کیوسک بین الملل تابناک

برگزاری تمرین نظامی میان ژاپن و اتحادیه اروپا در خاورمیانه/ درخواست روسیه برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی/ سفر گروسی به واشنگتن جهت رایزنی درباره برجام/ مرگ کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا

برگزاری تمرین نظامی میان ژاپن و اتحادیه اروپا در خاورمیانه، درخواست روسیه برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی، سفر گروسی به واشنگتن جهت رایزنی درباره برجام، مرگ کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا و آمادگی جمهوری آذربایجان برای عادی سازی روابط با ارمنستان از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند. 
کد خبر: ۱۰۸۲۹۱۵
|
۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۰ 18 October 2021
|
8941 بازدید
|
۴

برگزاری تمرین نظامی میان ژاپن و اتحادیه اروپا در خاورمیانه/ درخواست روسیه برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی/ سفر گروسی به واشنگتن جهت رایزنی درباره برجام/ مرگ کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا

کیوسک بین الملل تابناک: برگزاری تمرین نظامی میان ژاپن و اتحادیه اروپا در خاورمیانه، درخواست روسیه برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی، سفر گروسی به واشنگتن جهت رایزنی درباره برجام، مرگ کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا و آمادگی جمهوری آذربایجان برای عادی سازی روابط با ارمنستان از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند. 

 

برگزاری تمرین نظامی میان ژاپن و اتحادیه اروپا در خاورمیانه

 

اتحادیه اروپا روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای از انجام تمرین‌های گسترده دریایی به همراه ژاپن، در منطقه خاورمیانه خبر داد.

برگزاری تمرین نظامی میان ژاپن و اتحادیه اروپا در خاورمیانه/ درخواست روسیه برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی/ سفر گروسی به واشنگتن جهت رایزنی درباره برجام/ مرگ کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا

به گزارش تارنمای اتحادیه اروپا، کشتی‌های دو طرف در عملیات مقابله با دزدان دریایی فرضی در نزدیکی سواحل خلیج عدن و دریای عرب تمرین‌های مشترک نظامی انجام دادند. در این عملیات آن ها همچنین تعاملاتی را از حیث تبادل داده‌ها با مرکز امنیت دریایی عمان صورت دادند.

 

گفته می‌شود این رزمایش در ادامه تمرین‌های نظامی مشترک با ژاپن و جیبوتی در ماه «مه» گذشته و بخشی از راهبرد جدید اتحادیه اروپا در منطقه اقیانوس هند و آرام است. همچنین، اتحادیه اروپا تمایل دارد تا همکاری‌های خود را با کشورهای حوزه خلیج فارس تقویت کند.

 

در بیانیه اروپایی‌ها ادعا شده است که اتحادیه اروپا به حفظ نظم بین‌المللی مبتنی بر حاکمیت قانون از طریق همکاری‌های عملی دریانوردی برای ضمانت امنیت مسیرهای دریایی، حفاظت از دریانوردی جهانی در برابر تهدیدهای سنتی و غیر سنتی و توسعه متعهد است.

 

اتحادیه اروپا همچنین مدعی شده است در زمینه نگهداری و تقویت صلح، ثبات و توسعه پایدار در منطقه سهم بیشتری را در کنار شرکای خود در منطقه‌ اقیانوس هند و آرام ایفا خواهد کرد.

 

این رزمایش در حالی برگزار شد که آمریکا، انگلیس و استرالیا پیمان جدیدی را در زمینه توسعه همکاری‌های امنیتی در منطقه اقیانوس هند و آرام امضا کردند که باعث بروز اختلافات شدید دیپلماتیک با اتحادیه اروپا شده است.

 

درخواست روسیه برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی

 

دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت که مسکو به تفرقه و جدایی در اروپا تمایلی ندارد و خواستار وجود کشورهای برخوردار و متحد اروپایی با نیروهای دفاعی مستقل از آمریکاست.

 

به گزارش خبرگزاری تاس؛ پسکوف در ادامه سخنانش در برنامه ای به نام "ولادیمیر پوتین: استاد بازی" که یکشنبه شب از شبکه تی وی پنج فرانسه پخش شد، افزود: اروپا اکنون در جستجوی راه ویژه خویش، درباره سامانه دفاعی خود تردید و به در اختیار داشتن سامانه دفاعی مستقل و مقتدر احساس نیاز کرده است.

 

وی گفت: از آنجا که باقی ماندن ایالات متحده در اروپا و اراده آن برای دفاع از اروپائیان در برابر "روس های ترسناک" مشخص و قطعی نیست،  اروپا باید ارتش خود را داشته باشد.

 

پسکوف تاکید کرد که ما هیج طرفی را تهدید نمی کنیم و تنها می خواهیم نظراتمان شنیده و توجه شود. ما منشا خطر نیستیم و کشور بسیار بزرگ و نیرومند ما در پی شریک و همکار است.

