گرمای تیرماه ۸۹ تهران رکورد زد

روندی که گرمای هوای تهران طی یک هفته اخیر طی کرده در روز شنبه به رکوردی که پیش از این در سال 1336 یعنی 42 درجه سانتیگراد بالای صفر ثبت شده بود رسید.
کد خبر: ۱۰۸۳۸۰
|
۲۰ تير ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۹ 11 July 2010
|
35222 بازدید

رئیس سازمان هواشناسی کشور با اعلام اینکه طی پنجاه و سه سال گذشته برای دومین بار گرمای هوای تهران در وضعیت رکورد به ثبت رسیده گفت: کاهش دو درصدی بارندگیهای سال زراعی کشور نسبت به میانگین بلند مدت بر گرمای هوا تاثیر گذاشته است.

مهندس بهرام صناعی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تهران پیش از این نیز یکبار در سال 1336 این میزان گرمای هوا را تجربه کرده افزود: روندی که گرمای هوای تهران طی یک هفته اخیر طی کرده در روز شنبه به رکوردی که پیش از این در سال 1336 یعنی 42 درجه سانتیگراد بالای صفر ثبت شده بود رسید.

وی با اشاره به اینکه طی هفته گذشته در بیشتر نواحی کشور هوای گرم تابستانی حاکم بود گفت: در مناطق جنوب و جنوب غربی به دلیل توده گرد و غبار که منشاء آن در کشور عراق بود و در جنوب شرق کشور به دلیل افزایش باد و گرد و خاک به ویژه در شهرستان زابل دمای هوا به میزان قابل توجهی افزایش یافت.

صناعی با بیان اینکه گرمای فعلی هوای کشور ارتباط مستقیمی با بارشهای سال زراعی امسال دارد گفت: وضعیت بارندگی کشور در طول سال زراعی جاری که از مهرماه سال گذشته تا به حال بوده بدین شکل است که در هفت استان شامل آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، قزوین، همدان، کرمانشاه و کردستان میزان بارش بیش از حد نرمال بوده است.

بر این اساس در 15 استان شامل لرستان، خراسان شمالی، گلستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، سیستان و بلوچستان، مرکزی، خوزستان، اصفهان، تهران، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران، گیلان و خراسان رضوی در حد نرمال بوده است.

همچنین در هفت استان نیز میزان بارشها کمتر از حد نرمال بوده که در این بین استانهای قم و هرمزگان جزو کم بارشترین استانهای کشور بوده اند.

معاون وزیر راه و ترابری تصریح کرد: بررسی میزان بارندگی در سال زراعی جاری حاکی از آن است که بارشها نسبت به سال پیش از آن 12 درصد افزایش داشته است اما نسبت به میانگین بلند مدت حدود دو درصد کاهش داشته است که همین مسئله یکی از دلایل افزایش دما است.

به گفته رئیس سازمان هواشناسی کشور، دمای هوا از امروز یکشنبه رو به کاهش می رود و این کاهش دما تا آخر هفته جاری بین سه تا چهار درجه ادامه دارد.

صناعی در مورد وضعیت هوا در استانهای شمالی کشور گفت: در استانهای شمالی شرایط متفاوت است به این معنی که دمای هوا پایین تر از استانهایی است که گرمای آنها از حد نرمال فراتر رفته اما در مقابل رطوبت در این استانها افزایش یافته است.

صناعی با بیان اینکه اوج افزایش دمای هوا در ماههای تیر و مرداد است و به تدریج از نیمه اول شهریور روند رو به کاهشی را دنبال می کند افزود: افزایش کنونی گرما تنها منحصر به ایران نیست بلکه کل دنیا اکنون با چنین پدیده ای مواجه است که از جمله دلایل بروز آن افزایش جمیعت، کمبود آب و باران و خشک شدن جنگها و مراتع و تبدیل شدن آنها به بیابان است.

وی در پاسخ به اینکه آیا اکنون دمای هوا در استانهایی که تعطیل شده اند در شرایط هشدار قرار دارد گفت: چنانچه شاخص حرارتی که ترکیبی از دما و رطوبت است بالاتر از 70 درجه سانتیگراد باشد به این معنی که نسبت بین گرمای هوا و رطوبت متوازن نباشد وضعیت هوا در شرایط سخت قرار می گیرد.

