به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، بهروز مرادی با بیان اینکه وزارت نیرو برنامه هایی را برای احیای دریاچه ارومیه در نظر دارد که با اجرای کامل این برنامه ها وضعیت دریاچه ارومیه بهتر می شود، اظهار کرد: در این راستا ساخت تونل ۳۶ کیلومتری زاب در حال اجرا بوده که حدود ۱۳۰ متر از این تونل باقی مانده است و پیش بینی می شود که تا پایان سال به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه احداث دو تصفیهخانه ی ارومیه و تبریز نیز در راستای احیای دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین طرح زیست محیطی کشور در دستور کار قرار دارد، گفت: با انجام این دو پروژه ۱۱۴ میلیون متر مکعب آب به دریاچه منتقل خواهد شد.
معاون برنامه ریزی و نظارت شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران اظهار کرد: امیدواریم این پروژه نیز تا پایان سال آبی به اتمام برسد و در مجموع بتوانیم شاهد انتقال ٦٦٧ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه باشیم.
مرادی در خصوص براورد هزینه هایی که تاکنون توسط وزارت نیرو برای اجرای این فعالیتهای سازه ای صورت گرفته است، گفت: حدود ٦٠٠٠ میلیارد تومان تاکنون هزینه شده که حدود ۱۴۳۰ میلیارد تومان آن برای ساخت تونل هزینه بوده است.
به گفته وی، سد کانی سیب و تونل مربوطه که حدود ٥٥٦ میلیون متر مکعب آب را از طریق یک تونل، کانال و رودخانه متصل به دریاچه از حوزه زاب به دریاچه ارومیه انتقال می دهد مهمترین منبع پایدار دریاچه ارومیه خواهد شد.
سد کانی سیب از نوع خاکی با هسته رسی با ارتفاع ۵۸ متر و طول تاج (با احساب دایک آن) ۸۴۸ متر و حجم مخزن۲۲۱ میلیون مترمکعب و حجم تنظیمی ۷۱۳ میلیون متر مکعب در جنوب استان آذربایجان غربی و در شهرستان پیرانشهر واقع شده و باهدف مهار و انتقال آب مازاد رودخانه کلاس به دریاچه ارومیه احداث شده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.