ند پرایس:

آمریکا همچنان معتقد به دیپلماسی در قبال ایران است

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه در حال مشورت با متحدان و شرکای خود درباره ایران هستیم، اظهار داشت که ما همچنان معتقد به مسیر دیپلماسی درقبال ایران هستیم.
کد خبر: ۱۰۸۲۹۴۶
|
۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۸ 19 October 2021
|
4690 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، ند پرایس روز دوشنبه به وقت محلی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به سفر "انریکه مورا" معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران گفت که از تلاش‌های اتحادیه اروپا تشکر می‌کنیم. همه متحدان و شرکا یک هدف را دنبال می‌کنند و آن بازگشت مشترک و متقابل به تعهدات برجامی است، همانطور که در وین توافق شده بود.
وی با اشاره به شش دور مذاکرات وین افزود که دور هفتم مذاکرات وین آنچه را در دور ششم نسبت به آن توافق شده بود، دنبال خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه فضاسازی‌های آمریکا و فشار برای از سرگیری مذاکرات وین بدون اشاره به بدعهدی‌ها و نقض برجام از سوی آمریکا مدعی شد که فکر نمی‌کنیم نشست بروکسل لازم باشد. مقصدی که ما به آن فکر می‌کنیم وین است و نه یک ایستگاه میانی مانند بروکسل.
وی با بیان اینکه مقصدی که به آن فکر می‌کنیم، وین است، گفت: ما در مورد بازگشت ایران به برجام نه خوشبین و نه بدبین هستیم.
ند پرایس تصریح کرد ما از نزدیک نظاره گر رسیدن ایران به یک نظر نهایی در مورد مسیر پیش روی انتخابی هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به مشورت‌های واشنگتن با متحدان و شرکا به سفر رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران به منطقه اشاره کرد و گفت وی چند دیدار خوب در امارات داشت و به قطر و عربستان سفر خواهد کرد.
وی بار دیگر ادعا‌های واشنگتن مبنی بر نامحدود بودن زمان را تکرار کرد و گفت که همچنان معتقدیم مسیر دیپلماسی و بازگشت مشترک و متقابل به تعهدات برجامی که به صورت دپلماتیک مذاکره شده، بهترین و موثرترین روش است تا ایران برای همیشه از دستیابی به سلاح اتمی محروم شود.
وی با بیان اینکه دیپلماسی دو طرفه است، به مشورت‌های مقامات واشنگتن با تل آویو اشاره و فرافکنی‌ها و فضاسازی‌های کاخ سفید و رژیم اسرائیل مبنی بر گزینه‌های دیگر در صورت شکست دیپلماسی را تکرار کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین اظهار داشت که مقامات در پکن مانند روس ها، آلمانی ها، انگلیسی‌ها و سایر اعضا معتقدند بازگشت مشترک و متقابل به تعهدات برجامی در راستای منافع ما است.

استقبال از مذاکرات ایران و عربستان
ند پرایس در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات میان ایران و عربستان اظهار داشت بدون شک فکر می‌کنیم گفت و گوی سازنده می‌تواند ابزار خوبی برای کاهش تنش‌ها در منطقه باشد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه ما از گفتگو حمایت می‌کنیم، افزود از مذاکرات میان و عربستان حمایت می‌کنیم.

جلسه مجازی وزرای خارجه آمریکا، امارات، اسرائیل و هند
این مقام وزارت خارجه آمریا درباره جلسه وزرای خارجه آمریکا، امارات، اسرائیل و هند نیز گفت که این جلسه در مورد ایران نبود. مشخصا اجتماع چهار کشور است که آمریکا با آن‌ها منافع مشترک زیادی دارد. این یک فرصت برای چهار وزیر خارجه بود تا در مورد موضوعات مختلف از جمله اقتصاد، تغییرات آب و هوایی، همکاری در زمینه انرژی بحث کنند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در پایان نشست وزرای امور خارجه کشور‌های اروپایی تصریح کرد که برجام در مقطع حساسی قرار دارد و همه مصمم هستند که این توافق به ریل اصلی خود بازگردد.