 

سخنگوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در باره استقرار نیروهای ارتش روسیه نزدیک مرز اوکراین که تهدیدی برای غرب تصور می شود، با اشاره به رزمایش های گسترده ناتو نزدیک مرزهای روسیه پیش از انتقال نیروهای این کشور به این نقطه، افزود: با اینکه مطالب بی شماری در باره تمرکز و استقرار نیروهای روسیه منتشر شده، اما تمرکز نیروهای ناتو در نزدیک مرزهای روسیه، نادیده گرفته شده است.

 

پسکوف،  درخواست کی یف را برای عضویت در ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی)، بدترین پیامد ممکن دانست که خط قرمز منافع ملی روسیه را زیرپا می گذارد و دقیقا همان رخدادی است که ممکن است مسکو را به در پیش گرفتن اقدامات فعال برای تضمین امنیت خود وادار کند.

 

رزمایش نظامی چهار روزه روسیه و چین (از ۱۴ تا ۱۷ اکتبر / ۲۱ تا ۲۴ مهر ماه) در آب های بین المللی دریای ژاپن که نیروهای دو طرف در آن نابودی مین های شناور دشمن با آتش توپخانه تمرین کردند، بخشی از همکاری دریایی بین دو کشور و نمایشگر توان دفاعی مسکو و پکن در برابر تهدیدهای مشترک بود.

 

رزمایش مشترک روسیه و چین برای اولین بار در اوت ۲۰۰۵ برگزار شد، اما از سال ۲۰۱۲، تمرینات دریایی سالانه با هدف تقویت آمادگی رزمی روسیه و چین برای مقابله مشترک با تهدیدها هر سال برگزار شده است به طوری رزمایش امسال نهمین رزمایش مشترک دو کشور بود.کارشناسان نظامی به روزنامه گلوبال تایمز چین گفته اند، چنین رزمایش هایی علاوه بر اینکه سطح بالای اعتماد راهبردی دو طرف را به نمایش می‌گذارد، در بحبوحه تلاش غرب برای ایجاد اتحادهایی مانند پیمان آکوس و پنچ چشم، توان دفاعی پکن و مسکو در مقابله با تهدیدات امنیتی دریایی و محافظت از صلح و ثبات منطقه را نشان می‌دهد.

 

سفر گروسی به واشنگتن جهت رایزنی درباره برجام

 

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه از سفر به واشنگتن خبر داد.

برگزاری تمرین نظامی میان ژاپن و اتحادیه اروپا در خاورمیانه/ درخواست روسیه برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی/ سفر گروسی به واشنگتن جهت رایزنی درباره برجام/ مرگ کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا

گروسی در پیامی توئیتری نوشت:‌ «جهت رایزنی با آنتونی بلینکن [وزیر امور خارجه] و کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و دیگر مقامات درباره برجام و راستی‌آزمایی هسته‌ای، تغییرات اقلیمی، امنیت و ایمنی اتمی و چگونگی حمایت ایالات متحده از اقدامات حیاتی آژانس در راستای سلامت و توسعه، راهی واشنگتن دی‌سی شدم».

 

سفر گروسی به آمریکا در حالی انجام می‌شود که ۲۲ مهر ماه «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران میزبان «انریکه مورا» معاون جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تهران بود. پس از برگزاری این نشست در تهران اعلام شد که قرار است گفت‌وگوها در طی دو هفته آینده در بروکسل از سر گرفته شود.

 

بعد از توافق اخیر ایران و اتحادیه اروپا برای گفت‌و‌گو در بروکسل با موضوع برجام، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره این گفت‌و‌گوها ابراز امیدواری کرد. منابع رسانه‌ای روز دوشنبه (امروز) از اظهارات تازه جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره مذاکرات با ایران درباره برجام خبر دادند.

 

مقامات آمریکایی و صهیونیستی اخیراً در گفت‌وگوهایی که درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند ادعا کرده‌اند اگر روش دیپلماتیک برای محدود کردن برنامه هسته‌ای تهران به جایی نرسد به «نقشه دوم» متوسل می‌شوند. با این حال بورل می‌گوید اتحادیه اروپا از نقشه دومی حمایت نخواهد کرد.

 

ایران  در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

 

دولت جو بایدن، علی‌رغم اعتراف به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران از انجام اقداماتی که برای بازگشت به برجام ضروری بوده خودداری کرده و عملاً پیگیری سیاست ترامپ را علیه ایران در دستور کار قرار داده است.

 

بایدن و مشاورانش گفته‌اند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند، اما می‌خواهند از بازگشت به برجام به عنوان «سکویی برای قوی‌تر و طولانی‌تر کردن» این توافق استفاده کنند.

 

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

 

گروسی پیش‌تر اذعان کرده است: «این مسئله، همانطور که در توضیحات خود توصیف کردید، یک اقدام متقابل و چشم در برابر چشم است که متأسفانه از زمانی شروع شد که ایالات متحده از این توافق (برجام) خارج شد و ایران به تدریج، کاهش تعهداتش ذیل برجام را شروع کرد. پس از آن قطعاً دامنه دید و میزان بازرسی‌هایی که داریم، کاهش یافته است. بله این صحت دارد».

 

مرگ کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا

 

کالین پاول وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در  زمان دولت جورج بوش پسر و رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور در زمان ریاست جمهوری جورج بوش پدر، امروز و در سن ۸۴ سالگی براثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ درگذشت.

