در حالي كه ميليونها هوادار فوتبال، هریک دهها هزار دلار سرمايه را به آفريقاي جنوبي آورده اند، "توريسم جنسي" در مقصد شماره يك توريستهای جهان در اين كشور يعني بندر كيپ تاون روزگار خوبي را سپري مي كند و علی رغم ابتلای یک پنجم مردم میزبان جام جهانی با ایدز و هشدار کشورهای اروپایی به شهروندانشان برای عدم انجام چنین رفتارهای پرخطری در طول رقابتهای جام جهانی 2010 که بعضاً رنگ تهدید نیز به خود گرفته، رونق این صنعت کثیف در قلب قاره سیاه بالا گرفته و درآمدهای سرشاری را برای گروههای شاغل در چنین فعالیتهایی به همراه داشته است.
به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک و به نقل از ميد دی؛ برگزاری رویدادهای بزرگ و به طور خاص رویدادهای بزرگ ورزشی، برای میزبان چنین وقایعی با آثار مثبت و منفی همراه است که یکی از آنها گسترش بهره کشی جنسی از زنان مشغول به چنین اعمالی در کشور میزبان و همچنین ورود غیررسمی و شخصی چنین زنانی برای پاسخ به درخواست توریستها در طول رویداد مذکور و تحصیل درآمدهای کلان است و در همین راستا فعاليت كارگران جنسي اين ایام، در شهر بندری زيبای کیپ تاون آفریقای جنوبی به اوج خود رسيده است.
با غروب آفتاب در اين شهر که زمینه چنین اعمالی در آن وجود دارد، تب جشن و مهماني آغاز مي شود و هوادارن فوتبال براي خالي كردن هيجانات خود به كاباره ها و بارها ميروند. خيابان لانگ در اين شهر معروفترين محل است و بارهاي اين خيابان در طول ماه اخیر که جام جهانی سیل جمعیت را به این کشور آورده بود، تا ساعتها پس از نيمه شب باز و همه گونه سرگرمي را محيا میکرد و در قبالش با دریافت مبالغی نسبتاً بالا، سودی کلان را در هر شب از طریق توریست های خوش گذران به دست میآورد. رافائل يكي از هواداران تيم هلند مي گويد: در اين نقطه جهان شما بايد خيلي مراقب باشيد. بهترين چيز اين است كه قيمت ها ثابت نيست و مي توانيد معامله كنيد.
شهرت عالم گیر یکی از خيابانهای این شهر زماني به كارگران جنسي و فروشندگان مواد مخدر بود که بخشی از این رونق به قیمتهای پایین تن فروشی و توزیع مواد مخدر به واسطه فقر شدید مردم این کشور بازمیگردد. در حالي كه مقامات به شدت به مبارزه با دسته دوم پرداخته اند اما كار زيادی را در مورد دسته اول نتوانسته اند انجام دهند و اين كارگران راه خود را از خيابانها به بارها باز كرده اند و با رشوه دادن به دربانها به راحتي براي يافتن مشتري های بالقوه و تازه وارد به آفریقای جنوبی، وارد بارها مي شوند و البته به دلیل حجم بالای جمعیت، تمامی ویژگیهای لازم برای تجارت فراهم است و حاصل عرضه و تقاضا، سودی سرشار برای این عده تلقی میشود.
با این حال همه آنها نگرانند كه از اين پس تجارت آنها مانند يك ماه گذشته نباشد. صاحب يك بار جزئیاتی را بیان میکند که علاوه بر بیان این نگرانیاش پیرامون از سکه افتادن این تجارت کثیف، عملاً انگلیسیها را در معرض بیشتر درگیری با ایدز قرار میدهد. او مي گويد: تجارت اينها خيلي خوب شده است و عده بسياري از كشورهاي همسايه نيز به كيپ تاون آمده اند. اما بعد از جام جهاني همه چيز تمام مي شود. در جريان جام جهاني ما هر روز 3 تا 4 مشتري را داشتيم. درخواست هاي زيادي براي دختران سفيد و سياهپوست بوده است چرا كه هواداران اكثر از كشورهاي اروپايي بوده اند و بهترين مشتري هاي ما بريتانياييها بوده اند.
