تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ حضور ۵۸ میلیون سهامدار در بورس، افزایش ۱۷۰ درصدی تورم کالاهای وارداتی در سال ۹۹، تورم آمریکا رکورد سی ساله جدیدی زد، ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی چه تغییری کرد؟ و روز آرام دلار در بازار جهانی را در بر دارد.
در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار در اولین روز هفته، با کاهش ۱۸۲۲۶ واحدی معادل ۱.۳۱ درصد به یک میلیون و ۳۷۵ هزار و ۷۳۴ واحد رسید، امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر با افت حدود 24 هزار واحدی مواجه شده است.
در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۲ میلیون و ۵۶۱ هزار و ۵۵۰ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۱.۲ درصد معادل ۱۶۰ هزار و ۶۳۹ تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۷ میلیون و ۵۳۶ هزار و ۹۳۰ تومان رسیده است.
سعید جعفری تحلیلگر بازار سرمایه، با تاکید بر اینکه بازار سرمایه با ابهامات زیادی مواجه است، اظهار کرد: مشکل اساسی که بازار با آن مواجه است، نرخ بالای سود بهره بدون ریسک یا همان نرخ اوراق است. نرخ بهره بین بانکی نسبت به تابستان سال جاری که شرایط بازار خوب شده بود، حداقل دو درصد افزایش یافته و این عامل مهمی است. رفتار دولت که در حال انتشار اوراق و اجرای سیاست های انقباضی و جمع آوری نقدینگی است، باعث شده در بازار سرمایه شاهد حضور پول های پارک شده نباشیم.
وی ادامه داد: همچنان هم با ابهام آینده مذاکرات مواجه هستیم و چشم انداز تورم شدید مانند دوره های قبل وجود ندارد. به همین دلیل، فعالین بازار نمی دانند نرخ ارز که عامل مهمی در وضعیت سودآوری شرکت هاست را چند در نظر بگیرند. از سوی دیگر، نگرانی درمورد اینکه دولت بخواهد در بودجه سال آینده چه تصمیمی برای حامل های انرژی بگیرد، وجود دارد و این نگرانی باعث شده است شرکت های انرژی به رغم اینکه ارزنده هستند مورد توجه نباشند.
این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به وضعیت بازارهای جهانی گفت: در آخر هفته قبل، قیمت برخی کالاها از جمله ذغال سنگ و متانول در بازار جهانی افت کرده است. قرار گرفتن این اتفاقات در کنار هم باعث شده است که فشار فروش در بازار زیاد باشد و از طرف دیگر هم تقاضایی نباشد. جعفری درمورد آینده بازار سرمایه در کوتاه مدت توضیح داد: برآورد من این است که فشار فروش با این شدت، نهایتا تا نیمه آبان باشد و هرچه به سمت اواخر آبان میرویم شرایط بازار بهتر شود و به مرور شاهد رشد در بازار در آذر و دی خواهیم بود. قیمت ها در بازار این روزها برای افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار سهام را دارند جذاب است؛ این اتفاق و این قیمت ها شاید هر چند سال یک بار اتفاق افتد. به نقل از ایسنا؛ وی ادامه داد: البته باید به این نکته توجه کرد که اتفاقی که سال گذشته برای بازار سرمایه افتاد، اعتماد مردم را از بین برد. تبلیغات زیادی از سوی مسئولان برای سرمایه گذاری در این بازار صورت گرفت اما بازار از مرداد رها شد.
وزارت راه و شهرسازی با راهاندازی سامانه ثمن، یک ماه بعد از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن به ثبتنام متقاضیان مسکن، اقدام کرد. متقاضیان واقعی میتوانند با مراجعه به سایت saman.mrud.ir با داشتن چهار شرطِ تاهل و سرپرست خانوار بودن، حداقل سابقه ۵ سال سکونت در شهر مورد تقاضا، فاقد مالکیت خصوصی و در نهایت عدم استفاده از امکانات دولتی از اول انقلاب در حوزه مسکن، نسبت به ثبتنام اقدام کنند. بانوان مجرد بالای ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی با ۲۰ سال سن، میتوانند در قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) مشارکت داشته باشند. طبق تازهترین آماری که ارایه شده است ۶۳۲ هزار و ۲۰۰ نفر در سامانه نهضت ملی مسکن که اجرای قانون جهش تولید مسکن نیز نامیده میشود، ثبتنام کرده اند. خاطرنشان میشود که ثبتنام تا ۲۸ آبان ادامه دارد.
افزایش ۱۷۰ درصدی تورم کالاهای وارداتی در سال ۹۹
تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی در سال ١٣٩٩ نسبت به سال قبل، ۴۷۵.۱ درصد است که در مقایسه با تورم سال ١٣٩٨، حدود ۱۷۰.۶ واحد درصد افزایش داشته است.