صناعی تصریح کرد: با توجه به شاخص حرارتی نمی توان گفت وضعیت هوای تهران در حالت هشدار قرار دارد اما از سوی دیگر باید به این نکته نیز توجه کرد که به موازات افزایش دما مصرف سرانه آب و انرژی نیز در کشور به میزان قابل توجهی افزایش می یابد که مجموع این شرایط، وضعیت سختی را برای مردم بوجود می آورد و در واقع تصمیم مدیران کشور نیز بر مبنای چنین وضعیتی اتخاذ شده است.

رئیس سازمان هواشناسی در پاسخ به اینکه گزارشهای سازمان هواشناسی از وضعیت هوای کشور تا چه اندازه مبتنی بر واقعیت است گفت: هیچ ملاحظاتی در اعلام وضعیت هوای کشور وجود ندارد، در واقع این سازمان بر اساس واقعیت دمای هوای کشور را به ستاد بحران کشور اعلام می کند و این ستاد است که با توجه به میزان آسیب پذیری مردم درباره وضع موجود تصمیم می گیرد.

به گفته معاون وزیر راه و ترابری، مقایسه دمای هوا در کل دنیا تابع شرایط استانداردی است و تبادل گزارشهای هواشناسی ارتباطی با مرزهای جغرافیایی و منطقه ای ندارد. در واقع برای اینکه بتوانیم وضعیت آب و هوای کشور را با دنیا مقایسه کنیم باید مبنا و معیار ارزیابیها یکسان باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۰
mohammad
|
United Arab Emirates
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
az gharar malom faghat tehraniha adam mahsob mishan chon in garma dar navahi jonob iran hamishe vojod dashte kasi hatta esmeshon ham namire
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
به اين ترتيب چرا شهرهاي خوزستان كه هر ساله دماي بالاي 45 درجه را در اغلب روزهاي تابستان دارند تاكنون تعطيلي را تجربه نكرده اند؟
ناشناس
|
Singapore
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
چرا چرت و پرت میگید؟همین پارسال یه روز 43 شد.میتونید برید سایت هواشناسی رکورد تابستون پارسالو ببینید.(www.weather.ir)
mohsen
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
فکر نمی کنید دست استکبار در این کار دخیل باشد در این زمینه کمی بصیرت بخرج دهیم شاهد دست پنهان صهیونیزم خواهیم بود
ناشناس
|
-
|
۱۴:۰۴ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
اينها همه فيلم است.لطفا قبل از مخابره خبر، سايت هاي هواشناسي دنيا را هم چك مي كرديد بعد خبر مي زديد يعني ميزان خريت مردم اينقدر رفته بالا كه دروغ به اين بزرگي را باور كنند.
لطفا از بازار تهران خبر بزنيد ممنون
علي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
مرد حسابي اخه ادم اعلام وضع هوا رو هم سياسي ميكنه؟چرا دروغ ميگي ؟هواي تهران يك ماه پيش 42 درجه بود الان هر جاي تهران كه بري دما بيشتره ميخواي بگم؟من رفتم و اتفاقا دماسنج دقيقي هم داشتم بخون تا ديگه دروغ نگي:تجريش 43 ،دربند 42،هفت تير 45،پيروزي 47،بازار 46،افسريه 48،و شهر ري 50 درجه.اين مربوط به ساعت 12:30 لغايت 14:20 دقيقه يكشنبه 20/4/89 كه اين مسيرو طي كردم.
ناشناس
|
-
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
سلام
می بخشید این را می گم ولی من که دیروز بازار بودم بازار خیلی سرد و یخ بود. (-;|C
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
شما دیگه موضوع برای تحلیل گیر نیاوردین به اون هشت پا گیر دادین!؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
وقتی ابرها بیموقع و بی استاندارد باربر بشوند در زمان خودش هم باران ننخواهد امد و نرمال هوا از بین میرود/الان ادم همه چیز رو فکر میکنه در اختیار بگیره/ همین میشه ابوهوای کشنده به سراغمان میاد/اگه طبیعت دستکاری بشه همین میشه
nass
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۲ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۰
پس در سال 87 که خشکسالی اتفاق افتاد دمای هوا باید به 70 درجه می رسید.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