به گزارش تابناک، دکتر بهزاد مهدویان در گفتگو با ایسنا، از تست PCR به عنوان یکی از راههای تشخیص ابتلا به کرونا یاد کرد و افزود: بسیاری افراد جهت اطمینان از ابتلا یا عدم ابتلا به کرونا این تست را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه در ۳۰ تا ۳۵ درصد موارد جواب تست PCR منفی کاذب است، گفت: این تست بصورت قطعی و ۱۰۰ درصدی قابل اطمینان نیست و در ۳۰ تا ۳۵ درصد موارد امکان دارد فرد مبتلا بوده و جواب تست او منفی شود.
مهدویان گفت: بنابراین در افرادی که علائم کرونا را دارند، اما جواب تست PCR آنها منفی شده، نباید به جواب تست اطمینان کرد و باید احتمال خطا را داد.
این متخصص بیماریهای عفونی اظهار کرد: زمانی در این افراد میتوان به جواب منفی تست تا حد زیادی اطمینان پیدا کرد که دو تا سه روز پس از شروع علائم تست PCR گرفته شده و در صورت منفی شدن جواب آن مجددا ۲۴ ساعت بعد تست دیگری گرفته شود، اگر جواب تست دوم هم منفی شد با احتمال بالایی میتوان گفت که فرد به کرونا مبتلا نیست.
مهدویان خاطرنشان کرد: هرچند با وجود دو بار تست منفی باز هم نمیتوان به قطعیت ۱۰۰ درصدی رسید، چرا که احتمال خطای تست PCR در مورد کرونای دلتا بیشتر است.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه سی تی اسکن هم یکی ازروشهای تشخیص مهم در مبتلایان کرونا است، گفت: این روش برای همه افراد توصیه نمیشود و تنها افرادی که تنگی نفس داشته و سطح اکسیژن خون آنها کمتر از ۹۳ درصد باشد، سی تی اسکن برای آنها تجویز میشود.
وی افزود: انجام سی تی اسکن در دو، سه روز نخست بیماری کاربردی ندارد، چرا که هنوز ریهها درگیری چندانی پیدا نکرده اند و بطور معمول چند روزی بعد از شروع علائم انجام این روش با تشخیص پزشک صورت میگیرد.