برگزاری تمرین نظامی میان ژاپن و اتحادیه اروپا در خاورمیانه/ درخواست روسیه برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی/ سفر گروسی به واشنگتن جهت رایزنی درباره برجام/ مرگ کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا

به گزارش سی ان ان، کالین لوتر پاول (Colin Luther Powell) با اصلیت آفریقایی - آمریکایی در سال ۱۹۳۷ در شهر نیویورک آمریکا به دنیا آمد. او اولین وزیر خارجه سیاه پوست آمریکا بود.

 

پاول وقتی در ارتش آمریکا خدمت می‌کرد از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۸۹ مشاور امنیت ملی و از ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۳ رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا بود.

 

در زمان حمله عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ که به جنگ خلیج فارس معروف شد، پاول ریاست ستاد مشترک ارتش آمریکا را برعهده داشت.

 

وی شصت و پنجمین وزیر خارجه آمریکا بود که از ۲۰ ژانویه ۲۰۰۱ تا ۲۳ ژانویه ۲۰۰۵ تحت فرمان جرج دبلیو بوش همکاری می‌کرد.

 

پاول توسط جورج بوش برای تصدی وزارت خارجه آمریکا شد و پس از گرفتن رأی اعتماد از مجلس سنای آمریکا این مقام را در اختیار گرفت.

 

با گرفتن مقام وزارت امور خارجه او به بالاترین مقام رسمی دولتی که تا به حال به یک آفریقایی-آمریکایی رسیده بود دست یافت.

 

پس از پاول، جانشین او، خانم کاندالیزا رایس نیز از آمریکائیان آفریقایی‌تبار بود که به عنوان وزیر  امور خارجه آمریکا منصوب شد.

 

کالین پاول را می‌توان در طیف جمهوریخواهان سنتی آمریکا تعریف کرد. وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده آمریکا یکی از مخالفان استراتژی های بوش در بغداد محسوب می شد.

 

آمادگی جمهوری آذربایجان برای عادی سازی روابط با ارمنستان

 

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان امروز در سخنانی اعلام کرد که کشورش آماده عادی سازی روابط با ارمنستان است.

برگزاری تمرین نظامی میان ژاپن و اتحادیه اروپا در خاورمیانه/ درخواست روسیه برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی/ سفر گروسی به واشنگتن جهت رایزنی درباره برجام/ مرگ کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا

به گزارش خبرگزاری ترند، «جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان امروز دوشنبه بار دیگر مدعی شد که باکو به دنبال عادی سازی روابط با ارمنستان در دوره پس از جنگ دوم قره باغ بر اساس قوانین بین‌المللی است و این موضع باکو نیز بدون تغییر باقی می‌ ماند.

 

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در این خصوص گفت: بهتر است روند تعیین حدود و مرزهای بین‌المللی شناخته شده بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان به زودی آغاز شود.

 

«جیحون بایراموف» در این باره اضافه کرد: اگر ارمنستان در این راستا گامی بردارد، جمهوری آذربایجان نیز در پاسخ گامی خواهد برداشت.

 

آخرین درگیری مسلحانه میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در اواخر سپتامبر ۲۰۲۰ رخ داد. این درگیری یک ماه و نیم بعد، به دنبال امضای توافق آتش بس دو طرف با میانجیگری روسیه در نهم نوامبر به پایان رسید. براساس این توافق، طرفین توافق کردند تا به طور کامل آتش بس برقرار کرده و به تبادل زندانیان و اجساد کشته شدگان اقدام کرده و دستاوردهای ارضی خودشان را تحکیم کنند. علاوه بر این، نیروهای صلحبان روسیه در این منطقه مستقر شدند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
سابقه روسیه آنقدر بد و خراب است که هیچ کشور اروپایی حاضر نیست با این کشور نیروی نظامی مشترک داشته باشه

ولی با آمریکا که یک کشور غیر اروپایی است همه جور همکاری دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
دعوت همکاری روسیه از اروپا مثل دعوت گرگ از گوسفندان است

کشورهای اروپایی هیچوقت مغز ........ نمیخورن
روسیه از بدنامان تاریخ است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۶
روسیه هیچ دوستی در جهان ندارد.
کشوری منفور و بدنام که بجز کره شمالی هیچ کشوری به آن اعتماد ندارد
حتی در ایران بر سر اعتماد و دوستی با این کشور منفور اختلاف نظر هست .
روسیه و انگلیس از قرن های گذشته عامل استعمار و جنگهای جهان بوده و هنوز هم هستند
امیرحسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۷
تا کریدور بین المللی جنوب _شمال که از چابهار و سواحل مکران شروع میشه و از ارمنستان میگذره به سمت روسیه و اروپا تکمیل و راه اندازی نشده ، نباید مذاکرات عادی سازی روابط شروع بشه ، ظاهراً با مشاوره صهیونیست ها باکو و ترکیه میخوان هرچه زودتر مسیرهای دور زدن ایران رو تکمیل کنند و قراردادهای بین المللی رو برای حذف ایران از جاده ابریشم و حذف انرژی و کالا و ترانزیت ایران رو از اروپا رقم بزنند .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