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه در پایان نشست وزرای امور خارجه کشور‌های اروپایی تصریح کرد که برجام در مقطع حساسی قرار دارد و همه مصمم هستند که این توافق به ریل اصلی خود بازگردد.
او درباره برجام به مذاکرات اخیر خود با وزیر امور خارجه ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و سفر معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا به تهران برای گفتگو با تیم جدید مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران اشاره کرد و مدعی شد که اتحادیه اروپا سخت در تلاش است تا مذاکرات برای از سرگیری اجرای توافق هسته‌ای ایران، پی گرفته شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بدون اشاره به نقش ایالات متحده در مشکلات کنونی برجام و اینکه کدام طرف باید برای اجرای این توافق گام‌های عملی بردارد گفت: ما به روشنی اعلام کردیم که زمان به نفع ایران نیست و بهتر است که سریع‌تر به مذاکرات برگردیم.
بورل درباره مذاکرات مقدماتی با ایران در بروکسل هم گفت که مدیر سیاسی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا از تمایل ایران برای برگزاری این جلسه با او و سایر اعضای برجام، پیش از مذاکرات وین خبر داد، اما هنوز زمان آن تعیین نشده است.
در همین حال، دکتر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در تماس تلفنی دوشنبه شب به وقت تهران با آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد به مذاکرات هسته‌ای اشاره کرد و اظهارداشت، مذاکرات اخیر معاون سیاسی وزارت امور خارجه با انریکه مورا مثبت بوده است و در هفته آینده در بروکسل به این گفتگو‌ها ادامه خواهند داد و جمهوری اسلامی ایران از مذاکراتی که نتایج عملی ملموس داشته باشد حمایت می‌کند و چنانچه اعضای برجام به تعهدات کامل خود عمل کنند ایران نیز به تعهدات خود باز خواهد گشت.
دکتر امیر عبداللهیان ضمن اشاره به موضوع تبادل زندانیان افزود، ما موضوع زندانیان را در قالب انساندوستانه می‌دانیم و مایل نیستیم این موضوع به مذاکرات هسته‌ای گره بخورد.
گوترش نیز ابراز امیدواری جهت موفقیت مذاکرات هسته‌ای اظهار داشت، سازمان ملل همواره از برجام حمایت کرده است و پس از خروج ترامپ، دنبال راهی برای بازگرداندن وضعیت به زمان قبل از خروج آمریکا از برجام بوده است.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز گفتگو‌های پنج‌شنبه علی باقری معاون سیاسی وزیر خارجه ایران و انریکه مورا خوب و سازنده ارزیابی کرد و گفت: نکاتی که جمهوری اسلامی ایران باید به هماهنگ‌کننده گفتگو‌ها می‌گفت، منتقل گردید و توافق شد در چند روز آینده در بروکسل گفتگو‌ها ادامه یابد.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بار‌ها اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریم‌های آمریکا به نحوی که قابل راستی آزمایی باشد، به اجرای تعهداتش در برجام باز می‌گردد.

این در حالیست که دیپلمات‌های ارشد گروه ۴ به‌علاوه یک، ایران و اتحادیه اروپا از فروردین تا خرداد ماه گذشته، شش دور در پایتخت اتریش گردهم آمده تا درباره احیای مفاد برجام گفتگو کنند. این مذاکرات از تیرماه گذشته متوقف شده و اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی بر ازسرگیری مذاکرات اصرار دارد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری تصریح کرده است: آنچه ما در گفتگو‌ها به دنبال آن هستیم، رفع تحریم‌های ظالمانه است و محور گفت وگوها، منافع ملت ایران خواهد بود.
رئیسی خاطر نشان کرد: ما به دنبال گفتگو برای گفتگو، و مذاکره برای مذاکره نیستیم؛ بلکه مذاکره نتیجه محور می‌خواهیم و به دنبال آن تحریم‌ها علیه ملت ایران رفع شود و زندگی مردم رونق بگیرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