مقامهاي آفريقاي جنوبي كمپيني را براي افزايش آگاهي در مورد ايدز در اين شهر در جريان برگزاري مسابقات جام جهاني راه انداخته اند تا آفريقای جنوبي که بيشترين ميزان ابتلا به اين بيماری در جهان را داراست، رکورد بیشترین مبتلایان در جهان به این بیماری را ظرف یک ماه بر جای نگذارد و جهان پس از 30 روز، بحران توسعه شدید ایدز در نقاط مختلف را از طریق که یک بخش از پنج قسمت کل جمعیتش در ایدز غوطه ور است، نداشته باشد. در همین رابطه برخی کشورهای اروپایی دامنه هشدارها را فراتر برده که به عنوان نمونه بریتانیا اعلام کرد در صورت مشاهده شهروندانش در اطراف چنین خانههایی، آنها را دستگیر و از آفریقای جنوبی اخراج خواهد کرد که تهدیدی جدی ارزیابی شده است.
در 30 خانه مخصوص در كيپ تاون در جريان برگزاري مسابقات جام جهاني توسط سازمان توريسم كيپ تاون حدود 160 هزار پوشش محافظتی جنسی توزيع شده که این رقم، از آمار بالای چنین فعالیتهایی علی رغم کشورهای مختلف و سازمانهای بین المللی بهداشت و مبارزه با ایدز حکایت دارد و با وجود آنکه اكثر مقامات و مردم بيان مي كنند كه براي آنها بسيار مهم است تا در كنار تفريح توريستها ايمني نيز رعايت شود و روابط جنسي ايمن را بسيار مهم مي دانند اما در عمل آمار چنین رفتارهایی به مراتب بیش از چندصدهزار تخمین زده شده و ترس از عواقب چنین رفتارهایی حتی با پوشش نیز که کاملاً ایمن در برابر ایدز نیست، بسیار بالا است.
در حالي كه رفتارهای جنسی و فوتبال در جريان رقابتهای جام جهاني همگام با هم پيش رفته اند، اين بحث چالشهاي زيادي را در مورد قانوني كردن خودفروشي در اين كشور ايجاد كرده است که با توجه به سودهای میلیون دلاری حاصله در طول ماه اخیر برای گروهی از مردم این کشور، اتفاق بعیدی نیست. بسياري از گروه های غيرانتفاعي نیز معتقدند كه آفريقاي جنوبي بايد از اين رويداد جهاني براي افزايش آگاهي و مبارزه با ايدز استفاده كند اما اختلافاتي در اين زمينه وجود دارد و سازمانهای فعال در زمينه ايدز در این کشور، فيفا را متهم به جلوگيري از دسترسي به پوششهای محافظتی و آموزشهای ايدز در استاديومهای فوتبال و پاركهای محل حضور هواداران مي كنند که فیفا در قبالش موضع سکوت را پیش گرفته است.
كنسرسيوم ايدز جامعه پزشكان آفريقاي جنوبي براي بيماری ايدز و چندين سازمان ديگر هم در بيانيه اي مدعي شده اند كه فيفا تا اين تاريخ به هيچ سازمان فعاليتهاي مدني اجازه توزيع اطلاعات بهداشتي مرتبط به ايدز را نداده و این اقدامات تاسف برانگیز را در راستای توسعه این بیماری لاعلاج ارزیابی شده که فدراسیون بین المللی فوتبال پس از مشخص شدن نتایج به فاصله چند هفته تا چند ماه، پس از جام جهانی یکی از مسئولان مستقیمش شناخته خواهد شد و به زعم پزشکان، فیفا با عدم پوشش عوارض توریسم جنسی به عنوان کثیف ترین وجه توریسم در جهان، باید پاسخگوی کمک غیرمستقیم به توسعه این بیماری خطرناک باشد.