به نقل از سیانبیسی، طبق گزارش وزارت تجارت آمریکا تورم سالانه این در طول ماه سپتامبر علیرغم کاهش درآمد افراد، با بالاترین نرخ در ۳۰ سال اخیر رشد کرد. شاخص تورم مصرفکننده که دربرگیرنده قیمت انرژی و مواد غذایی است در ماه سپتامبر ۴.۴ درصد نسبت به سال گذشته رشد کرد. این بالاترین نرخ تورم سالانه از ژانویه ۱۹۹۱ تا کنون است. شاخص مورد نظر فدرالرزرو، شاخص تورم اصلی، که دربرگیرنده قیمتهای پرنوسان انرژی و مواد غذایی نیست، در این ماه ۰.۲ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت تا جهش سالانه خود را به ۳.۶ درصد برساند. این بالاترین نرخ تورم اصلی از می ۱۹۹۱ تا کنون است. اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی داوجونز پیشبینی کرده بودند، شاخص تورم اصلی آمریکا د ماه سپتامبر به ۳.۶ درصد برسد؛ اما تداوم جهش تورم در این ماه در حالی اتفاق افتاد که درآمد افراد یک درصد سقوط کرد که این خیلی بیشتر از افت ۰.۴ درصدی بود که توسط کارشناسان شرکتکننده در نظرسنجی داوجونز پیشبینی شده بود. در ماه سپتامبر تورم بخش انرژی ۲۴.۹ درصد شد، در حالی که تورم قیمت مواد غذایی به ۴.۱ درصد رسید. تورم بخش خدمات ۶.۴ درصد شد، در حالی که تورم کالاها به ۵.۹ درصد رسید. تورم آمریکا در حالی در حال رشد است که رشد اقتصادی این کشور در حال کندتر شدن است. این شرایط سیاستگذاری پولی مناسب توسط بانک مرکزی آمریکا را دشوارتر کرده است.
ارزش دلار نوسانهای کمی را تجربه کرد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۰۵ درصد افزایش نسبت به روز گذشته، در سطح ۹۴.۱۰۸ واحد بسته شد.
محسن جوهری، عضو انجمن سی.ان.جی با بیان بعد از حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت، مصرف سی. ان. جی افزایش پیدا کرد، افزود: این افزایش مصرف به طور میانگین حدود ۳۰ درصد بوده، اما در برخی نقاط افزایش مصرف تا ۵۰ درصد نیز به ثبت رسیده است. وی ادامه داد: افزایش مصرف سی. ان. جی و تداوم فعالیت در این جایگاهها باعث شد تا روند سوخترسانی در کشور با مشکل کمتری مواجه باشد. جوهری به موضوع هوشمندسازی در جایگاههای سی. ان. جی اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷ و به موجب مصوبه هیات وزیران هوشمندسازی جایگاههای سی. ان. جی در دستور کار قرار گرفت. این طرح که به منظور ایمن کردن خودروهای گازسوز مصوب شده بود، به مرور زوایای دیگری پیدا کرد که در صورت اجرایی شدن آن، این حمله سایبری میتوانست برای جایگاههای سی. ان. جی نیز مشکلساز شود. وی با بیان اینکه اگر سامانهای مانند سامانه هوشمند سوخت برای عرضه سی. ان. جی کشور ایجاد شده بود، احتمال بروز مشکل برای عرضه سی. ان. جی نیز به وجود میآمد، افزود: این در حالی است که توزیع سی. ان. جی در کشور بدون اختلال ادامه داشت و مصرف این سوخت ۳۰ درصد بالا رفت. یک کارشناس صنعت سی. ان. جی ادامه داد: فرسوده بودن این سامانه، یکی از دلایل موفق بودن حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت است؛ سامانهای که در سالهای گذشته رسیدگی کافی و لازم برای آن صورت نگرفته بود. /ایرنا
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۲۶۲۰ میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۱.۴۵ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۴۵ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۷ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
به روز رسانی قیمت ارزهای دیجیتالی (تا ساعت ۱۷ بعد از ظهر به وقت شرقی)
این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.
۱- بیت کوین
قیمت: ۶۱ هزار و ۶۱۰.۸۵ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۱۸ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۹۸ درصد افزایش
۲- اتریوم
قیمت: ۴۳۰۸.۱۸ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۱۴ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۵.۳۰ درصد افزایش
۳- بایننس کوین
قیمت: ۵۲۳.۷۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۲۸ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۸.۲۳ درصد افزایش
۴- کاردانو
قیمت: ۱.۹۶ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۲۸ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۸.۶۷ درصد کاهش
۵- تتر
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد کاهش
۶- سولانا
قیمت: ۱۹۲.۵۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۵۱ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۳۷ درصد کاهش
۷- ریپل
قیمت: ۱.۰۸ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۲۶ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۸۶ درصد کاهش
۸- پولکا دوت
قیمت: ۴۲.۹۲ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۹۳ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۱۰ درصد کاهش
۹ - شیبا
قیمت: ۰.۰۰۰۰۶۹ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۸.۱۳ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۰۹.۱۹ درصد افزایش
۱۰- دوج کوین
قیمت: ۰.۲۶۹ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۸.۴۰ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۸.۹۱ درصد افزایش