به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علی جدی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه باید ارادهای برای برخورد، پیگیری و شناسایی قاچاق در کشور در خودمان ایجاد کنیم، افزود: قوانین در این باره دست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را باز گذاشته است.
او ادامه داد: مبادی قاچاق هم در کشور کاملا شناخته شده است و چیز پیچیدهای نیست که برای ستاد مبارزه با قاچاق، شناخته شده نباشد و این ستاد به راحتی میتواند برای مقابله با آن ورود کند، اما هر زمانی از آنها میخواهیم ورود کنند، میگویند بخشی را کولبران وارد میکنند که نمیشود با آنها برخورد کرد، زیرا شغل و معیشت آن هاست. اما این را نمیگویند که یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار قاچاق پوشاک، شاید بیش از صدها هزار شغل را در کشورمان زمین زده است و شاید اگر جلوی این قاچاق گرفته و تولید داخلی تقویت شود، تعداد زیادی شغل ایجاد میشود که به کولبری نیازی نخواهد بود.
او اضافه کرد: متاسفانه هر کدام از دست اندرکاران مقابله با قاچاق، دیگری را مقصر میدانند در حالی که شرح وظایف هر کدام از آنها مشخص است.
مسئول تحقیق و تفحص از صنعت نساجی گفت: مبادی ورودی قاچاق، مشخص است و این رقم ورود قاچاق نمیتواند فقط از طریق لنجها و کوله بران باشد بلکه مستند داریم که بسیاری از آنها از مبادی رسمی وارد میشود.
جدی افزود: قاچاق از طریق کولبران به اندازهای نیست که بخواهیم آن را در اولویت برخورد قرار دهیم.
وی ادامه داد: انبوه تولیدات پوشاک به علت تبعات ناشی از کرونا در انبارهای مختلف مانده است و اگر ستاد مقابله با قاچاق کالا با قاچاق پوشاک برخورد نکند صنعت پوشاک کشور، زمین خواهد خورد.
مدیرکل دفترصنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه پوشاک در کشورمان، سال هاست که از قاچاق، لطمه میبیند، گفت: در سال ۱۳۹۷، طرح مقابله با واردات غیر رسمی پوشاک را با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و کارگروه نظارت بر پیگیری دستورالعمل ساماندهی واردات پوشاک را داشتیم که به مقابله کمک کرد و قاچاق پوشاک کم شد.
افسانه محرابی افزود: در سال ۱۳۹۶ حدود ۶۲ میلیون دلار به شکل رسمی، واردات پوشاک داشتیم، اما آن را ممنوع کردیم تا بتوانیم قاچاق را کنترل کنیم.
او اضافه کرد: ممنوعیت واردات پوشاک و شناسه دار کردن کالاها را انجام دادیم و از دی سال ۱۳۹۷ باید همه پوشاک وارداتی و داخلی، شناسه دار میشد و از این طریق، بستر مقابله با قاچاق فراهم شد.
معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: با رویکردی که در سال ۱۳۹۷ داشتیم موفق شدیم طرحی را در سراسر کشور اجرا کنیم و قاچاق پوشاک را از ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار و شاید کمتر از یک میلیارد دلار در سال ۱۳۹۸ کاهش دادیم.
مصطفی پورکاظم شایسته افزود: طرح را از مهر امسال آغاز کردیم و فقط در ۸ روز گذشته در تهران سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان پوشاک برند را جمع آوری و ویترینها را در مجتمعهای تجاری بزرگ تهران اصلاح کردیم.
او اضافه کرد: ستاد مبارزه با قاچاق، طرح جامع مبارزه با قاچاق پوشاک را در سطح عرضه و در مرزها تهیه و ابلاغ کرده است و علاوه بر آن جمع آوری و برخورد در سطح عرضه، آغاز کرده است و آثار آن را خواهیم دید.
پورکاظم شایسته گفت: ۱۲۰ نشان خارجی را به ما ابلاغ کردند که قاچاق محرز است و در طرح جمع آوری باید از سطح عرضه جمع آوری شود، اما به رغم استعلام از وزارت صمت که با صراحت ۳ نشان خارجی دیگر را هم جزو این ۱۲۰ نشان قرار دهند، اما هنوز تا کنون این موضوع را به ما ابلاغ نکرده اند.
او افزود: در رابطه با جمع آوری این برندها آمادگی داریم و فقط منتظر اعلام سیاست وزارت صمت هستیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.