به گزارش تابناک به نقل از ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ آمریکا و رقیبانش، تلاش برای ساخت سلاحهای مافوق صوت را تشدید کرده اند که نسل بعدی سلاحهایی را تشکیل میدهد که زمان واکنش را از دشمن گرفته و سازوکارهای سنتی شکست دشمن را ازکار میاندازد. پیمانکاران دفاعی هم امیدوارند که هم زمان با ساخت سلاحها و تولید سازوکارهای تازه ردگیری و شکست دشمن، در این زمینه سرمایه گزاری کنند.
آزمایش هفته گذشته سلاح مافوق صورت آمریکا در کودیاک در ایالت آلاسکا به علت از کارافتادن موتور موشک، شکست خورد.
فرمانده کل ارتش آمریکا چند روز پیش آزمایش سلاحهای مافوق صوت چین را تائید کرد که به گفته کارشناسان نظامی، ظاهرا نشانگر پیگیری این کشور برای ساخت سامانهای با توانایی گردش به دور زمین، برای گریز از سامانههای دفاع موشکی آمریکا میباشد. چین خبر آزمایش چنین سلاحی را تکذیب کرد.
نیروهای ارتش آمریکا از موشک مافوق صوت متعارف، به عنوان پایگاهی برای ساخت سامانههای تسلیحاتی قابل تنظیم برای افراد و نیز پرتاب کنندههای مناسب برای شلیک سلاحهای دریا و زمین پایه، استفاده خواهند کرد.
شرکتهای بزرگ اسلحه سازی لاکهید مارتین، نورثروپ گرومن و ریتون تکنولوژیز، همزمان با تغییر تمرکز کشورها بر مسابقه تسلیحاتی تازه برای ساخت گونه جدیدی از سلاحهای نوپدید، همگی برنامههای ساخت سلاحهای مافوق صوت را در بالاترین سطح قرار داده اند.
ژنرال مارک میلی رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در گفتگو با شبکه بلومبرگ، تائید کرد که کشورش در حال آزمایش و توسعه فناوریهایی از جمله موشکهای فراصوت، هوش مصنوعی، علوم رباتیک و طیفی گسترده از فناوریهاست.
ژنرال میلی، چین را بزرگترین چالش ژئواستراتژیک آینده برای واشنگتن دانست و آزمایش موشک مافوق صوت چین را که پکن تکذیب کرده، "بسیار نگران کننده" خواند و افزود: این آزمایش تمام توجه ما را به خود جلب کرده است.
وی توان تسلیحاتی پکن را بسیار فراتر از این آزمایش دانست و گفت پیشرفتهای چین بسیار منحصر به فرد بوده و مانند آن را ندیدهایم. آنها ارتشی ساختهاند که بسیار قابل توجه و برجسته است.
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره کره شمالی نیز ادعا کرد این کشور بسیار تهاجمی بوده و همواره توجه زیادی را به خود اختصاص میدهد. آنها همواره اقدامات تحریکآمیزی را با آزمایش موشکی انجام میدهند. نیت ما درباره کره شمالی، روسیه و چین، مهار توان نظامی آنها از طریق تلاشهای دیپلماتیک است تا مانع وقوع جنگ شویم.
وی هشدار داد که در صورت وقوع جنگ، برای مثال در شبهجزیره کره، حامی کره جنوبی خواهیم بود، و اقدام به بازدارندگی تاکنون پاسخ داده است.
روزنامه فایننشال تایمز لندن ۲۵ مهر ماه به نقل از پنج منبع آگاه نوشت که چین در اوت (مرداد ماه) یک موشک مافوق صوت با قابلیت حمل کلاهک هستهای آزمایش کرده که پس از چرخیدن به دور مدار زمین، به هدف خود برخورد کرده است. این موشک مافوق صوت پس از یک بار گردش در مدار پایین زمین، در نزدیکی هدف فرود آمده که پیشرفت چشمگیر چین را در زمینه موشکهای مافوق صوت نشان میدهد.
اما سخنگوی وزارت خارجه چین، گزارش این روزنامه انگلیسی مبنی بر آزمایش موشک مافوق صوت را رد کرد، و گفت که این فضاپیمایی بوده که فناوری بکار رفته در آن برای استفاده مجدد، آزمایش شده بود. اهمیت فناوری بازاستفاده در این است که میتواند «روشی کم هزینه و راحت برای سفر صلح آمیز انسان به فضا، فراهم کند».
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.