظهار داشت: رایزنی ها و تماس های دو طرف هیچگاه قطع نبوده و به صورت مستمر حول موضوعات مختلف در جریان است و این سفر نیز در همین چارچوب صورت می پذیرد.
گفتنی است شبکه «الجزیره»، روز سهشنبه، گزارش داد که «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار در هفته جاری به ایران سفر کند.
سعید خطیب زاده دیروز در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره مذاکرات وین گفته بود: شبانه روز دوستان ما در حال مرور مباحث هستند. ما حتی یک ساعت را بعد از اینکه فرآیند بررسی داخلی درباره مذاکرات به جمع بندی برسد، از دست نخواهیم داد که تاریخ را نهایی کنیم و روزهای آتی روزهایی خواهد بود که فعالیتها و تعاملات دیپلماتیک بیشتری را در حوزه برجام و گفتوگوهای وین شاهد خواهید بود.
حمله با نارنجک به منزل یکی از فرماندهان الحشدالشعبی در بغداد
افراد ناشناس شامگاه سهشنبه به پرتاب دو نارنجک به سوی منزل «حقی ابواکبر» فرمانده لشکر 33 الحشدالشعبی عراق اقدام کردند.
در این حمله که در منطقه الشعله در شمال غربی بغداد روی داده، چند عضو خانواده این فرمانده الحشدالشعبی مجروح شدند.
این حمله در حالی صورت میگیرد که بسیاری از نامزدهای انتخابات پارلمانی عراق به نتیجه اعلام شده توسط کمیساریای عالی انتخابات این کشور اعتراض کرده و خواستار شفافیت در اعلام نتایج شدهاند.
هیأت هماهنگی گروه های مقاومت عراق در واکنش به نتایج اولیه انتخابات پارلمانی این کشور، از «دستکاری در نتایج انتخابات» خبر داد.
این نهاد با انتشار بیانیهای تأکید کرد، با توجه به رخدادهای خطرناکی مانند دستکاری در نتایج انتخابات و بروز ادلههای محکم مبنی بر ساختگی بودن آن، شکست و ناکارآمدی کمیساریای کنونی انتخابات مشخص است.
در همین ارتباط، «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح عراق هم در ارتباط با نتایج انتخابات این کشور بیانیهای صادر و تأکید کرد: «به هر قیمتی که شده، ما این نتایج ساختگی را نمیپذیریم و از آرای نامزدهای خود و رأیدهندگانمان با تمام قدرت دفاع خواهیم کرد.»
بر اساس اعلام کمیساریای عالی مستقل انتخابات، تاکنون جریان شیعی صدر ۷۳ کرسی، ائتلاف سنی تقدم ۳۸ کرسی، ائتلاف دوله القانون ۳۷ کرسی، ائتلاف عزم ۱۵ کرسی، ائتلاف الفتح ۱۴ کرسی، جنبش امتداد ۹ کرسی، جریان حکمت ملی ۲ کرسی، ائتلاف النصر، ۲ کرسی و حزب دموکرات کردستان عراق ۳۲ کرسی را به دست آوردهاند.
به عقیده ناظران، هیچ یک از فراکسیونها میزان آرایی که بر اساس آن قادر به تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان باشند، کسب نکردهاند و ائتلاف میان فراکسیونها برای تشکیل کابینه ضروری است.
گفتوگوی وزیر خارجه اسرائیل با مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برجام
«یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی روز سهشنبه در واشنگتن با «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا دیدار و گفتوگو کرد.
لاپید در پیامی در صفحه شخصی خود در توییتر با اشاره به این دیدار نوشت: «در نخستین دیدارم در واشنگتن با جیک سالیوان دیدار داشتم. ما درباره چند موضوع امنیتی از جمله تهدید ایران صحبت کردیم.»
وی در ادامه نوشت: «من نگرانی اسرائیل درباره مسابقه ایران به سوی توانایی هستهای و اینکه ایران در حال رسیدن به آستانه هستهای است را به اشتراک گذاشتم.»
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اضافه کرد: «ما درباره ضرورت طرح جایگزین برای توافق هسته ایران صحبت و نیز درباره طرحم در خصوص نوار غزه – "اقتصاد برای امنیت"- و راه تقویت اتحاد میان آمریکا و اسرائیل نیز گفتوگو کردیم.»
پیش از این نیز، یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرده بود که دولت جو بایدن «به مسیر دیپلماتیک» با ایران متعهد است اما اگر ضروری باشد به منظور «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی، حاضر است راههای دیگر را دنبال کند.»
چند روز پیش نیز نشستی میان «ایال حولاتا» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید درباره برنامه هستهای ایران برگزار شد.